David55 Odesláno Březen 7, 2015 Sdílet Odesláno Březen 7, 2015 Dobrý den, mám Octavii 1.6 55kW rv. 1997 najeti 175 tis. auto mi cukalo a špatně startovalo, vyměnil jsem palivový filtr a na čas se to uklidnilo, cukání se už neopakovalo a le po čase se vrátily problémy se starty, zahřátý motor nastartuje bez problému, ale když příjdu ráno k autu a chci nastartovat tak někdy to trvalo dlouho než chytlo jindy chytlo hned, nelíbilo se mi to tak jsem vytáhl a vyčistil klapku (ale doteď ještě nenastavil přes VAG, kolísají otáčky), očistil svíčky, vytáhl a vyčistil rozdělovač a každý kontakt který jsem při tomto odpojoval jsem prostříkl kontaktolem, asi tak týden jsem měl od všeho klid a dnes ráno jsem měl zase problém nastartovat, už opravdu nevím. Četl jsem a hledal všude možně, a dočetl se že by to mohlo být i těsněním nebo něčím okolo odlučovače oleje, nevíte kde bych ho našel? Předem děkuji za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Březen 7, 2015 Sdílet Odesláno Březen 7, 2015 Odlučovač oleje najdeš vzadu na bloku motoru - černá plastová krabice a vede z ní hadička do filtrboxu. Jak se to přesně projevuje? Startér točí a motor nenaskočí? Zkoušel jsi jinou baterku? Případně zkus startovat s odpojeným čidlem teploty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David55 Odesláno Březen 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2015 Přesně tak, startér točí a né nějak slabě, jede docela slušně, jinou baterku jsem sice nezkoušel ale zkoušel jsem i odpojit čidlo ale nepomohlo, a vždycky když už poprvé otočím klíčkem a startuje to dlouho, tak pak otáčím klíčkem ale nestartuju, aby čerpadlo nabralo bezín to opakuju tak 2x a napotřetí startuju, a motor se točí točí točí pořád stejně, a najednou z ničeho nic to chytne a jede úplně normálně.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Březen 7, 2015 Sdílet Odesláno Březen 7, 2015 Tak mě napadá buď palivový čerpadlo nebo VN trafo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David55 Odesláno Březen 8, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2015 Uvidím co na VAGu a pak se mrknu na to čerpadlo, až zjistí čím to bylo, dám vědět jak jsem problém vyřešil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Buď nemá jiskru, nebo benzín. Zkontroluj regulátor tlaku paliva + čerpadlo. Jestli tlačí tlak jak má a kolik má. Svíčky..očistit...kolik mají najeto? Co jsou zač...vysokonapěťové trafo by to mohlo taky dělat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David55 Odesláno Březen 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Svíčky jsem čistil a mají najeto asi 3000km jde o Championky.. Jak zkontoluju čerpadlo? když ho vytáhnu je na něm co čistit nebo profouknout? na ten regulátor se taky podívám, to mě nenapdalo.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Duben 23, 2015 Sdílet Odesláno Duben 23, 2015 Leda v servisu, tam změří kolik čerpadlo tlačí a na kolik to regulátor reguluje. Na čerpadle je myslím hrubé sítko, ale to asi nebude problém...pak je za čerpadlem pod nádrží ještě palivový filtr, ale ten by na to nejspíš vliv mít neměl. A co čidlo teploty chladící kapaliny?.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David55 Odesláno Květen 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2015 Mám nový palivový filtr, nové svíčky, nové kable.. zkoušel jsem startovat i s odpojeným čidlem ale nic to neměnilo, dneska se mi dokonce stalo že nejde nastartovat vůbec, nechápu to, přijel jsem domů úplně v klidu auto pořád startovalo v pohodě, pak asi po 10 min jsem potřeboval jenpřeparkovat ale už to nechytlo, startér se točí benzín smrdí, ale nechytne jako by nedávalo jiskru, asi to fakt bude ta cívka.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David55 Odesláno Květen 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2015 PROBLÉM VYŘEŠEN! Bylo to zapalovací cívkou, koupil jsem v auto kelly za 1100 magneti marelli a když jsem vymontoval starou cívku, nestačil jsem se divit, ten černý plast prasklý snad na 10 místech a né málo, takuž chápu proč za vlhka dlouho startovala, dokonce se divím že vůbec, teď stačí jak do klíčku pinknu prsty, a hned chytne, děkuji všem za rady a ochotu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.