Pepa995 Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 Ahoj, mám Octavii 1.9 TDI BXE, r. v. 2010. Cca. týden občas slýchám na volnoběh takové divné zvuky, které vycházejí z prostoru kolem schránky u spolujezdce. Při přidání plynu se zvýší frekvence, kolem 1500 ot/min už ho motor přeřve. Na vypnutí/zapnutí topení nereagují. Návštěvy servisů dopadly takto: V jednom servise mi řekli, že je to nějaká prkotina, že zvuk vychází někde od rozvodů. S autem prý mám jezdit tak dlouho, než se něco stane. Jelikož nejsem zastáncem tohoto řešení, přeci jen si říkám, že částečně rozbitá věc může na rozdíl od úplně rozbité jít zachránit. Navštívil jsem tedy druhý servis, tam mi řekli, že se nejedná o nic spojeného se spojkou, že by hledali problém u řemenů. Rozvody mám dělané před 5 tkm v autorizovaném servisu. Poslali mě tedy tam. Když jsem dojel do autorizovaného servisu, auto se rozhodlo zvuk nedělat. Přijímací technik mi řekl, že podle všeho jde o dvouhmotu. Což se mi nezdá. Pokud by šlo o dvouhmotu, zvuk by přeci sešlápnutí spojky utichl, ne? A že pokud chci, rozeberou celý motor s tím, že mi nezaručí výsledek. Když jsme se domluvili na tom, že nechci z okna vyhodit několik tisíc s nezaručeným výsledkem, řekl mi, ať s autem jezdím, dokud si nerozsvítí nějakou kontrolku. Zvuk jsem nahrál na https://soundcloud.com/pepa995/zvuk2. Za jakoukoliv pomoc moc děkuji! Už nevím co mám dělat. Je možné, aby špatně udělané rozvody zvuk vydávali pouze někdy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 výstižný názov vlákna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa995 Odesláno Prosinec 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 výstižný názov vlákna Název vlákna jsem psal Divné "rachtání" od motoru. Bohužel se uložilo pouze divné :-( a upravit mi to nejde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 (upraveno) V jednom servise mi řekli, že je to nějaká prkotina, že zvuk vychází někde od rozvodů. S autem prý mám jezdit tak dlouho, než se něco stane. to si delas zadek :D:D:D nazev servisu? Zkusil si to poslechnout pri otevrene kapote odkud to zhruba jde? Upraveno Prosinec 17, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa995 Odesláno Prosinec 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 to si delas zadek :D:D:D nazev servisu? Zkusil si to poslechnout pri otevrene kapote odkud to zhruba jde? Název servisu radši nepíší, člověk nikdy neví, že :-). V motoru je to velmi špatně slyšitelné, vychází to z míst pod nádobkou z chladící kapalinou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Prosim zdejsi diskutujici, aby necitovali prispevky. Dekuji Odporuje to zdejsim pravidlum, at Vas nemusim resit... PS: upravil jsem nazev tematu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiSKO83 Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Je to kompresor klimatizace.. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22740&do=findComment&comment=1485674 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Taky bych to tipoval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Romano22 Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Mam stejny rok vyroby a mel jsem stejny problem (uz po cca 40.000 km) - je to opravdu kompresor klimatizace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 A co s tím kompresorem je, je tona odpis nebo se dá opravit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Nech ho být. Fungovat bude normálně jen bude trošku hlučnější. Pokud ti to bude vadit tak ho vyměnit za nový. Opravu mám dojem nikdo nedělal, ale už je to delší doba tak se možná něco změnilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Mě to teď začalo rachotit trochu jako by ložisko nebo něco takového vydrží to nebo nemám jezdit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Já s tím jezdím už rok cca 30tis.km. Jsou zde takový co psali, že to mají již delší dobu něco okolo 3-4 roků. Takže až ti nepůjde klima tak až pak vyměnit klimakompresor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiSKO83 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 U mě (a pokud vím i u jiných) to bylo způsobeno tím, že v kompresoru bylo moc oleje = oprava na počkání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa995 Odesláno Duben 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Mám následující poznatky: od doby, co klimu alespoň jednou za 14 dnů pustím, zvuk jsem neslyšel když jsem chtěl po servisu opravu o které píše MiSKO83, chtějí za ní nekřesťanské peníze klima chladí, jak šílená, sice řeším další problém zřejmě s klapkou míšení vzduchu, ale to sem nepatří Když jsem auto zkusil ještě jednou a zřejmě naposled švihnout to Škodovky, znovu plnili klimu a tvrdili, že celý okruh je bez oleje, po znovu naplnění byl cca. 14 dnů klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.