Přejít na obsah

RAAF_96 a moje Octavia 1.8t combi

Doporučené příspěvky

Zdravím, hrdě se hlásím jako nový majitel Škody Octávie 1.8t combi po faceliftu :) Je to moje druhé auto, první jsem měl Felicii (Která je mimochodem na prodej: http://auto.bazos.cz/inzerat/40807756/Felicia-16-combi-TOP-stav.php) a aktuálně teda Octávku. Byli jsme pro ní v pondělí (Listopad 2014), je to 10/2000 plná výbava kromě kůže (elegance) Najeto 220tkm, pravidelně servisovaná a díly origo Škoda. Vypadala opravdu krásně a to ve všech směrech tak jsme jí vzali. Avšak při cestě zpět se nám 4x rožla kontrolka oleje tak jsme jí ještě ten večer zavezli ke známému do dílny a od té doby tam je. Prý by to měl být ucpaný koš nad vanou, tak doufejme že to nebude nic vážnějšího...

Edit:
Moje úpravy/opravy jak šly postupně ^_^

- Dekarbonizace motoru, výměna oleje (plná syntetika) a filtru

- LED parkovačky + podsvícení SPZ

- Rádio Pioneer (CD, USB, AUX) zelené podsvícení do barvy zbytku
- Přední repro Alpine + MDF podložky

- Aktivní subwoofer cca 250w RMS

- Denní svícení z mlhovek http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/svetla-pro-denni-sviceni-snadno-zdarma
- Přední rámeček stříklý do černého plastidipu + nové znaky předek i zadek

- Nalepeny mračítka, zatmaveny části zadních světel + tmavá folie na předních blinkrech

- Polepy Octaviclub na čelním skle + ještě nějaké menší nálepky
- Podsvícení membrány subwooferu

- Řadička + manžeta ze II Superba

- sportovní pružiny Eibach Pro-Kit snížení 35/35mm

- Přezutí na letní kola 17" Kentaur

- klasický servis, geometrie, diagnostika, výměna vzduchového a kabinového filtru, svíček (Bosch double platine), palivového filtru, vyčištění a nastavení škrtící klapky

- Montáž Blow off HKS style

- Vyřešený problém studených startů (Výměna teplotního čidla chladící kapaliny)

- Omyl, opět za studena nestartuje :D
-Dále tedy měněny zapalovací cívky, podtlakové hadice

- nakonec vyřešeno novým palivovým čerpadlem

- dále v plánu vyměnit vzduchové čerpadlo které začalo hučet

- a pak už snad chip :)
- sekundární čerpadlo vyměněno i s hadicemi
- vyčistění intercooleru + vyřezání větrání do podběhu
- Vyvaření prahů
- RS koncovka20141117_115811.jpg?ver=020150426_121454.jpg?ver=0

post-41056-0-36848700-1416396830_thumb.jpg

post-41056-0-50319900-1416397149_thumb.jpg

post-41056-0-17010400-1416397221_thumb.jpg

post-41056-0-03282500-1416397306_thumb.jpg

post-41056-0-53253100-1417462735_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky, snad to bude OK :) Jinak jak říkám, mám jen jednu fotku z cesty domů jinak je stále u mechanika tak snad to bude jen to síto tak uvidíme... Jinak úpravy zatím neplánuju, vyřádil jsem se na Feldě, Octávka se mi líbí tak jak je, moc bych na ní neměnil, maximálně jsem se díval na Blow off ventil :) Akorát jsem si všiml jak byla na zvedáku že je urvaný plastový kryt pod motorem, tak jsem se ptal na nový a ten vychází kolem 2000 což je docela pálka :/

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak hlásím že mám auto doma :) Platil jsem 8200kč a je komplet vyčištěný motoru od karbonu kterého tam bylo asi 4mm.... První den co jsem si auto užil, musím říct že jsem unešen :) Motor táhne neskutečně, jde přesně poznat kdy zabírá turbo :D Co jsem si všiml ohledně závad, jednak mi nehraje levý zadní výškáč, takže kdyby někdo měl na prodej dejte prosím vědět :D Nefunguje spínač oken u stejných dveří, od řidiče okno stáhnu, ale vzadu nejde ani nesvítí, vypínač je OK, kabeláž vypadá původní, tak nevím. A poslední věc, když otevřu pravé zadní dveře tak se mi nerožne lampička, kdežto u levých ano, nevíte co s tím? Díky :)

