Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)


SKAJA

Doporučené příspěvky

Jelikož šlo o škodní událost, tak to musel Nissan nacenit a likvidátor odsouhlasit, ne? Tak když s tím neměl problém, proč ne... Co by se s tím dalo jinak dělat? Nějaký kitování, broušení a do laku? To by možná šlo někde u garážníka, ale v origo servisu nevím, jestli by se s tím takhle vyhráli. Takhle vymění díl v laku, nacvaknou plasty a je to. Navíc 60 za servis tam nenechává každej den jen tak někdo. Myslím, že když mají bouračky a řeší škodní události, jen si mnou ruce...

Odkaz ke komentáři

Přesně, ty dveře jsou máčklý, navíc přes hranku, takže by se to muselo vytahovat nebo vyklepávat a kitovat, což je v principu bastl. Další věc je lak, když ten původní přebrousí a hodí na to nový, tak to nikdy nebude pořádně držet, v místě zavírání se to bude snadno odírat o těsnění.

 

Takže novej díl je nejčistší řešení a pro autorizovaný servis jediná schůdná cesta. Sice ty dveře musí tak jako tak nalakovat, ale aspoň je to první vrstva na plech ;)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se zase po nejakem tom patku vratil smer Brno, vsechno ucpany, rozkopany, des :D borci, co to tu delate?

A hned z rana vesela story - cestou do prace jedu za dvojkovym superbem v kombiku, leva zadni penu uplne prazdna, nekdo si valchuje disk. Auto jsem dojel na nejblizsi svetelne na cervene, kde ja jel rovne, superb vedle v odbocovacim. Tak mrknu vpravo - kocicka kouka do telefonu, pak si upravuje vlasky :D

Tak jsem stocil okynko, mavam, abych naznacil, urcite jsem byl v sirsim zornem uhlu holciny, ale ta jasne delala, ze tam vlastne nikdo neni, asi byla na mavani a pokrikovani zvykla od jinych :D navic jsem mel jen trapnou Octavu, tak se asi nehctela namahat.
Blikla zelena, vesele jsme pokracovali kazdy svoji cestou, proc by taky ne, vzdyt to mela prazdny jen dole :lol:

Odkaz ke komentáři

Taky dobrý,

já minulý týden 2 situace - jedna z D1, kdy mě vyblikával pofiderní Superb 2 FL majáky v masce a zadní ve svítilnách - podle mě to nebyl policejní ale spíš nějaká home made výroba a la chci dát Praha > Brno bez čekání. Ale nevím, kdyby to bylo PČR, museli by mít i na střeše něco ne, případně za sklem možná? Tohle fakt jen 2 blikačky v masce a 2 součástí zadních světel.

No a druhý, Touareg se SPZ THE KILLER hlavní nehlavní v Ořechově, vlítne mi křížem do cesty jakoby nic... Co už, my můžeme jezdit sebelíp bezpečněji, ale jelikož nejsme na silnicích sami, je třeba koukat i na reakci okolních řidičů.

Odkaz ke komentáři

Zas na druhou stranu, na dálnici jsou policejní Passaty, Superby, Oktávky...že by si nevšimli falešných majáků na autě, to se mi taky nezdá. Resp. zrovna na dálnici by to bylo dost o hubu, to třeba u nás bys s tím mohl lítat a nikdo by si tě ani nevšiml :D

Odkaz ke komentáři

To nic nemění na tom, že by se kamera občas mohla hodit. V posledních dnech až týdnech se setkávám s cenami za Full HD jako 1500 Kč apod. cifry, což mi přijde hodně směšný. Ale člověk aby dal skoro víc za nějakou instalaci, vyvedení 12V napájení atd. než je samotná cena kamerky. A mít někde 2m kabely přes palubku, to se mi moc nechce. Zase mám 12V i v kufru, ale otázka, k čemu jsou záběry zezadu. Když už, tak vepředu by byla účinnější. Kolega v práci boural, kameru má už snad nějakej rok a stejně si ji v den nehody nezapnul, že jel "jenom z obchodu". Yeti cca 6let starej a škoda 200 tisíc. Naštěstí to nebyla jeho vina a tak kamera nebyla potřeba. Ale dnes si člověk není na té silnici jistý, koho a kde potká

Odkaz ke komentáři

Přesně, ruční zapínání je na prt. Když bude potřeba, zrovna to nezapneš. Já jsem koupil kameru asi za 6tis Kč. Nešlo mi ani tak o kvalitu obrazu, to je nějaký průměrný FullHD, ale součástí kamery byla i sada na instalaci do auta. Mám ji nalepenou za zrcátkem, takže z pohledu řidiče prakticky není vidět, napájení jsem natáhl za stropním plastem a levým sloupkem za palubku a pak ke středové zásuvce / zapalovači. Ta je spínaná na klíček, takže jak zapnu klíček, zapne se automaticky kamera. Vypnu klíček, vypne se mi kamera. Mám v ní 32 GB SD kartu, kam se vleze cca 8 hodin videa a nahrává se to ve smyčce, takže absolutně bezobslužná varianta. Má GPS, takže zaznamenává pozici, rychlost, datum, čas atd.

Odkaz ke komentáři

Místo bych na ni měl luxusní, neb jak mám kameru na pruhy a k tomu čočku na déšť a světlo, tak je to celé osazené ve velkém plastovém modulu, na který by šel krásně nasadit/nalepit//vrtnout nějaký držák (viz ilustrační foto). Jen nevím, jestli ty kamery umí přetočit obraz, neb by byla prakticky vzhůru nohama ale taky pěkně za zrcátkem s dobrým úhlem natáčení. Osobně jsem chtěl zabrousit tak do cenového rozmezí do cca 2,5 tisíce, ale prakticky se nebráním ničemu. Zatím jsem se však pro nic nerozhodl a jen se tak spíš koukal, co se nabízí na trhu.

post-229-0-90410800-1462275523_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ta el. brzda bude jistě zajímavá, až se auto po... nebo odejde baterka (tu má VW, Superb III, Qashqai 2015+ a další). To bude asi na odtah pomocí odtahovky s tzv. "chapadly", ne taková ta nájezdová odtahovka.

 

Co se týče toho automatu, dost mi to na tom videu připomínalo Mercedes nebo BMW, ale nevím, třeba je v tom nějaký rozdíl. Ale však i na videu je vidět, co svítí a co je zvolenýho, navíc u P by mělo svítit i červené (P) na palubce.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...