Přejít na obsah

Formisova Octavia combi TDI

Doporučené příspěvky

Tak Alpina je na svým místě ;) . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK. Zvukově pěkny, proti pioneeru jsou středy a výšky takový otevřenější a hlavně ostřejší. Ovládání je taky celkem slušný. Co mě ale mrzí, je příjem tuneru a ve tmě jsou vidět docela segmenty na dispeji. Tyhle necnosti bych od Alpine nečekal. Tak teď už zbývá jen vytlumit dveře a koupit nějáký pořádný repro, protože tohle je tragédie.

Jinak jsem se byl dnes u nás na úřadě zeptat jestli mi zapíší do TP ty nový kola co mám. A bylo mi řečeno, že i když predložím TUV a Typový list s potvrzením od technika tak mě to tam NEDOPÍŠÍ, že prý k tomu Škodovka nedá souhlas....

Mohl jsem jim 3x vysvětlovat veškerý postup ale pořád mi argumentuje se škodovkou ;) . Asi tam budu muset zajít po třetí a vytisknonut jim papíry z MDČR. Máte někdo podobný zkušenosti s takovým odporem? je to vůbec možný že mě to tam nedopíší?

Odkaz ke komentáři
Tak Alpina je na svým místě :lool: . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK

Pro instalaci veskeryho hifi atd.. je lepsi kdyz vyrezez tu prepazku vzadu. Ty kabely jsou tam dost na hovno + jestli tam chces dat jeste antenni zesilovac, tak to potreba bude. :lool:

Niceho bych se nebal, je to zakladni postup vsech audio blaznu! :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest chipmann

Vypadá to velmi suprově jak jinak mám podobný a jsou to fakt cool kola a co se týká váhy určo jsou těžší než origo mě tedy dost trpí ložiska hlavně na přední nápravě stačí jedna díra a je to :palec: ,ale co by člověk neudělal pro 18"-ctky kola ;)

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Tak Alpina je na svým místě :palec: . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK. Zvukově pěkny, proti pioneeru jsou středy a výšky takový otevřenější a hlavně ostřejší. Ovládání je taky celkem slušný. Co mě ale mrzí, je příjem tuneru a ve tmě jsou vidět docela segmenty na dispeji. Tyhle necnosti bych od Alpine nečekal. Tak teď už zbývá jen vytlumit dveře a koupit nějáký pořádný repro, protože tohle je tragédie.

Jinak jsem se byl dnes u nás na úřadě zeptat jestli mi zapíší do TP ty nový kola co mám. A bylo mi řečeno, že i když predložím TUV a Typový list s potvrzením od technika tak mě to tam NEDOPÍŠÍ, že prý k tomu Škodovka nedá souhlas....

Mohl jsem jim 3x vysvětlovat veškerý postup ale pořád mi argumentuje se škodovkou :lol: . Asi tam budu muset zajít po třetí a vytisknonut jim papíry z MDČR. Máte někdo podobný zkušenosti s takovým odporem? je to vůbec možný že mě to tam nedopíší?

Co se týká kol musíš si sehnat typový list od výrobce toho kola a apk by to mělo jít mám to taky tak ;)

Odkaz ke komentáři

Tak a mám tady jednu nepříjemnou novinku, včera předjíždím dvě auta a najednou auto přestalo táhnout, z ničeho nic jako kdybych přišel o cca 40kw. Auto se chovalo jako bez turba a dalších 25km to jelo jako když nejelo. Nejdřív mě napdalo že by mohla vyskočit nebo prdnout hadice od turba, pak jsem uvažoval nad váhou vzduchu.... Po vyučování chci odjet domu, nastartuju a vše je ok. Po cca 6km jsem začal zrychlovat dostanu se na 120 a opět konec. Dojedu do nejbližší vesnice, auto chcipnu, nastartuju a vše je OK. Po příjezdu k známýmu napíchnuto na vag a zjištěna chyba "regulace tlaku překročena" (taková nějaká hlaška). Po zkontrolování všech hadiček jsme na nic nepřišli.

Nakonec pujde auto na víkend do dílny a bude vyměněn ventil N75 dále dáme nové rozvody a nový ložisko na LP kolo.

Houmik: auto je na fotce snížený oproti serii v předu o 25mm a v zadu o 30mm.

