Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

No vida, už jsme tři, pokud budou i baby, tak ještě víc. Tak šup šup, hlaste se další, já bych to klidně viděl na nějakou víkendovku nebo i prodloužený víkend :palec:

PS: a ty maily mi do spamu nepadají, takže je to problém fóra. Tak to zkusím odhlásit a znovu přihlásit, třeba to pomůže :D

Odkaz ke komentáři

Ten boj s maily z fora jsem uz davno vzdal, chodi mi to jen z nekterych sekci, ale ve sledovanych toho mam mnohem vice. Jednu chvili jsem hromadne daval odhlasit/prihlasit odber, ale ani uz nevim, jestli to pomohlo. Od jiste doby proste jen mrknu do slozky na mailu, ano - neco tam je, tak stejne jdu na forum, dam svuj profil/Obsah ktery sleduji a jedu. Bohuzel. Asi uz jsem to zaal brat jako ficuru :)

Odkaz ke komentáři

Jo, to je fakt. Na starší verzi fóra jsem sledoval taky hafo témat a celkem to chodilo. Po přechodu na novou verzi to chodit přestalo, tak jsem se na to vykašlal.

Ale aspoň Knajpa a JMK mi fungovalo. Sice jinak, než jsem chtěl (místo jednoho upozornění chodily maily na každý příspěvek, takže celkem peklo...ale gmail to pobere, tak jsem to neřešil). Ale teď už ani to ne.

Odkaz ke komentáři

Zdravíčko,

nemá z vás někdo UPC? Pokud ano, taky vám automaticky "navýšili" na minimum 100/10 Mb/s? Pokud ano, kolik po této změně naměříte přes wifi / kabelem?

Primárně mi jde o wifi. Naštěstí mám v aplikaci i historii měření a tak z toho lze snadno odvodit, jak fungovalo připojení před změnou a po ni. Původně jsem měl 40/4 Mb/s. Tuto rychlost nebylo problém naměřit, ale po tom "navýšení" na 100/10 Mb/s se stejným zapojením, routerem i po restartu apod. dosahuji jen s uploadem udávanou rychlost, ale down mám dokonce nižší než před změnou. Neporadí někdo, kde hledat chybu? Vím že nějaký draftový Nko wifi router domácího typu nepustí do wifi plnou rychlost, ale rozhodně jsem nečekal snížení rychlosti, ale minimálně její zachování nebo mírné navýšení.

díky za tipy

post-229-0-50509700-1453974289_thumb.jpgpost-229-0-47236900-1453974293_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud to jede na kabelu v poho, tak to rozhodně není problém UPC a nesouvisí to se změnou tarifu. To může být problém telefonu (aktualizace SW), nebo si někdo v okolí spustil novou wifinu, která ti to ruší. Zkusil bych změnit kanál, pokud to router umožňuje, nahrát do něj pořádný FW typu OpenWRT, dd-wrt apod.

Odkaz ke komentáři

No budu si s tím muset pohrát,

ale vůbec to nechápu. Výrobce na daný typ routeru už nějaký rok updaty nevydává, telefon taky nic neměl. Jako wifi sítí má člověk kolem sebe asi tak 30, ale jestli jich bylo před těmi pár dny 28, tak co? A jaké co nejideálněji navolit nějaké ty kanály?

Odkaz ke komentáři

Volal borec z UPC (zanechal jsem jim ráno na FB zprávu), že s žádným domácím 2,4 Ghz routerem nedosáhnu deklarované rychlosti, prý ze zkušeností ví o cca 40 Mb/s. Nabízel své zařízení co umí přepínat na 5 Ghz, které prý garantuje rychlost i přes wifi, ale je tam horší kompatibilita se zařízeními přes wifi.

Tak teď babo raď, který router by mohl splnit účel z nějakých cenově běžně dostupných.

Nebo jaké máte zkušenosti vy, kterým nabízí poskytovatel nějaké větší rychlosti, které vám pustí router přes wifi a nemáte router za x tisíc?

Odkaz ke komentáři

S routerama je to boj a spis se to podoba predpovedi pocasi... ja treba s shitovym routerem za 500czk mam pres 3 zdi vyssi mbps propustnost, nez s pujcenym od kamose, co ho stal skoro 3k a fungoval na 2 i 5Ghz pasmu a umi i AC a tunu dalsich nesmyslu, tohle je ale samozrejme individualni. Bohuzel musis zkouset. Wifi je hnus, odrazi se od panelu, vody, rozvodu atp.