Odkaz ke komentáři

Už jsem něco vygooglil, na rozebírání zámku si asi netroufnu :/ Naštěstí je to u zadních dveří tam to až tolik nevadí :) Jinak tlačítko ani nesvítí, bude to někde v kabeláží, přehodil jsem ho na druhou stranu a fungovalo normálně, měl jsem dole tapec a dráty i v průchodce vypadaly že jsou origo zaizolované a v pohodě, tak nevím. Jinak výškáč jsem taky zkusil přehodit na druhou stranu a nehrál tak si myslím že bude špatný

Odkaz ke komentáři

Tak jsem přidal fotky :) Omlouvám se že je špinavá, ale v tomhle počasí černá metla nejde moc udržet čistá :) Výškáš mám vyměněný a hraje :P Jinak už mi to začínají dělat i spolujezdcovy dveře, někdy svítí, někdy ne. Ach jo. Jinak momentálně mě trápí jeden problém, když auto třeba přes noc stojí tak někdy nastartuju až na podruhé, čím to může být? Klapka? Nebo nějaká prasklá hadička?

Odkaz ke komentáři

Auto pěkný ;) Ta černá dělá divy, prostě nejhezčí barva podle mě :)

To stahování a vytahování oken dálkou se dá udělat, u aut po roce výroby 6/2001 na to stačí kabel za dvě stovky a program zdarma stažitelný z netu ;) Zvládne každej. U starších aut je to složitější, tam se už musí ručně přepisovat paměť (tu smůlu mam třeba já, na to si netroufnu tak mam smůlu :D ).

Jinak ASR je protiprokluz, blokuje ti kola pokud nemůžou zabrat samy, např na sněhu, blátě, nebo když tomu zatopíš na dvojku :palec:

ESP je stabilizace podvozku, která ti přibržďuje jednotlivá kola a hlídá, aby auto drželo při prudčích manévrech stopu a minimalizovalo šanci, že ti ustřelí do smyku. A jeho součástí je samozřejmě i ASR :palec: A samozřejmě součástí jak ESP, tak ASR je i ABS :)

Odkaz ke komentáři

speKtis> Takže to neřešit :D Díky ti moc :)
Včera jsme trochu řádili :D Můj koktík vs kámošova Audi A4 2.0i v automatu a vůbec se nechytal tak jsem měl radost že táhne nejspíš jak má ^_^ No a večer projížďka do Ostravy za průměrnou 7,9l/100km a to jsem jí nešetřil :)
1507975_716853851726045_795531591506986416408_717078845036879_896316960322209409Jo a našel jsem na doporučení krásné kola na Octávku, já si je zatím bohužel nemůžu dovolit, tak kdyby tady někdo z vás sháněl :palec:
http://auto.bazos.cz/inzerat/41365771/Prodam-kola-85x19-5x100-ET35.php

Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem se dal na přezouvání, plecháče, ach jo...
10807872_717346361676794_1235536365_n.jp
Ale hlavně k tomu co jsem chtěl, na LP kole je zarvaný šroubek co drží kotouč takže jsem s ním normálně točil mimo náboj jak jsem měl kolo dole, je nutně potřeba to nějak hned řešit, odvrtat ho a dát nový, nebo stačí na jaro? Ty šrouby na kole to musí udržet dostatečně ne? Může tam být šroub s hlavičkou nebo musí být zápustný? Jde o to že už je v garáži zima tak bych to raději nechal jak budu dávat zase letní :huh:
10818921_717346615010102_494904833_n.jpg

Odkaz ke komentáři

Ok, dneska se na to mrknu, snad se tam dostanu aniž bych něco nepolámal :)
pazduch> Díky za nabídku, sice je fakt že v mojí motorizaci budíky často odcházeli, ale mé zatím fungují jak mají tak zatím není potřeba, zase nevidím tolik výhod když srovnám maxidot a klasický PC, ale každopádně díky moc

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...