Pořád přemýšlím jestli nasadit Bilstein + péra RS nebo dát komplet KW. Mám strach že už těch -35 bude moc. Máte někdo nějaký nápady , názory???

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Tak a mám tady jednu nepříjemnou novinku, včera předjíždím dvě auta a najednou auto přestalo táhnout, z ničeho nic jako kdybych přišel o cca 40kw. Auto se chovalo jako bez turba a dalších 25km to jelo jako když nejelo. Nejdřív mě napdalo že by mohla vyskočit nebo prdnout hadice od turba, pak jsem uvažoval nad váhou vzduchu.... Po vyučování chci odjet domu, nastartuju a vše je ok. Po cca 6km jsem začal zrychlovat dostanu se na 120 a opět konec. Dojedu do nejbližší vesnice, auto chcipnu, nastartuju a vše je OK. Po příjezdu k známýmu napíchnuto na vag a zjištěna chyba "regulace tlaku překročena" (taková nějaká hlaška). Po zkontrolování všech hadiček jsme na nic nepřišli.

Nakonec pujde auto na víkend do dílny a bude vyměněn "menic tlaku zpetneho vedeni zplodin - ventil n18" dale dáme nové rozvody a nový ložisko na LP kolo.

Houmik: auto je na fotce snížený oproti serii v předu o 25mm a v zadu o 30mm.

Pořád přemýšlím jestli nasadit Bilstein + péra RS nebo dát komplet KW. Mám strach že už těch -35 bude moc. Máte někdo nějaký nápady , názory???

Clape je to tu už nejmíň stokrát popsaný zatuhlá regulace turba (mrkni na ventil N75) pokud máš hadičky ok tak holt bude muset ven turbína a vyčistit běžná závada holt to chce občas prohnat pavouky :angry: :D

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
No tak to je můj konec :P . Teď mě čekají kompet rozvody, ložisko a ten ventil. To budu muset honem něco rozprodat :angry: .

stačí jenom vyčistit a je to hlavně to dej někomu kdo to opravdu dělá a je v tom dobrej nejdříve zkus ten ventil hodně se zasírá :D

Odkaz ke komentáři

Tak auto už je doma, rozvody s pumpou vyměněny, nandaný nový ložisko a gumy na stabíku, po vyměně N75 problém přetrvával, tak nakonec šlo turbo ven, rozděláno vyčištěno a opět poskládáno a vrátila se puvodní N75ka. Po rozjetí na 1.stupen špatný, auto netáhne, na 2. stupěn se sebere až od 2800ot a na trojku téměř normál, 4 a 5 celkem v pohodě. Problém je že v nízkejch ot. nejede. Do nouzáku už nepadá, chyby žádné. Máte někdo nějákou radu co s tím?

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Tak auto už je doma, rozvody s pumpou vyměněny, nandaný nový ložisko a gumy na stabíku, po vyměně N75 problém přetrvával, tak nakonec šlo turbo ven, rozděláno vyčištěno a opět poskládáno a vrátila se puvodní N75ka. Po rozjetí na 1.stupen špatný, auto netáhne, na 2. stupěn se sebere až od 2800ot a na trojku téměř normál, 4 a 5 celkem v pohodě. Problém je že v nízkejch ot. nejede. Do nouzáku už nepadá, chyby žádné. Máte někdo nějákou radu co s tím?

Máš vše dobře zapojené ?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak po nějáký době přidám zas nový info. Nově vyměněn olej za 5W40, zaslepeno EGR, v sobotu jdu ještě na výměnu palivového filtru a pak tam dáme konečně na zkoušku jiný turbo (typově stejný).

Na předchozích stránkách se mě "tommasAHC" ptal na váhu kol s pneu. Tak pro zajmavost sem hodím pár sad co jsou doma.

195/65 R15 s orig alu Triton =cca 15,2kg

205/55 R16 s orig alu VW Touran = cca 19,1kg

225/40 R18 replika Audi A8 = cca 25kg

Jestli se dobře pamatuji, tak se u rotační hmoty násobí váha 2x. Rozíl mezi origo alu škoda a A8 je přibližně 10kgx2= 20Kg na jedno kolo, což je docela dost :) .

Nemáte někdo pro zajímavost zvážený kola Octavia RS 16" a 17" ???

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...