Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Jj, hlavní linka z Olmiku do Brniska, takže celkem v poho stroj. Klasický nejtování už tam fakt slyšet není, ale seděl jsem vzadu na pětce a brutálně tam píská turbo. Krásně člověk pozná, kdy tomu borec šlape a kdy jede údržbu :D Jinak cesta v pohodě, dokonce jsme předjížděli překážející osobáky (řidič typu klobouk nebo mamina), který jedou po krásné okresce 80 km/h nalepení na středové čáře a mají smrt v očích.

No ale z Brna to bylo peklo. Napřed šalinou z hlavasu do krpole (pohoda), pak náhradním busem do Kuřimi (to byl takovej ten malej příměstskej krám, celý se to klepalo a rezonovalo na každé díře...sem čekal kdy se to rozsype, hnus fialovej), vlakem do Tišnova (pohoda, normální vlak, co pamatuju z mládí - pokrok tedy veškerý žádný, ale aspoň si člověk zavzpomíná) a nakonec Helenkou (aka Regionova) k nám. No trať v totálně havarijním stavu, každou půlminutu vagón poskočí půl metru do prava, půl metru do leva, k tomu neskutečnej kravál vrzajícího těsnění :wacko:

Takže jo, výlet to byl pěknej, ale minimálně pět let zas nechci ČD ani vidět :loool:

Odkaz ke komentáři

Zaplácání notesu dospělo do fáze, kdy jsem se konečně dokopal k reinstalaci a tím pádem i přechodu na Win 10.

Dosud jsem jel na Win 8, takže kvůli licencování musím napřed upgradovat na Win 8.1, abych mohl následně upgradovat na Win 10, kterej následně zformátuju a provedou čistou instalaci...proč to dělat jednoduše, že :lol:

Nicméně proč to vlastně píšu, pobavila mě jedna věc - upgrade z 8 na 8.1 zvládly všechny aplikace v pohodě - kromě jedné. Ano, ta jedna kolabující aplikace je z dílen Microsoftu, překvapivě :D Hoši z Redmondu nikdy nezklamou ;)

MS-8to81-upgrade-error.jpg

Odkaz ke komentáři

No, po menším laborování s aktivačním procesem se dobrá věc zdařila a máme čistý W10. První dojem spíš rozpačitý, ne že by to nefungovalo, ale nějak nevidím oproti W8 posun. Jiný barvičky, jiný ikonky...ale to je tak asi všechno. Na to, jak se MS prsil, že to bude nejlepší systém v historii :D Je to stejnej kočkopes jako omalovánky v osmičkách, možná ještě horší. Většina ikonek je o polovičku menší, ale přitom to designově vypadá jako dotykový rozhraní. Polovina systému vypadá jako smartphone, polovina je klasickej desktop...a navzájem se to tak nějak prolíná.

Jo, už chápu, proč to MS tak tlačí a v podstatě rozdává zadarmo :jelen: Myslím, že W7 se nemají čeho bát, to budou druhý XPčka. Dokud jim MS nezařízne podporu, tak budou vládnout světu :palec:

Odkaz ke komentáři

Dobré pondělní ráno,

brácha má třináctku od Della a je maximálně spokojený. Je to konvertible + dotykáč + FullHD + podsvícená klávesnice + pero + záruka NBD. Cena je však ke dvaceti, otázka co přesně hledáš za parametry.

Já se teď po dlouhé době taky rozhoduji, co si koupím na doma na takový to domácí googlení a zalíbil se mi tento HP. Plánované využití je skutečně jenom weby + pošta + Office a to by snad mohl zvládnout. Navíc si myslím, že Windows by mohly být použitelnější jak Android ve stejné cenové relaci. Jen čeho se tak bojím a to USB, zda rozjede externí 2,5" disk. Někde v recenzi psali že jen flasky, myši, klávesnice apod., jinde že ano. Tak nevím, ale vrátit do 14 dnů by neměl být případně problém. Navíc mám stále jako jeden z pozůstalých benefitů možnost to koupit přímo z HP marketu, kde je proti Alze ještě příjemnější cenovka, což si myslím že by stálo za hřích.

Odkaz ke komentáři

Do postele raději patnacku a výš, aby jsi nebyl za pedofila :-)

Ta už bude moc těžká a neohrabaná. Já raději něco mrštnějšího :lol:

Skajo, to jsi fakt nekde vyfotil ty silo**dny bratry, nebo jen stahl?

Jinak do postele - ted bych asi spis zvazoval tablet, podle toho, na co to chces?

Bratři lítali někde na FB, takže to může být fake ;)

Jinak tablet jako takový asi ne, já to mám sice z větší části na postelový brouzdání na netu, ale občas člověk smolí nějaký romány na fórum nebo FB a to bych asi bez klávesnice nedával. Konec konců jsem na tom stávajícím netbooku (IdeaPad S205) napsal prakticky celou diplomku, takže radši něco plnohodnotnýho. Ale mohlo by být něco "konvertible", když člověk klávesku nepotřebuje.

Moje požadavky jsou minimálně FullHD displej, Core i5 nebo Core i7, 8GB RAM, 13" velikost a nějaký "solidní" výrobce (čti: žádný Acer a podobný asiati). No a samozřejmě relativně rozumná cena, nemám to na seriózní práci, ale na večerní/noční zábavu.

Takže vysněná mašinka by bylo XPS 13 od Dellu (hliníkový šasi s kompozitem z uhlíkových vláken, displej bez rámečku se sklem Gorilla a rozlišením QHD+), ale to je cenově mimo.

Ve výsledku tak zbývá asi HP Pavilion x360, DELL Inspiron 13z a nebo Lenovo s profláknutou Yogou. Všechno to jsou spíš multimedia řady s lesklým displejem, což mě trošku děsí, ale kdy jsem koukal na business řady (ThinkPad, Latitude), tak mají buď HD displej, což už nechci, nebo je to zas cenou přes 30k.

Asi to vyhraje ten Inspiron, co zmiňoval Marcel. Snad to nebude působit jako levnej bakeliťák, ale recenze byly v rámci možností OK :huh:

Odkaz ke komentáři

Kdyžtak ten Pavilion x360 umím o skoro 1400 Kč líp, jen to nelze vzít na IČO. Respektive vše z HP produktů, normálně s dokladem na jméno a zárukou 24 měsíců.

Jo Dell XPS 13 mají vystavenej v Alze a je to neskutečné zařízení. Ale popravdě to QHD rozlišení je už moc prťavý, ale tak mělo by jít změnit na nižší a přitom použitelný.

Odkaz ke komentáři

Tak HD určo stačí, ale myslím si, že dneska už to není ono. Já ho mám na 11,6" a klidně bych snesl jemnější, takže 13" si zaslouží víc. A ono tam moc mezistupňů není, je HD a pak většinou FHD. Víc místa se vždycky hodí, na web, na fotky, na dokumenty.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...