formis85 Odesláno Únor 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Tak Alpina je na svým místě ;) . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK. Zvukově pěkny, proti pioneeru jsou středy a výšky takový otevřenější a hlavně ostřejší. Ovládání je taky celkem slušný. Co mě ale mrzí, je příjem tuneru a ve tmě jsou vidět docela segmenty na dispeji. Tyhle necnosti bych od Alpine nečekal. Tak teď už zbývá jen vytlumit dveře a koupit nějáký pořádný repro, protože tohle je tragédie. Jinak jsem se byl dnes u nás na úřadě zeptat jestli mi zapíší do TP ty nový kola co mám. A bylo mi řečeno, že i když predložím TUV a Typový list s potvrzením od technika tak mě to tam NEDOPÍŠÍ, že prý k tomu Škodovka nedá souhlas.... Mohl jsem jim 3x vysvětlovat veškerý postup ale pořád mi argumentuje se škodovkou ;) . Asi tam budu muset zajít po třetí a vytisknonut jim papíry z MDČR. Máte někdo podobný zkušenosti s takovým odporem? je to vůbec možný že mě to tam nedopíší? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
konwas design Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Tak Alpina je na svým místě :lool: . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK Pro instalaci veskeryho hifi atd.. je lepsi kdyz vyrezez tu prepazku vzadu. Ty kabely jsou tam dost na hovno + jestli tam chces dat jeste antenni zesilovac, tak to potreba bude. :lool: Niceho bych se nebal, je to zakladni postup vsech audio blaznu! :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 20, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Tak jsem to nevydržel a aspoň na zkoušku jsem hodil na auto 2 kola . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JJM Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 ja tie kola milujem NEJ ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bruno128 Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Pekna oktavecka A rodicove meli maximalne hezkou oktavku. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Na těch kolech to vypadá suprově ;) Docela by mě zajímalo, kolik váží jeden ráfek i s pneumatikou. Kdyby se Ti chtělo je zvážit, byla by to zajímavá informace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 20, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 díky kluci tommasAHC: jj zkusím to až se dostanu domu. Pak ti to napíšu. Lehký to ale není, neumím si představit přítulkyni, že by to vytáhla z kufru jako rezervu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Vypadá to velmi suprově jak jinak mám podobný a jsou to fakt cool kola a co se týká váhy určo jsou těžší než origo mě tedy dost trpí ložiska hlavně na přední nápravě stačí jedna díra a je to ,ale co by člověk neudělal pro 18"-ctky kola ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Ty kola ji fakt moc sluší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Tak Alpina je na svým místě . Instalace byla v klíkdku, měl jsem strach, že to tam půjde blbě přes ty kabely ale je to OK. Zvukově pěkny, proti pioneeru jsou středy a výšky takový otevřenější a hlavně ostřejší. Ovládání je taky celkem slušný. Co mě ale mrzí, je příjem tuneru a ve tmě jsou vidět docela segmenty na dispeji. Tyhle necnosti bych od Alpine nečekal. Tak teď už zbývá jen vytlumit dveře a koupit nějáký pořádný repro, protože tohle je tragédie. Jinak jsem se byl dnes u nás na úřadě zeptat jestli mi zapíší do TP ty nový kola co mám. A bylo mi řečeno, že i když predložím TUV a Typový list s potvrzením od technika tak mě to tam NEDOPÍŠÍ, že prý k tomu Škodovka nedá souhlas.... Mohl jsem jim 3x vysvětlovat veškerý postup ale pořád mi argumentuje se škodovkou . Asi tam budu muset zajít po třetí a vytisknonut jim papíry z MDČR. Máte někdo podobný zkušenosti s takovým odporem? je to vůbec možný že mě to tam nedopíší? Co se týká kol musíš si sehnat typový list od výrobce toho kola a apk by to mělo jít mám to taky tak ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Vypadá to skvěle ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackie Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 pěkný to máš ty kola ji sednou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Únor 21, 2010 Sdílet Odesláno Únor 21, 2010 Ty kola ji budou perfect 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 21, 2010 Sdílet Odesláno Únor 21, 2010 to auto je snizeny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 Tak a mám tady jednu nepříjemnou novinku, včera předjíždím dvě auta a najednou auto přestalo táhnout, z ničeho nic jako kdybych přišel o cca 40kw. Auto se chovalo jako bez turba a dalších 25km to jelo jako když nejelo. Nejdřív mě napdalo že by mohla vyskočit nebo prdnout hadice od turba, pak jsem uvažoval nad váhou vzduchu.... Po vyučování chci odjet domu, nastartuju a vše je ok. Po cca 6km jsem začal zrychlovat dostanu se na 120 a opět konec. Dojedu do nejbližší vesnice, auto chcipnu, nastartuju a vše je OK. Po příjezdu k známýmu napíchnuto na vag a zjištěna chyba "regulace tlaku překročena" (taková nějaká hlaška). Po zkontrolování všech hadiček jsme na nic nepřišli. Nakonec pujde auto na víkend do dílny a bude vyměněn ventil N75 dále dáme nové rozvody a nový ložisko na LP kolo. Houmik: auto je na fotce snížený oproti serii v předu o 25mm a v zadu o 30mm. Pořád přemýšlím jestli nasadit Bilstein + péra RS nebo dát komplet KW. Mám strach že už těch -35 bude moc. Máte někdo nějaký nápady , názory??