Přejít na obsah

Auto černě dýmý

Doporučené příspěvky

Dobrý den, Před 2mi měsíci, jsem si jako první auto koupil Škoda Octavia 1.6i 55kw AEE. Má najeto zhruba 320tis/km (ale stejně si myslím že bylo stočené....), a jelikož se učím na automechanika, plánoval jsem komplet motor a převodovku měnit až na jaře nebo v létě. Bohužel do předevčíra auto jelo v pořádku a i tak startovalo. Ráno jsem nastartoval OK, pak podruhé také OK a jelikož jsem si ten den měnil komplet brzdovou soustavu+čepy, tak jsem si najel na dílnu (Start také v pohodě). Udělal jsem vše co jsem potřeboval+geometrii a nastartoval jsem zhruba po 6ti hodinách stání, v tu chvíli se z výfuku vyvalil černý dým plivající lehce olej, otáčky se samovolně zvýšily na 3200 ot/min a motor jel jen na 3 válce a jak jsem pomalu pouštěl spojku a rozjížděl se tak otáčky spadly a motor zhasl, poté už motor nešel nastartovat. Vyndaly se tedy svíčky, očistily přesto házely jiskru jen 2 tak se našroubovaly rovnou nové. Také nepomohlo (mělo už tendenci chytnout, přesto nic,jako kdyby unikaly tlaky..) a nastartovat se podařilo jen při roztlačení, ale se stejným problémem, ale v tuhle chvíli už otáčky klesaly pod 600 ot/min a pokud se nepohrávalo občas s plynem tak zdechalo. (Vím že se u toho rozepisuji jak u pohádky, ale jinak to neumím)

Momentálně je auto odtažené na garáži a nevím si rady, proto prosím členy fora o pomoc a předem se omlouvám pokud jsem téma zavedl do špatné kategorie.

Předem děkuji za pomoc Bučil.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, pěkné...no snad na AEE nezanevřeš...prostě ti někdo prodal motor, který to má lehce za sebou...tipoval bych to na zapečené pístní kroužky...prostě netěsní, válce nemají kompresi a olej proniká do válců...proto ten černý dým...nebo gufera na ventilech...

Máš dvě možnosti, buď sehnat jiný motor (jenže ten může být v podobném stavu žáno...) a nebo se pustit do generálky toho tvého...všechno se na něj dá sehnat, sada pístních kroužků, gufera ventilů, těsnění...pokud bys to vzal jako učednickou praxi, tak se nejspíš vejdeš do 10 000Kč...

Uvidíme co poradí další kolegové ;)

Odkaz ke komentáři

pozri v akom stave je rozvodový remeň , tesnosť sania aj hadicu k posilovaču , rozdelovač či sa nepohol prečistiť premerať kable palec .... je toho viac čo sa dá premerať stiahni si DP tam máš všetky hodnoty skontrolovať cez pc ak máš VAG , nejaké km si nabehal za dva mesiace tak aká bola spotreba oleja , klapka v akom je stave , na začiatok asi toľko čau

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den, omlouvám se za neaktvitu, ale konečně vím čím to bylo..... Jak jsem tam stál těch zhruba 6 hodin tak (netuším jak se to mohlo stát) přeskočil rozvodový řemen o 1 zub, naštěstí se žádný ventil neohnul :)... No posléze se měnila zapalovací civka,svíčky, škrtící klapka, kabely ke svíčkám, rozvodový řemen s pumpou, nové těsnění pod hlavou. Dále mám v plánu měnit komplet filtry s kapalinami a převodový olej, všechny manžety, odvzdušnit brzdy a tlumiče.... je toho dost, ale aspon budu vědět co v autě je a nespoléhat na předchozího majitele.

Moc vám všem děkuji za rady :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...