Přejít na obsah

Hučení, dreni od předních kol


Guest Mikhal18

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám Octavii co mi II rok 2005. Pročetl jsem si podobné problémy zde na fóru, ale nic není tak přesné. Nejprve mi to dělalo zvuk jakoby se něco o něco trelo, jen při mírném zatáčení do leva, ale postupem času, to bylo víc a víc. Jenže cca před týdnem se mi to ozvalo i při jízdě rovně a bylo to tak hrozné, že jsem musel zastavit, ale pak z ničeho nic to přestalo a dnes se mi to stalo znovu. Bylo to jakoby plech na plech takové hučení, dreni, nevim jak ten zvuk přesně popsat. Mechanik mi říkal, že mám špatné řízení. Vůbec se v autech nevyznám, ale přijde mi kravina, že je to řízením, když to dělá i při jízdě rovně. Přední náprava byla menena komplet. Je na ní najeto cca 30tis km. U dvou případů zde na fóru byl problém v ložiskách. Nějaké rady? Popřípadě nevíte kolik stojí prohlídka v origo servise?

Velice děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Mám stejný problém jako kolega. už více jak 14 dní nemohu přijít na to, co to dělá. Stalo se mi to v těchto případech. Při přeřazení do kopce na rovném asfaltu ze 3ky na 4ku mi ihned po přeřazení šel od přední nápravy zvuk jakoby něco vepředu drhlo nebo třelo o sebe. Dále se mi to stalo, když jsem projížděl zatáčkou, nebo prostě z ničeho nic na rovném asfaltu při lineární jízdě. Ten zvuk je zpočátku hodně intenzivní nemá to vliv na vymáčknutou spojku, na zařazený stupeň, ani na brzdění. Hluk se zvyšuje se zvyšující rychlostí. Avšak po nějaké chvíli postupně zvuk utichá až je klid. Docela mě to se"e, protože nemohu dojít na to, co to dělá a stává se to náhodně, ale čím dál častěji. Měl jsem sundané i kola, točí se normálně, nikde ani náznak toho, že by mělo něco drhnout. Prosím o radu, fakt mě nic nenapadá. :-(

Odkaz ke komentáři

měl jsem stejný problém.. nejdříve to dřelo jen v zatáčkách a jen občas, postupem času i na rovinkách a čím dál tím to bylo horší.. Zvednul jsem stranu ze které to šlo a zahýbal kolem, na kole byla dost velká vůle .. odešlo ložisko, po výměně OK :) řekl bych že máte stejný problém... Bylo mi řečeno že praskla klec ložisek, tím se kuličky shromáždily na jedné straně a začal ten divný zvuk, pak se zase rozprostřely a zvuk přestal :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...