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 budest mit zatuhly turbo jdi do KW, budes mit klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 s tim motorem ty mas turbo s promenlivou geo? muze bejt zadreny naklapeni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 Tak a mám tady jednu nepříjemnou novinku, včera předjíždím dvě auta a najednou auto přestalo táhnout, z ničeho nic jako kdybych přišel o cca 40kw. Auto se chovalo jako bez turba a dalších 25km to jelo jako když nejelo. Nejdřív mě napdalo že by mohla vyskočit nebo prdnout hadice od turba, pak jsem uvažoval nad váhou vzduchu.... Po vyučování chci odjet domu, nastartuju a vše je ok. Po cca 6km jsem začal zrychlovat dostanu se na 120 a opět konec. Dojedu do nejbližší vesnice, auto chcipnu, nastartuju a vše je OK. Po příjezdu k známýmu napíchnuto na vag a zjištěna chyba "regulace tlaku překročena" (taková nějaká hlaška). Po zkontrolování všech hadiček jsme na nic nepřišli. Nakonec pujde auto na víkend do dílny a bude vyměněn "menic tlaku zpetneho vedeni zplodin - ventil n18" dale dáme nové rozvody a nový ložisko na LP kolo. Houmik: auto je na fotce snížený oproti serii v předu o 25mm a v zadu o 30mm. Pořád přemýšlím jestli nasadit Bilstein + péra RS nebo dát komplet KW. Mám strach že už těch -35 bude moc. Máte někdo nějaký nápady , názory??? Clape je to tu už nejmíň stokrát popsaný zatuhlá regulace turba (mrkni na ventil N75) pokud máš hadičky ok tak holt bude muset ven turbína a vyčistit běžná závada holt to chce občas prohnat pavouky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 Tak s tím turbem jste mě moc nepotěšili , ještě dotaz, na kolik to tak přibližně výjde, stačí to jen vyčistit nebo ještě něco? Dá se to udělat doma? chipmann: s tím ventilem máš pravdu, je to ta N75, blbě jsem se kouknul (hned to opravým v mým příspěvku) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 doma si to neudelas a oprava muze byt tak kolem 5000 Kc jestli se pletu, at me nekdo opravi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 pokud si sikovnejsi a mas doma alespon autogen tak jo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 No tak to je můj konec :D . Teď mě čekají kompet rozvody, ložisko a ten ventil. To budu muset honem něco rozprodat . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 No tak to je můj konec :P . Teď mě čekají kompet rozvody, ložisko a ten ventil. To budu muset honem něco rozprodat . stačí jenom vyčistit a je to hlavně to dej někomu kdo to opravdu dělá a je v tom dobrej nejdříve zkus ten ventil hodně se zasírá :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 Děkuji za rady, o vikendu na to vlítnem a pak budem chytřejší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Únor 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 Tak auto už je doma, rozvody s pumpou vyměněny, nandaný nový ložisko a gumy na stabíku, po vyměně N75 problém přetrvával, tak nakonec šlo turbo ven, rozděláno vyčištěno a opět poskládáno a vrátila se puvodní N75ka. Po rozjetí na 1.stupen špatný, auto netáhne, na 2. stupěn se sebere až od 2800ot a na trojku téměř normál, 4 a 5 celkem v pohodě. Problém je že v nízkejch ot. nejede. Do nouzáku už nepadá, chyby žádné. Máte někdo nějákou radu co s tím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Tak auto už je doma, rozvody s pumpou vyměněny, nandaný nový ložisko a gumy na stabíku, po vyměně N75 problém přetrvával, tak nakonec šlo turbo ven, rozděláno vyčištěno a opět poskládáno a vrátila se puvodní N75ka. Po rozjetí na 1.stupen špatný, auto netáhne, na 2. stupěn se sebere až od 2800ot a na trojku téměř normál, 4 a 5 celkem v pohodě. Problém je že v nízkejch ot. nejede. Do nouzáku už nepadá, chyby žádné. Máte někdo nějákou radu co s tím? Máš vše dobře zapojené ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 No já doufám že jo, ještě se zajedu kouknout k sestřence pod kapotu a porovnám jestli není někde nějáka hadička prohozená. Do pátku zaslepín a vyčistím EGR a pak tam půjde na zkoušku turbo z druhýho auta. Kdyby ještě někoho něco napadlo, tak sem s radama :lool: . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
konwas design Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 (upraveno) Nechces si ode me koupit pruziny? viz podpis? cenu muzeme upravit.. pro -35mm tlumice KW nebudes vubec potrebovat.. Upraveno Březen 1, 2010 uživatelem konwas design 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 konwas: dík za nabídku, už jsem na ně koukal dřiv než jsi napsal :) , teď ale nemůžu nic kupovat, dokud nebudu přesně vědet co mam s autem. Nejdřív to potřebuju opravit, pak příjdou na řadu "parádičky". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Březen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Tak po nějáký době přidám zas nový info. Nově vyměněn olej za 5W40, zaslepeno EGR, v sobotu jdu ještě na výměnu palivového filtru a pak tam dáme konečně na zkoušku jiný turbo (typově stejný). Na předchozích stránkách se mě "tommasAHC" ptal na váhu kol s pneu. Tak pro zajmavost sem hodím pár sad co jsou doma. 195/65 R15 s orig alu Triton =cca 15,2kg 205/55 R16 s orig alu VW Touran = cca 19,1kg 225/40 R18 replika Audi A8 = cca 25kg Jestli se dobře pamatuji, tak se u rotační hmoty násobí váha 2x. Rozíl mezi origo alu škoda a A8 je přibližně 10kgx2= 20Kg na jedno kolo, což je docela dost :) . Nemáte někdo pro zajímavost zvážený kola Octavia RS 16" a 17" ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.