Jump to content

Těsnění víka ventilů

Romix95

Recommended Posts

Zdravím, mám takový problém s utěsněním víka ventilů, cca před rokem se dělala oprava motoru a tak se samozřejmě dalo i nové těsnění víka ventilů, přes to začal protékat po pár dnech olej, tak se víko zase sundalo a hodil se tam ještě tmel (nějaký černý) a byl klid.

Teď po roce už to zase dosti teklo, tak jsem koupil nové originální těsnění, hlavu několikrát odmastil, víko také, dotáhl jsem šrouby, vyčistil motor od oleje a po pár dnech to ZASE teče, tak to už mi opravdu hlava nebere proč, navíc to teče zas na jiných místech...

Měnili jste někdo na tomto motoru těsnění víka ventilů ? dávali jste tam někdo tme ? pokud ano, jaký mám nejlépe použít tmel ?

Sice s tím nemám zkušenosti, ale pravděpodobně nebude dosedací plocha na hlavě nebo na víku rovná a proto to teče :( .

Budeš muset prostě to těsnění z obou stran zkusit podmáznout nějakým dobrým silikonem a měl by jsi mít klid. Hlavně to nechat pořádně vytvrdnout... :)

Používám na to červenej Lukapren a nikde nic neteče ani neprosakuje :) Ale musíš to pořádně očistit a odmastit jinak ani to nepomůže. A dej ho z obou stran ;) A hlavně lehce dotáhnout až do bodu kdy začne tmel lézt z pod těsnění a až po min 12 hodinách pořádně dotáhnout ;) pak neproteče nic :)

• 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Nové těsnění se má lehce potřít tmelem, pak je to ok. Na AEE jsem taky řešil průsak na víku, dalo se nové těsnění, potřelo se tmelem z obou stran a od té doby je po prosakování. Dotěsnit tmelem ostatně doporučuje i výrobce.

• 5 years later...

Zdravím hoši, 

mám teď zrovna sundané vrchní i spodní sání u svého dvoulitru a rozhodl jsem se, že při jedné práci vyměním i těsnění pod víkem (prosakuje už poměrně hodně..). Chtěl bych se zeptat jen na některé detaily.

Jen by mě, prosím, zajímalo, čím odmašťujete hlavu a víko? Ředidlem, technickým benzínem nebo něčím jiným? Když se nanese tmel (nanesu na obě strany), jak dlouho se má čekat než se dá těsnění a začne utahovat? Co jsem pochopil, tak se nejprve jen trochu utáhne a pak po nějaké době dotáhne. Opravdu dotáhnout až po dvanácti hodinách, jak je zmíněno výše?

V autodílech jsem koupil tady tento tmel (viz foto), bude to dostačující? 

Díky

filename_1580_l.jpg