Přejít na obsah

jaskope1

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele jaskope1

  1. Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaký je rozdíl u silentbloků motoru na Octavii I. Mám 75kw BFQ a chtěl bych tam dát silentbloky z TDI či RS v domění, že budou tužší než ty co tam patří. Jde mi o to, jestli jsou vzájemně kompatibilní a půjdou dát na šrouby, které tam jsou.
  2. Ahoj, chtěl bych se zeptat zdali někdo z vás již neřešil následující závadu. - při studeném startu v pořádku roztočím motor a ochotně naskočí - po cca 10-ti vteřinách ponechaných na volnoběh motor začne poskakovat na 3/2 válce a chcípne, stejný problém i když po startu držím nějaké vyšší otáčky cca 2-2,5k a po chvilce chcípne, stejný problém když po nastartování zařadím jedničku tak ujedu asi 10 metrů a motor začne dělat to stejné. Občas to pak i střelí do výfuku. - následný druhý start je už vždy bez problémů Svíčky? - Jsou tam asi před 4k km nové Cívky? - to by dělalo asi i jindy Baterie? - motor roztočí baterie úplně bez potíží Palivové čerpadlo? - že by bylo ze začátku líné a natlačí málo benzínu a pak se uleje? Zajímavé že nemá problém v jiných případech. Čerpadlo se sepne po otevření dveří a pak po otočení klíčkem. Olej? - že by motor si natáhnul olej a tak než je spálí tak se tím zadusí? Teplotní čidlo? - mám tam nové před 70k km což je dost, ale volnoběh pak drží a teplotu taky Lambda sondy? - ??
  3. Chtěl bych vás upozonit na nepoctivého prodejce http://www.dp-auto.cz/ DP-AUTO. Kupoval jsem od něj převodovku, kterou jsme s mým mechanikem namontovali, jenomže pořád se nám nedařilo zapojit správně čidlo zpátečky. Nakonec jsem mu tam auto nechal ať se na to mrkne/případně rozebere jelikož je převodovka v záruce. Po čtyřech dnech mi volá že to je hotové, že to byla úplná pičovina, že stačilo jen přepojit čidlo. Přijedu si to vyzvednout, pán za to nic nechtěl, že to byla maličkost a hned odjel někam pryč. Po obhlédnutí auta jsem chtěl nastartovat a koukal jsem jak puk, jelikož mělo auto o 300km více najeto než jsem mu jej tam nechával. (u takto neznámých garážníků si auto před předáním natočím včetně údajů na tachometru atd.) Volám mu nazpět, že co to má znamenat a kde se s autem proháněl. Chvilku zapíral, pak z něj vypadlo, že byl u kámoše v garáži to spravit (nevěřím tomu, prostě se proháněl po kraji). Navíc dlouhodobě jezdím za průměr 7,0l/100km a to jezdívám většinou dálnice 140 tempomat kopce nekopce. Po předávce mělo auto 9.7l/100km. Tak nechápu jak s tím musel jezdit. Zatím nepřišla žádná pokuta od policie ani nic o nějaké nehodě tak snad ho nikde nezměřili. Nadal mi do telefonu do kundy, že se hádám ohledně pár stovek, že mi opravu dal zadarmo (chtěl jsem mu dát peníze ale nechtěl, asi věděl proč). Poslal jsem mu útratu z benzínky na mail a své číslo účtu s požadavkem na cirka 500,- za palivo. Peníze jsem nikdy neviděl. Naštěstí auto nenese zatím žádné následky jeho řádění.
  4. Ano motor jde vytočit. Ono se to projevuje mezi otáčkama cca 4100-5000 pak to zas lehce utichne pokud otáčky stoupají. Nejhorší je, když jsme měli otevřenou kapotu a koukali do motoru a zároveň jsem se to snažil ukázat tak se to moc neprojevilo. Teda já to za volantem trochu cítil ale né tak markantně jako když zavřu dveře a okna. Čili vibrace jdou asi do kastle a projeví se to uvnitř vozu.
  5. Ano dělá to při jakékoli zařazené rychlosti jakmile dosáhnu daných otáček. Ikdyž stojím na místě a vytočím motor na neutrál do těch otáček. Ložiska v kolech jsou vyloučeny.
  6. Ahoj, mám takový problém, mám v autě nově danou repasovanou převodovku, jelikož se na té původní nejspíš rozpadlo ložisko. Po montáži, ale pociťuji v autě nesnesitelný hluk a vibrace pokud má motor okolo 4200-4600 otáček. Což v praxi znamená problém jet nad 130km/h na dálnici. Problém se objevuje i při neutrálu, i při zmáčknuté spojce, i při zařazené rychlosti při jízdě na jakýkoli převodový stupeň, i při zařazené rychlosti se zmáčknutou spojkou a vytočením na dané otáčky. Tipy od kamarádů jsou: ložisko na klice, nevyvážený setrvačník, nevyvážená spojková lamela nebo možná i nějaký silentblok motoru?. Díky provedeným testům viz výše to prý není novou převodovkou. Napadá vás co by to mohlo být?
  7. Nemátě někdo fotku zapojení toho fantómového napájení zesilovače? Myslím si, že to mám zapojené správně, ale signál mám špatný. S originálním autorádiem jsem měl relativně dobrý příjem. Mám rádio Kenwood a napájení zesilovače jsem napojil na modrý drát vycházející z rádia "ANT CONT" ale očividně to není správná volba.
  8. Tak jsem cca 3 cm z té hadice ustřihl, dal jsem novou objímku. Vypadá to že by to mohlo vydržet.
  9. Ahoj, mám docela ztyřelou hadici chlazení. V katalogu jsem našel číslo dílu 1J0121444DR. Jedná se o motor 1.6 75kw BFQ. Ztyřelé to je na koncích hadice viz obrázek a lehce mi prosakuje chladivo. Daný díl se mi nepodařilo najít v žádném obchodě s tím, že už se to nevyrábí. Co byste na mém místě dělali? Mám koupit nějakou podobnou hadici s daným průměrem a přizpůsobit ji originálu? Objet vrakoviště? Raději bych dal nějakou novou teda.
  10. jaskope1

