Přejít na obsah

Zkušenosti s výbojkami

Doubeq

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Mám velmi dobrou zkušenost s noname výbojkami a nejenom s D2S koupenými na Aukru.Dají se koupit mezi sto a dvěma sty korun.

http://aukro.cz/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-moto_czech-0819&id=8534&order=p&string=d2s&price_from=100&price_enabled=1&price_to=200

Vyzkoušel jsem Osram i Phillips a mezi těmito levnými nevidím zásadní problém ani v životnosti,ani ve svítivosti.Ta zkušenost není podložena pár týdny,ale pár lety.

Navíc vybírat můžeš od 4300K jako OEM výbojky ,ale i 5000K a 6000K.Ty 4300K a 5000K jsou srovnatelné za všech povětrnostních podmínek.6000K je v mlhavém a deštivém počasí méně účinná ,zase na suché vozovce je lepší ,vytáhne veškeré dopravní značení včetně čar.

Vzhledem řekněme k ceně zanedbatelné,není problém vyměnit je častěji než značkové.

Píšeš ale,že jsi "phillipsák"tak to ber jenom jako zkušenost,na kterou jsi se ptal.

Se zcela klidným svědomím mohu konstatovat,že zrovna výbojky jsou zboží,kde se platí především za značku a až potom za užitné vlastnosti.

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři

Věřím, že svití i třeba vydrží, ale co když vezmou ssebou i elektroniku světlometu? To je důvod, proč rači doposud platím za značku, než abych pak litoval, že jsem ušetřil. Nevím, jestli můžu srovanávat výbojky s kasickou žárovkou ve spolehlivosti a odolnosti, ale vidím to na služebních autech, kde jsme točili levné žárovky za pár kaček a lupaly jak divý, po párech, stačilo koupit něco dražšího dokonce i z lidlu a je pokoj. A většinou se mě potvrdilo pravidlo, že nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci :) a philipsák jsem na základě zkušeností jak svých, tak i od ostatních.

Každopádně díky za názor a info ohledně efektivity barev světla.

Odkaz ke komentáři

Tak pár lidí ,kterým odešla ŘJ nebo zapalovací modul výbojky tady bylo.Obávám se,že měli výbojky origo,Zrovna tak vím , že někdo psal o origo vybouchlé výbojce a destrukci světlometu.Ano,samozřejmě,když se to může přihodit s origo výbojkami,zcela určitě se to může stát i s neorigo.

Jak píšeš,poskytl jsem Ti svůj pohled na věc a letitou zkušenost.Výběr je na Tobě :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...