Přejít na obsah

Montáž hlavy z 1.8T na motor 2.0 85kw AQY

Doporučené příspěvky

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně ůpravy motoru 2.0 85kw AQY, chtěl bych na tento motor namontovat kompletní hlavu i s turbem z motoru 1.8T 20V, někde tady na fóru jsem se dočetl že ta hlava tam přesně pasuje a teď by mě zajímalo co vše by to obnášelo? co vše musím sehnat a vyměnit aby to fungovalo tak jak má a jak to bude snášet klikovka, ojnice, písty atd.? Je vůbec možná tato ůprava ohledně životnosti motoru. Tuto ůpravu chci uskutečnit z důvodu že motor 2.0 8V je velice líný na to jaký to má obsah a spotřebu, tato ůprava je asi tak nejjednoduší způsob jak ten motor oživit, nebo existuje i jiná možnost jak tomuto motoru přidat nějaký ty koníky který mu schází? Poraďte kdo s tím máte zkušenosti. Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Líný je na to že je to dvoulitr, je to způsobeno tím že je jen 8 ventil a bez turba, např. když jedu do kopce v autě čtyři lidy a potřebuju zrychlit tak to trvá strašně dlouho než se to rozjede a celkově když to porovná s jinými auty s podobným obsahem tak je to líný. chtěl bych vyměnit jen hlavu protože si myslím že je zbytečný měnit celý motor a navíc takhle bych měl dvoulitr s turbem.

Odkaz ke komentáři

To není jen tak, když pominu třeba rozvody, tak tu máme dále komplet věci o sání a turbo a jeho řízení atd. Musela by se vyměnit i řídící jednotka, kabeláže atd. I kdyby se to podařilo, nikdo to neodladí aby to chodilo dobře. Vykašli se na to, nemá to cenu. Pokud ti ten výkon nestačí, šel bych jinou cestou. Buď čipem, což něco drobet přidá a třeba úpravou převodovky, Eurotuning dělal a ještě snad dělá pro tyhle motory 6°převodovky ve dvou verzích, sportovní a komfortní. Ale finanční stránce bude nejlepší oktu prodat a koupit něco silnějšího,

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Podíval bych se pod auto na kabeláž snímače oleje . Resp. objednal si svorkovnici s pinama ,  tu co tam je ustřihl a dál nové piny . Jo a kontrola jestli se netře o poloosu . 
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
  • Vytvořit...