mikk Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 (upraveno) Zdravím vás tady všechny,po delší době, co sem na fórum chodím pro různé rady, nápady a inspirace, jsem se rozhodl také založit svou tému :)Spousta z vás tu má skvělé kousky a snaží se je mít dotažené do posledního detailu - to opravdu smekám :) ... snad také trošku zapadnu.Jedná se tedy o Octavii II předFL 1.9 TDI 77 kW (chip na 96 KW) BXE, MR 2007 (02/2007), výbava Elegance, černá perleť;Mám ji od března 2014, stav km při koupi: 146 000. Původem je z Francie, kde byla 2,5 roku a od poloviny roku 2009 ji měli známí od spolupracovníka, takže ověřená historie.Výbava Elegance z výroby:* 6x airbag* 4x okna v elektrice* elektrická, vyhřívaná zpětná zrcátka* dvouzónová automatická klimatizace + klimatizovaná schránka před spolujezdcem* vyhřívaná přední sedadla* tempomat* ESP* přední a zadní parkovací senzory* kontrola tlaku pneumatik* celokožený interiér, včetně sedáků* Maxidot* 8x repro* Stream MP3* multifuknkční volant* elektricky ovládané sedadlo řidiče s pamětí + automatické sklápění pravého zrcátka* dešťový + světelný senzor* samostmívací vnitřní zrcátko* xenony* asistent rozjezdu do kopce* 17'' litá kola Pegasus * IsofixProvedené úpravy:* zatmavení oken, fólie SolarOptik - předek 63% propustnost, zadek 20% propustnost (vše s atestem)* chromová dvojkoncovka výfuku* kompletní LED osvětlení interiéru + zrcátka, SPZ, přední parkovačky* rukojeť řadící páky ze superba* krátká anténa Shark* FL tlačítko výstražných blinkrů* nové znaky vpředu a vzadu, v kolechVe 150 000 jsem vyměnil převodový olej - orig. G052 512 A2. Jelikož se jedná o motor BXE, chci nechat před příští výměnou mot. oleje vyměnit ojniční šrouby + nechat zkontrolovat ''šálky''.Plánované úpravy, opravy:* footwell* osvětlení vnitřních klik z L&K* osvětlení koleček ofuků topení* nerezové RS pedály* (držák telefonu Brodit) - nebude potřeba, koupil jsem nakonec Columba* plastové ochranné lišty prahů* plynové vzpěry kapoty* jít malinko dolů (buď jen sportovní pružiny nebo celý podvozek, max. -30 mm)* Columbus (nakonec to dopadlo, jak někteří předpovídali :D)* nakódování denního svícení do předních mlhovek, zapnutí druhé zadní mlhovky* nový znak do volantu* odtranění podložek pod SPZ* budu nechávat lakovat oba nárazníky, 5. dveře a levé zadní dveře, kvůli mechanickému poškození od předchozího majitele - odkládá se* lišty nárazníků a dveří do laku - odkládá se* nový nástřik kol* třmeny asi na červeno* nátěr celého výfukového potrubí* možná někdy jiná kola, ale stávající se mi líbí, ikdyž jsou ''tuctové'', favoritem jsou Neptune+ určitě přibudou další věci :) ale chci se držet hesla: ''VŠEHO S MÍROU'' :DTo by bylo zhruba vše. Budu rád za různé nápady na vylepšení, či připomínky :)A zde nějaké fotky: Upraveno Srpen 10, 2015 uživatelem mikk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 No konečně jsi ji ukázal v plné kráse :) Máš ji moc hezkou a plány super, takže oficiálně vítej mezi námi! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Pěkná černovláska :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 vitej, hezke plany :) jinak dotaz k tem podsvetlenym ofukum, jak to chces realizovat ? Koupit uz nejake nebo vse si budes upravovat sam ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Plánů máš dost, tak ať ti vyjdou ;) A černá je srdcovka :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Schavi Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Taky te vitam. Z uprav me zaujala poznamka k Boleru..na tu cenu 9000,- se vsim si prisel kde? Bolero se da sehnat za cca 3000,- kdyz se postesti.Ramecek stoji v autorizaku 146,- Vzhledem k roku vyroby bys nemusel menit gateway,ktera vychazi na 1000,- kodovani v pripade vymeny nevim,jestli jsi si schopny udelat sam..ted si nejsem jisty,jak je to s jednotkou parkovaku,ale i tak cena 8 az 9tisic je prehnana..nevyhoda bolera je ta,ze je podobne columbovi,ale vyhody jsou jasne..stoji za to pouvazovat :) Jinak at Ti dela jen radost. Maj ji peknou ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 díky za přivítání hoši :) MaroCZ: podsvětlení koleček ofuků bych chtěl realizovat podle tohoto návodu: http://forum.skodahome.cz/topic/58801-osv%C4%9Btlen%C3%A9-ovlada%C4%8De-ofuk%C5%AF-v-palubn%C3%AD-desce/page-2 , otázka je, jestli se mně to povede...jinak kolečka jsou už z výroby průhledná, takže stačí udělat malý tištěný spoj s diodami a osadit. Schavi: no Bolero ve slušném stavu se pohybuje kolem 4-5k, myslím si, že bych musel měnit i gateway, i jednotku parkováků + dokódování multifukčního volantu, já sám nemám diagnostický kabel; a ještě bych musel koupit dvojkoncovku fm antény + další anténu a nakonec teda rámeček => s tímto vším se opravdu dostaneš na 8k určitě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Schavi Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Tak určitě záleží na stavu bolera, které