Tavi Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Tak mi došel balíček z číny, který mi byl "doporučen" na jiném vlákně. http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-OBDII-OBD2-Car-Auto-Bluetooth-Diagnostic-Interface-Scanner-BD2U-/360738817314?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53fdb58522 Za 5$+/- pár centů jsem vybalil balíček, cd a samotnou diagnostiku. Stáhl jsem si crack aplikace pro android a šel jsem to vyzkoušet. Ani prdlajs. Za necelých 120 korun nejsem tak moc našvanej, jako zklamanej. Diagnostika se při zaplém zapalování připojí, je slyšet jak si hluboko v palubce něco chroustá Tak tedy, tady se projevuje problém - spáruji, připojím ale k mozkovně (ECU) se nepřipojí, ať testuje jaký protokoly chce. Manuálně sem nastavil VW-Audi concern, doufajíc v změnu. Ani kulový. Tak jsem tedy stáhl lite (legální) verzi a jednu úplně jinou, legální zachroustala a výsledek 0.000 nic. Druhá aplikace se "údajně" připojila při změně protokolování na cokoliv jiného než OBD2, ale výsledek, prd. Dřív než mi povolí nervy a modrou krabičku zašlápnu, nachází se konektor pro diagnostiku ještě někde jinde na voze, popřípadě je možný že ECU je nedostupný z výroby (což mi přijde jako blbost) nebo je funkce nějak blokovaná? Chudák auto si na chvíli myslelo že ukazatel paliva je až na šedivym plastu za plnou značkou, takže usuzuji že mi bylo doporučena kopie nebo nějaká parodie na OBD2 diagnostiku. Doplním: Elektrika auta odpovídá stáří - 18 let. Četl jsem o možném problému způsobeným rádiem z výroby - nemám origo, Kenwood 1UG a rádio nemělo panel tedy, nebylo zaplé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Problem byva s neoriginalnim radiem. nestaci aby bylo vypnute,musis ho odpojit od knektoru- vymontovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Leden 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 Takže kvůli jednomu diagnostice musím rozvrtat rádio... Nestačilo by jenom přepinovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 10, 2015 Sdílet Odesláno Leden 10, 2015 To nevim,zkus odpojit a zda ti ta diag pobezi at vis zda je OK nebo KO :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Leden 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2015 Takže po odpojení Šedo-bílýho káblu by to mělo jet, tedy.... Mimochodem, kde se nachází ŘJ? V motorovym prostoru sem hledal, nenašel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Leden 12, 2015 Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Pod pravým stěračem (z pohledu řidiče). Je pravděpodobně potřeba oddělat ten plast pod čelním sklem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Leden 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 14, 2015 Na torpédo mám taky otázku, sakra multi-vlákno - mám dvojkus, upevněnej plastovejma šroubama. Šrouby povolit jdou ale... nějak nelezou ven, stěrače sem narovnal a kapotu zvednul ale ať se snažim jak jen můžu, plast tvrdohlavej nechce ven. Přidat na síle tak urvu i něco iného než jenom torpédo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.