    ETKA 8.1

    Našel jsem "ETKU" online na webu. Né všem to bude vyhovovat, ale mi to stačilo k nalezení požadovaného dílu. http://skoda.7zap.com/en/cz/
  11. Pozor ale dle technika na STK je Octavia I schválená pro provoz s rezervou nikoli s opravnou sadou. Kdyby chtěli na STK/Policajti prudit tak můžete mít problém. Bylo mi doporučeno technikem, že se rezerva dá připevnit i kurtnama k okám v podlaze.
  12. Ventilátor stačí vyndat z auta a promazat ložiska z vnějšku. Poprvé jsem to prostříknul WDčkem a byl na cca rok a půl se skřípáním pokoj. Ale prosím nedělejte to!!! WDčko pak smrdělo v autě asi půl roku. Nyní to začalo opět lehce pohvizdávat a kápnul jsem tam motorový olej a není po hvízdání/skřípání ani památky.
  13. Ahoj, potřeboval bych poradit kde koupit anténu na mou O1 2003 combi s koncovkou viz obrázek http://i43.tinypic.com/16hkema.jpg. Nikde ji nemůžu najít. Ta moje stará je už dost polámaná.
  14. Ahoj, potřeboval bych poradit co je s mým mazlíkem (2003 1.6 75kw BFQ LPG). Poslední dobou stále častěji po delší odstávce > 2dny se po studeném nastartování valí z výfuku bílý kouř. Po cca 100 metrech to ustane. Určitě to není pára. Smrdí to benzínem a zplodinama. Voda se mi neztrácí, olej v ní také není. Olej dolévám cca 1l/8000km - bobek má najeto 240t km. Párkrát do týdne jezdím krátké trasy okolo 10 km. Jednou za měsíc delší trasu 400 km. Olej používám a měním co 15t km - MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40. Lambda sondy jsou max 30t km staré a nehlásí žádnou chybu.
  15. Parkování v zahraničí je to stejné jako v ČR. Jediné omezení co jsem viděl tak akorát v podzemních garážích kde jsou zákazy. Ovšem nemají zrovna vždy srozumitelné zákazové značky. Třeba značku zákazu LPG jsem v Rakousku pochopil až u výjezdu z garáže :-)
  16. Ahoj, potřeboval bych poradit jaké dát přední kotoučové brzdy na O1 1.6 75kw Combi. Jsou tam ty malé myslím 230mm kotouče. Už mají dost, jsou zvlněné a brzdí to přerušovaně až na pohled by ještě jezdily. Přemýšlel jsem nad výměnou za větší z 1.8T nebo RS ale je s tím moc práce a musí se vyměnit moc dílů. Nebo to tak není? Chtěl bych poradit jaké se dají koupit nejlepší kotouče a destičky. Často jezdím plně naložený na dálnicích či v Alpských serpentinách. Tak ať je to kvalitní a nezvlní se to při prvním intenzivním brždění. Vzadu mám bubnové brzdy pár měsíců zpátky nové značky Brembo.
  17. Itálie - GPL. Obsluha natankovala bez vyzvání. Redukce není třeba. Ceny příjemné 0,5-0,6 €/litr. Krásné levné je to cestování s LPG. V Itálii benzín jsem viděl i za 1,8 €/litr. Masakr.
  18. jaskope1

    schválené LED

    Já dával do SPZ tyhle: http://www.ebay.com/itm/2Pcs-T10-168-194-501-White-LED-Car-Vehicle-Side-Wedge-Light-Lamp-Bulb-DC-12V-New-/181569559408?hash=item2a46639b70&vxp=mtr Jsou to jedny z nejslabších a svítí až až. Dával jsem do SPZ ledky jenom kvůli tomu, že klasické žárovky se hrozně zahřívají a v zimě to se solí dělá nehezké fleky.
  19. jaskope1

