matesobart Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Ahojte u nekoho jsem videl snad i ve vlakne ze nejakou chemickou slouceninou jde dostat chrom z masky. Ma nekdo zkusenosti jine? Nemuzu to tema nikde najit kde jsem jej našel:-( chtěl bych vědět co je to za sloučeninu nebo jak to z tama dostat. Nechci to obrušovat. Diky za tipy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Kyselina chlorovodíková (solná), peroxid vodíku ( kyslicnik) technicky myslim nejak 30% vse jsem kupil v drogerce myslim Teta. neutralizuje se to mýdlovou vodou a potom třebato tim umyt. rukavcie a ochranne pomucky nutne. používat plastove nadoby a delat to venku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Ták ták ... koupíš to i v "barvy laky" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Ten kysličník není potřeba když se nechvátá ale s ním je to fofr a je klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Únor 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 No mam pristup temer k jakymkoliv chemikaliim takze to bude asi to nejmensi. Moc dekuji Mam to polepene cernou folii a moc to nedrzi A smichat to tedy dohromady? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dzany Gogolak Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 A co plasti dip? Já ho mám a drží! Zatím! Nechávam to mýt ručně a wapkou! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Únor 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Co je to plast dip? Nebo co je tim mysleno? Jo uz jsem se dival na netu. No chci to nechat striknout, kdyz uz tak poradne, navic to chci i nejakou barvou co si necham namichat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka313 Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 (upraveno) Vyuziju toto tema na kolik vyjde striknuti te masky v lakovne? Edit. No nic zatim skusim ten plastidip a uvidim:) Upraveno Březen 1, 2015 uživatelem Jirka313 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dzany Gogolak Odesláno Březen 6, 2015 Sdílet Odesláno Březen 6, 2015 Plasti dip vyjde 300-500 záleží kde ho koupíš! V lakovně netuším kolik? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kermo Odesláno Březen 6, 2015 Sdílet Odesláno Březen 6, 2015 Ten plasti dip vyzera dobre , no som zvedavy kolko to vydrzi v beznej cestnej prevadzke. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dzany Gogolak Odesláno Březen 6, 2015 Sdílet Odesláno Březen 6, 2015 Drží dobře,když ho chceš sundat tak stačí jenom žmoulat a pak to strhneš dolu! Tady jsem to měl na jedničce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Březen 6, 2015 Sdílet Odesláno Březen 6, 2015 (upraveno) plastidip na masce má každý kvůli jednoduchosti. Na zkoušku černé barvy super ale lak je lak. Večer dám fotku jak to vypadá s lakem Upraveno Březen 7, 2015 uživatelem Juhyyy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dzany Gogolak Odesláno Březen 9, 2015 Sdílet Odesláno Březen 9, 2015 Máš pravdu lak je lak! ;-) Jak ti drží? Nechám to taky udělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Březen 10, 2015 Sdílet Odesláno Březen 10, 2015 zatím dobře ale léto ukáže na té černé. Dělal jsem to poctivě sundal chrom odmastit, základ na plast, barva lak, každou vrstvu jsem nechával pořádně zaschnout u krbu a hezky se slila. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleemak Odesláno Duben 1, 2015 Sdílet Odesláno Duben 1, 2015 To Juhyyy: Máš to krásné. Předpokládám, že si to nestříkal lakem ve spreji, ale pistolí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest JohnnyPetka Odesláno Duben 1, 2015 Sdílet Odesláno Duben 1, 2015 v jakém poměru mám tu kyselinu chlorovodíkovou a ten peroxid vodíku smíchat, aby to šlo pěkně rychle dolu? taky se chystám na odstranění chromu z masky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 1, 2015 Sdílet Odesláno Duben 1, 2015 Čím víc kysličníku tím rychleji Bacha, je to v celku neřád. Do dvou litrů kyseliny stačí dva kysličníky, záleží na tom jestli to v tom množství budeš mít celý ponořený, což je těžký. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleemak Odesláno Duben 8, 2015 Sdílet Odesláno Duben 8, 2015 Tak původně jsem ten chrom sundávat nechtěl. Jen jsem ho zdrsnil, odmastil a na to plnič. Bohužel plnič nechytil dostatečně, takže budu muset podstoupit také chemickou cestu odstranění chromu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 9, 2015 Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 Kdo nechce sundavat chrom tak stačí pořádnej lakýra a základovka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Duben 9, 2015 Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 To Juhyyy: Máš to krásné. Předpokládám, že si to nestříkal lakem ve spreji, ale pistolí. je to vše stříklé sprejem. trpělivost a opatrnost a je to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 9, 2015 Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 Podle foto je vidět že sis s tím vyhrál ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleemak Odesláno Duben 14, 2015 Sdílet Odesláno Duben 14, 2015 To Juhyyy: dik za info, vypadá to fakt hodně povedeně. Nemám zkušenosti moc s lakováním, ale mám na to čas, mám to jako druhou masku, takže nemusím kvaltovat, abych to měl honem honem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 15, 2015 Sdílet Odesláno Duben 15, 2015 Nezkousel nekdo jen obrousit a pak zaklad na chrom, pry to existuje. Sleemak, jak jsi dopadle ty? Dan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 16, 2015 Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Už sem to tu psal že stačí i dobrej lakýra = zdrsnit + základovku a pak co chceš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleemak Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Ještě jsem se k tomu nedostal, není času. Taky jsem to konzultoval s několika lakyrama, ale asi nebyli dobří. Všichni mi poradili zdrsnit a pak klidně plnič, pak barva. No už vím, že jako první na ten zdrsnělý chrom plnič určitě ne. Nedrží ani omylem. Teď musím ten plnič zase oškrábat a druhé kolo s jiným postupem. Chybama se člověk učí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 A co to nejdrive zmatnit chlorovodikovou ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleemak Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Tak dnes jsem i já podstoupil chemické odstranění chromu z masky. Dle návodu na začátku vlákna. Použil jsem 1L kys. solné, 31% 1L peroxidu 30%. Do nádoby jsem nalil opatrně necelý litr kyseliny, pak opatrně přilil 0,5L peroxidu a namočil masku. Nádoba bohužel nepokryla celou plochu masky, takže jsem musel masku i díky jejímu prohnutí, naklánět. S peroxidem je to fakt rychlost. Ten půl litr peroxidu stačí na to, aby to mělo grády. Při ponoření do této lázně začne chrom na masce šumět, jak šumák z tablety. Až byla část masky čistá, namočil jsem další část. Nestříká to, neprská to. Ale dost to syčí, a uvolňuje se při tom, chlor, stoupá viditelná pára. Takže opatrně s nadýcháním par. Po čase se šumění vytratí, proto, pokud ještě není maska čistá, je třeba přilít zase peroxid. Je to trošku humus. V průběhu se sloučenina mění z čiré, na brčálově zelenou. Používal jsem gumové rukavice a brýle. Rukavice jsem měl zdravotnické jednorázovky a na tom ještě kuchyňské, silnější, na mytí nádobí. Bez problémů jsem to v rukavicích držel v ruce. Pak jsem to řádně opláchl mýdlovou vodou, viz. rada výše - neutralizace. Rukavice bez poškození. No a maska je čistá. Takže začátek by ušel. Teď už jen to lakování. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Já se k těmhle akcím ještě nebojím použít respirátor. Ta maska se dělá blbě právě kvůli tvaru a velikosti ale zmákl si to i s patřičnou ochranou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pakowsky Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 taky mame. Chrom rucne loupaný:P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Samotna solna take staci, ale je nutne aby to bylo ponorene, nebo alespon hodne nacucany hadra na tom polozeny, uzavrene v igelitaku ... Pak to je v ramci hodin, tak 15-20h. Kyslicnik to urychli ... NEbo sup s tim do galvanovny, tam vedi co s tim ... D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.