bys sehnal. Já jsem sehnal za 4000,- od známého, co měnil za Columba. Ale top stav. Viděl jsem i levnější..ale koncovku jsem zatím neřešil. To je fakt. Rádio by určitě hrálo o poznání lépe a čistěji, ale většinou jedu na SD karty, rádio jen zřídka, a když už ho poslouchám, je to dostačující :) takže zatím to nechávám tak. Však uvidíš, jak to půjde..ono stejně jestli do úprav spadneš tak jako někteří tady, audio spolu s ostatním budeš řešit - tomu věř ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Jasné, musela by se naskytnout dobrá příležitost a sehnat ho ve slušném stavu za dobré prachy. Rádio u mě není priorita, takže na to je čas, tudíž se prozatím jeví jako přechodná volba pořízení digitálního hudebního adeptéru. A nebo prostě zůstanu u CD-RW :D jako doteď, ale ta kapacita 700MB je neštěstí A do úprav bych nechtěl nějak moc padat, všechno postupně, pomalu, s rozumem...ale kdoví :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Do úprav se spadnout přece nedá, ne? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Krásné auto a TOP výbava, doufám, že to tam jednou taky domontuju, ale k tobě mám cestu dalekou .. Máš krasavce :).PS: Na nějaké dokodování mlhovek a denního svícení se klidně můžeme domluvit na srazu, až se nějaký zrealizuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Stickler: ty jsi vzorový příklad toho, že do úprav se spadnout dá a pořádně :D LuTri: dík, dík, dobrý základ už máš ;) zase tak daleko ode mě nejsi. No dokódování denního svícení a mlhovky už mám domluveno, ale dík. Pro příště budu vědět, kam se obrátit, když budu potřebovat něco s diagnostikou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Krasavica a ten intros je tiez luxus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Paradni Zavidim ty sedacky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Stickler: ty jsi vzorový příklad toho, že do úprav se spadnout dá a pořádně :D To není pravda, mi jen křivdíš :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Ja si myslim, ze nikdo z nas tady do toho nespadl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 No samozřejmě, že ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 21, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2014 lumi, zikmeister: díky, vy máte taky super auta, trošku vyšší level ode mě sedaček jsem se ze záčátku bál, ale teď už bych neměnil, kůže je prostě kůže, dá se na ni lehko zvyknout :) Ale tak, kdyby do toho někteří ''nespadli'', nebylo by co obdivovat a to byla velká škoda ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 o víkendu přezuto na zimáky (Barum Polaris 3, snad nezklamou) čím dál víc mně připadá, že se to auto zvedá směrem nahoru :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Krásné poklice :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Já koupil skoro nejeté Dunlop WinterSport 4D tak jsem zvědavý jaké to bude na snihu, pokud bude :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Ty barumky jsou fajn dokud neprsi a neni moc mokro, pak to stoji za nic moc:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Stickler: Njn muselo to přijít :D aspoň můžu konečně nově nalakovat liťáky :) LuTri: No to je otázka, kolikrát vyzkoušíme zimáky na sněhu :D jestli bude letos taková zima jako loni, mockrát se se sněhem nepotkáme :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Ted mam Debica Frigo 2 a ver, ze co se tyce mokra, tak jsou Polarisy zlaty :D Ale zase na snehu jsou jednoznacne lepsi Friga :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 zikmeister: měl jsem je za takovou cenu, že nešlo odolat. Beru je jako průměrné pneu. Ok na mokru si budu dávat pozor ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Kdyby napadlo moc snihu mám v zásobě Vraníky, ty se vyškrábou všude :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Laurin Klement: Ono je asi co člověk, to názor. Každý má jinou zkušenost s danou pneumatikou. Já třeba Debicy vůbec neznám... Obecně si myslím, pokud za nepřiznivých podmínek jezdíš slušně, musí stačit i průměrná pneumatika. LuTri: jo Vraníky znám, míval jsem je na předchozím autě (Astře F) a co se ledu a sněhu týkalo, vydrápal jsem se všady :D ale jinak na mokru i suchu to strašně plavalo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Přesně tak, to nejsou pneumatiky na závodění, ale na to, aby jsi vyjel, kde ostatní stojí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikk Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Kdo mně řekne, k čemu mám pod sedadlem řidiče takovou (asi) jednotku? Proč jsou vidět jen volné konektory, co tam patří? Díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Mam to take s el. sedackama. Jednotky jsou snad i totozne treba s Audi A8, takze jsou to konektory treba na masazni funkci sedacek a dalsi komfortni funkce. Ale vic nevim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.