    schválené LED

    Parkovačky a SPZ nevadí do té doby pokud je to žluté/bílé světlo. Pokud to je hodně domodra jak jezdí někteří tuzingoví nadšenci tak je z STK vyhodí. Toť vyjádření technika na STK před týdnem.
  20. 1490,- to je sice přestupek, ale podvedených může být právě více. Mi se kdysi stalo, že jsem zaplatil předem na inzerát na koupi mobilního telefonu za 2000,- vše vypadalo věrohodně a s pánem jsem prohodil několik emailů než se tomu tak stalo. Telefon nikdy nedošel. Mé trestní oznámení se ukázalo býti jedním z MNOHA. Celkově ten člověk způsobil škodu přes 700 000,- na asi 1000 lidech. Šel bručet na 4 roky. A teoreticky ty peníze po něm můžu vymáhat občanskoprávní cestou.
  21. Průměrná spotřeba 9,4l/100km z 3000km dlouhé dovolené do Francie a zpět. (4 lidé + napakovaný kufr + velký střešní box, combík). Průměrná rychlosti 110-120km/h. Souběžně semnou jeli kamarádi v druhém autě 1.9 TDI OII Liftback (4 lidé + napakovaný kufr + velký střešní box) a jejich náklady za palivo byly o 50% vyšší než moje :-)
  22. Německo - LPG či AutoGas, redukce na dálnicích není třeba, měli na stojanu rovnou dvě tankovací hadice. ACME a mezinárodní (tu naší říkají jí DISH). Tankoval jsem sám. - docela hustá síť stanic s cenami okolo 0,6 - 0,7 €/litr, cesta není třeba plánovat Francie - LPG/GPL. Redukci jsem nepotřeboval, měli stojan přímo na náš konektor. Musel jsem si zavolat obsluhu jelikož jsem nevěděl jak jejich hlavici zajistit. - stanice jsou docela časté ve městech. Po dálnicích jsem nejel. Ceny okolo 0,75 €/litr. Švýcarsko - LPG. Netankoval jsem. Mají snad jen dvě čerpací stanice v celém státě. Cena astronomická okolo 1 €/litr. - Doporučuji při tranzitu natankovat v okolních státech.
  23. Včera jsem jel trasu Ostrava-Brno po dálnici. Průměrná rychlost 96 km/h. Do kopců za kamióny, z kopců na neutrál, rovinky na tempomat. Čerstvě seřízená geometrie. Zimní pneu. Octavia I Combi, 1,6 75kw LPG. Spotřeba 5,2l/100km
  24. Já kdysi málem koupil auto v Auto ESA. Krásný Renault Laguna ani né moc starý top výbava. Už jsem měl i vybrané peníze a byl jsem u nich podepisovat smlouvu. Jenže po důkladném prostudování smlouvy a předávacího protokolu jsem naznal, že jakmile vyjedu z bazaru a 10 metrů od brány mi např. vyskočí motor z auta nebo upadne náprava apod tak to nebudou skryté vady. V předávacím protokolu byla snad napsaná každá součástka co v autě je a popsány všechny možné závady. Říkali, že ty závady auto nemá, ale že se musí chránit jako bazar. Což jsem odmítl podepsat a chtěl jsem od koupě ustoupit. Načež jejich argumentace, že tohle tu denně podepisují stovky lidí a jenom já si stěžuju, mě strašně rozesmála. Nejsem ten co podepíše smlouvu a ani si ji nepřečte. Následně mě uchlácholili tím, že do protokolu napíšou teda jen závady co auto opravdu má že mám vydržet. Přiběhli za 10 minut s novým protokolem kde ale bylo napsané úplně to samé jenom jinými slovy. Opět jsem se jim vysmál, že co to jako na mě zkouší. Pak, že prý když se mi to nelíbí tak ať tam už nechodím. :-D To jsou lamy :-D
  25. Tak chlapi fotku nemám, ale dělal jsem to přesně podle tohoto návodu (fotky included): http://www.ahifi.cz/clanky/detail/jak-vybrat-a-pouzit-tlumeni-odhlucneni.htm Odstavec 4. Použité materiály: 1x http://www.ahifi.cz/tlumici-material-stp-anticor-l-light-1-8-mm.html na zalepení té nejtenčí části kapoty mezi nosníky na odstranění vibrací 2x http://www.ahifi.cz/tlumici-material-gladen-aero-wave.html na všeobecný útlum Ptal jsem se na tlumení přepážky mezi motorem a kabinou a říkali, že ze strany motoru se to nedělá a ani tam na to není místo. Co ale dělají tak dávají tlumení na podlahu až k pedálům apod. To je ale pakárna si to dělat sám. To musíte odstrojit kus auta...
×
×
  • Vytvořit...