jaskope1 Odesláno Listopad 18, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 Zdar, rád bych se vás zeptal na vaše zkušenosti s tankováním LPG v zahraničí. Mé jsou zatím pramalé. Zatím jsem tankoval pouze v Rakousku. LPG se tam nazývá LPG/GPL a není třeba redukce. Bylo mi řečeno, že na cesty do západní Evropy je třeba jen jedna redukce a to na Holandský typ. Chystám se do zahraničí a chtěl bych dost spoléhat na stránku http://www.mylpg.eu/. Jenom doufám, že tam nejsou zaznačené i čerpací stanice, které prodávají pouze plynové bomby. Rakousko - LPG se zde nazývá LPG/GPL, redukce není třeba, sám jsem netankoval musel jsem si zavolat obsluhu. - pramálo čerpacích stanic cena vysoká cca 0,9 €/litr těžko se plánuje cesta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
baldik Odesláno Prosinec 10, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2014 Zdravím, dovolím si sem dát odkaz kde jsou jednotlivé redukce znázorněné , u nás se montují koncovky které mají Holanďani označené jako SCHOTEL adapter (nejčastěj italský výrobce Tomasetto). Zkušenosti mám jen s redukcemi v Německu (ACME) a Anglii a Holandsku (Bajonet). Jinak při cestě na dovolenou do Chorvatska nebo Itálie redukce potřeba není. http://prins-afs.com/rijden-op-gas/lpg-tanken 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Březen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 Německo - LPG či AutoGas, redukce na dálnicích není třeba, měli na stojanu rovnou dvě tankovací hadice. ACME a mezinárodní (tu naší říkají jí DISH). Tankoval jsem sám. - docela hustá síť stanic s cenami okolo 0,6 - 0,7 €/litr, cesta není třeba plánovat Francie - LPG/GPL. Redukci jsem nepotřeboval, měli stojan přímo na náš konektor. Musel jsem si zavolat obsluhu jelikož jsem nevěděl jak jejich hlavici zajistit. - stanice jsou docela časté ve městech. Po dálnicích jsem nejel. Ceny okolo 0,75 €/litr.Švýcarsko - LPG. Netankoval jsem. Mají snad jen dvě čerpací stanice v celém státě. Cena astronomická okolo 1 €/litr. - Doporučuji při tranzitu natankovat v okolních státech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Září 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 16, 2015 Itálie - GPL. Obsluha natankovala bez vyzvání. Redukce není třeba. Ceny příjemné 0,5-0,6 €/litr.Krásné levné je to cestování s LPG. V Itálii benzín jsem viděl i za 1,8 €/litr. Masakr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
František Ferebauer Odesláno Prosinec 14, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2015 Moje zkušenosti jsou z cesty do Chorvatska, tam ani po zemích okolo možné bez redukce, ceny levnější než u nás. Pro Německo mám od výrobce redukci, ale kupodivu nebyla třeba (2x ze dvou tankování). A ještě jeden poznatek z Rakouska je, tankovat vždy plnou nádrž, po dálnioci je možností tankovat asi tak...tři. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kopenec Odesláno Prosinec 15, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2015 Mohl bych se zeptat jak je to s parkování v zahraničí s lpg?Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Leden 8, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 8, 2016 Parkování v zahraničí je to stejné jako v ČR. Jediné omezení co jsem viděl tak akorát v podzemních garážích kde jsou zákazy. Ovšem nemají zrovna vždy srozumitelné zákazové značky. Třeba značku zákazu LPG jsem v Rakousku pochopil až u výjezdu z garáže :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.