Romix95 Odesláno Leden 12, 2015 Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Zdravím, mám takový problém s utěsněním víka ventilů, cca před rokem se dělala oprava motoru a tak se samozřejmě dalo i nové těsnění víka ventilů, přes to začal protékat po pár dnech olej, tak se víko zase sundalo a hodil se tam ještě tmel (nějaký černý) a byl klid. Teď po roce už to zase dosti teklo, tak jsem koupil nové originální těsnění, hlavu několikrát odmastil, víko také, dotáhl jsem šrouby, vyčistil motor od oleje a po pár dnech to ZASE teče, tak to už mi opravdu hlava nebere proč, navíc to teče zas na jiných místech... Měnili jste někdo na tomto motoru těsnění víka ventilů ? dávali jste tam někdo tme ? pokud ano, jaký mám nejlépe použít tmel ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 12, 2015 Sdílet Odesláno Leden 12, 2015 Sice s tím nemám zkušenosti, ale pravděpodobně nebude dosedací plocha na hlavě nebo na víku rovná a proto to teče :( . Budeš muset prostě to těsnění z obou stran zkusit podmáznout nějakým dobrým silikonem a měl by jsi mít klid. Hlavně to nechat pořádně vytvrdnout... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Leden 14, 2015 Sdílet Odesláno Leden 14, 2015 Používám na to červenej Lukapren a nikde nic neteče ani neprosakuje :) Ale musíš to pořádně očistit a odmastit jinak ani to nepomůže. A dej ho z obou stran ;) A hlavně lehce dotáhnout až do bodu kdy začne tmel lézt z pod těsnění a až po min 12 hodinách pořádně dotáhnout ;) pak neproteče nic :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Leden 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Díky za rady, koupil jsem červenej tmel, opět několikrát odmastil, dal jsem ho na víko i na hlavu, chvilku jsem to nechal, pak nasadil těsnění na víko ventilů a hodil víko na hlavu a pomalu dotahoval, tak snad to bude dobrý :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Leden 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 30, 2015 Tak hlásím úspěch, zatím ani kapka, ťuk ťuk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 31, 2015 Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 Tak vidíš, vždy to chce jen pořádně odmastit a kvalitně podmáznout a musí to těsnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Únor 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 2, 2015 No pouze s těsněním jak by to mělo těsnit, to bohužel netěsní, víko je tedy asi ohlé, nebo nějaká nerovnost na hlavě... ale s tmelem je to OK a raději budu koukat na trošku tmelu, než na motor od oleje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Červen 10, 2015 Sdílet Odesláno Červen 10, 2015 jak bylo sundane viko ventilu kvuli vačce menil jsem tesnení za origo nove a lehce mlží taky... ale ničemu to nevadí ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Červen 26, 2015 Sdílet Odesláno Červen 26, 2015 Nové těsnění se má lehce potřít tmelem, pak je to ok. Na AEE jsem taky řešil průsak na víku, dalo se nové těsnění, potřelo se tmelem z obou stran a od té doby je po prosakování. Dotěsnit tmelem ostatně doporučuje i výrobce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2015 Jojo, taky jsem ho tam dal a je to OK :) že to prosakuje bych nesnesl :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Omegus Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Zdravím hoši, mám teď zrovna sundané vrchní i spodní sání u svého dvoulitru a rozhodl jsem se, že při jedné práci vyměním i těsnění pod víkem (prosakuje už poměrně hodně..). Chtěl bych se zeptat jen na některé detaily. Jen by mě, prosím, zajímalo, čím odmašťujete hlavu a víko? Ředidlem, technickým benzínem nebo něčím jiným? Když se nanese tmel (nanesu na obě strany), jak dlouho se má čekat než se dá těsnění a začne utahovat? Co jsem pochopil, tak se nejprve jen trochu utáhne a pak po nějaké době dotáhne. Opravdu dotáhnout až po dvanácti hodinách, jak je zmíněno výše? V autodílech jsem koupil tady tento tmel (viz foto), bude to dostačující? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.