Tu zmenu kanalu, ale verim, ze bude umet i tvuj sebelevnejsi, od toho bych se odrazil.

Odkaz ke komentáři

Rozhodně bych při koupil routeru koukal na to, aby měl odnimatelnou anténu (klasický šroubovací anténky). Ty integrovaný stojí většinou za prt. A rovnou bych si koupil pořádný antény, nějaký 8dBi. Samozřejmě bych vzal aspoň 300Mbit router (tzn. minimálně 2 antény). Pokud by měl 1Gb porty, bylo by to určitě plus a jakási záruka výkonnějšího HW.

Prošel jsem si ledasčím, ale jako nejlepší mi vyšly mašiny od TP-linku. Nesekají se, klidně běží rok v kuse bez restartu při nonstop provozu s originálním FW. Dřív jsem hodně věřil D-linku, ale ten opakovaně zklamal. Hlavně měli na prt FW, teprve po nahrání dd-wrt to začlo fungovat.

Já mám teď doma tohle a spokojenost.

tp-link-tl-wr1042nd-38838av-jpg-big_ies7

tp-link-tl-ant2408c-pohled-na-zbozi-big_

Odkaz ke komentáři

Vypadá to tak, resp. aktuálně to mají v novým designu, ale pajšl je asi stejnej. Za tu cenu myslím dobrý, pokud člověk vystačí s WiFi N a nepotřebuje AC.

Když koukám do recenzí na alze, tak se tam lidi shodují na těch cca 40 Mb/s přes wifi, což odpovídá té Marcelové informaci od UPC. Asi taky záleží, co podporuje notes nebo telefon, většina mívá pouze 150 Mb/s adaptéry.

Pokud by z toho chtěl člověk dostat víc, tak jedině to WiFi AC (2,4 + 5 GHz), ale muselo by se ověřit, jestli to podporuje koncový zařízení, aby to mělo smysl.

Odkaz ke komentáři

Moc moudrý z toho nejsem.

V dosahu mám skutečně přes 20 wifi síti, různé kanály, ať nastavím kterýkoliv a dám měření, jsem pořád do 40 Mb/s. Dokonce jsem objevil novější FW z 7/2015, tak jsem ho tam natlačil a zkoušel s továrním nastavením - stejné výsledky.

Asi prubnu nějaký eshop a zkusím něco koupit a po připojení porovnat, jestli se s něčím cenově dostupným dostanu přes wifi na lepší výsledky.

Výsledky ntb - wifi / ntb - kabel.

post-229-0-66275000-1454001234_thumb.png

post-229-0-12385200-1454001315_thumb.png

post-229-0-35440600-1454001321_thumb.png

post-229-0-55804400-1454001409_thumb.png

post-229-0-41806200-1454001689_thumb.png

post-229-0-02756100-1454001695_thumb.png

post-229-0-37234500-1454001703_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Koukám, že máš D-link DIR-600, což je 150 Mb/s. S tím se dál asi nedostaneš. Rozhodně by prospělo upgradovat na 300 Mb/s, pokud to podporuje notes (což nebývá pravidlem, ale některý to umí).

Podobnej router mám v práci, akorát se dvěma anténkama. Podporuje dd-wrt firmware, rozhodně bych to zkusil. Zadej si tam DIR-600, HW verzi máš B. Nemáš co ztratit, třeba se to o fous zlepší...ale moc bych tomu nevěřil ;)

Odkaz ke komentáři

Přemýšlel jsem nad tím večer,

jestli se mi nevyplatí si připlatit 20 Kč měsíčně a vzít od UPC pronájem jejich garantovaného wifi routeru (gigabajtové porty, 2.4 / 5 Ghz, b/g/n/ac wifina apod.). Oni totiž mají připojení přes COAX, takže jsem si nechal před několika měsíci od nich dodat pouze kabelový router bez wifi (tehdy levnější varianta), kterej mám propojen s tím mým wifi D-Link routerem. Teď platím 50 Kč měsíčně, takže 70 Kč měsíčně už nic není a mělo by to být plně funkční.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...