JIRKA Míňa Odesláno Březen 19, 2015 Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 Ahoj nevíte někdo jak přidělat upadlou matku která drží čep na vzpěru pátých dveří?Jde o část která je v karoserii.Pořád se mi šroub povoloval,až matka která je přichycena vně kastle,upadla.V servisu Škoda mi řekli,že mi rozpářou celý zadní blatník se sloupkem,což mi přijde jako nesmysl.Díky za radu �� 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Březen 19, 2015 Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 No ono se tam ale moc jinak dostat nedá, je to v sloupku a tan je otevřený jen zespodu a seshora, ale je to tak úzké, že se tam nedostaneš... Mě se to povoluje taky pořád, naštěstí se mi to daří pokaždé ještě utáhnout... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Březen 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 No ono se tam ale moc jinak dostat nedá, je to v sloupku a tan je otevřený jen zespodu a seshora, ale je to tak úzké, že se tam nedostaneš... Mě se to povoluje taky pořád, naštěstí se mi to daří pokaždé ještě utáhnout... Vím,že je tam špatný přístup,ale přece nejsem první na světě komu se to stalo.Rozhodně si nenechám rozřezat auto kvůli matce. Musí být nějaká možnost jak to opravit.Jak to řeší ve Škodě? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Březen 19, 2015 Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 Co ta nytovaci matice by tam nesla ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Březen 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 Jj,to mám taky v záloze jako možné řešení.Jen se nemůžu dostat s kleštěma kolmo na díru.Vadí tomu těsnící guma kufru a rantl kde je guma nasazena.Gumu můžu v tom místě sundat,ale co s plechem?Nechtěl bych řezat nebo ohýbat plechařinu,tedy pokud to nebude vyloženě nutné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Mě se to taky stalo, ale opravili mi to v servise a jak, to ti neřeknu. Jen vím, že mi doku*vili plasty okolo C sloupku, takže to asi stačí sundat a sahnout tam svářečkou.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Březen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 Ahoj,no jak jsem už psal tak mne ve Škodovce řekli,že mi rozpářou celý zadní bok.Odborníci.Zkusím ještě sehnat pár rad a jiný servis. Každopádně díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
liknysek Odesláno Duben 6, 2015 Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 Ahoj, nýtovací matice se dají v pohodě stáhnout šroubem a matkou, nepotřebuješ potom okolo tolik místa jako s kleštěma :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Duben 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 7, 2015 Ahoj.Jak to myslíš?Stáhnout šroubem a matkou.Tu nýtovací matku strčím do otvoru v kastli,a jak ji mám stáhnout? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 8, 2015 Sdílet Odesláno Duben 8, 2015 dá se na to vytvořit udělátko... 12 šroub, do něj podélná díra, do té díry další šroub... velikost už záleží jaká je třeba, podle toho vyrobíš... na 12 ku šroub dáš matku, na malý šroub co jde skrz 12ku dáš u nýtovací matici, a pak jen jedním klíčem držíš a druhým točíš :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Duben 9, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 Ahoj,tyjo tak tomu nějak nechápu.;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 10, 2015 Sdílet Odesláno Duben 10, 2015 http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=874&p=1137479 fotka 3 a 4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
liknysek Odesláno Duben 12, 2015 Sdílet Odesláno Duben 12, 2015 (upraveno) zašroubuješ si šroub, na kterém máš matku, do nýtu. Podržíš si jedním klíčem/imbusem šroub a utahuješ matku, tím se ti stáhne nýt pokud potřebuješ nýt dostat do méně přístupného místa tak si to např matkou větší velikosti vypodložkuješ a utahuješ přes to ;) Upraveno Duben 12, 2015 uživatelem liknysek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Duben 13, 2015 Sdílet Odesláno Duben 13, 2015 nebo si zajed k nejakymu karosari,nebo servisu a pujc si belhof kleste a dva nyty se zavitem. Nebo by to mozna mohlo jit vyresit nejakou rapidkoU a do ni nasroubovat tu kulicku co drzi vzperu. Ale ta pisnice ma velky tah to by byl lepsi ten belhof. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 22, 2015 Sdílet Odesláno Duben 22, 2015 Me se to take porad povoluje, co to necim zalepit? Doporucite cim? Mam na pistnicich jeste pera, tak to je asi ejste vice namahane ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Duben 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Taky jsem tam měl pružiny na otvírání pátých dveří,ale sundal jsem je.Jak říkáš,povolovalo se to.Ten tlak je velký. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 ME ale leva drzi, jen prava se poviluje. Prave premyslim jestli to necim nezaleppit, ale muselo yb to hodne drzet ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 25, 2015 Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 u většiny aut se povoluje jen P strana, je to vlastnost, kterou popisovali už kolem roku 2006 v autobildu při dlouhodobém testu, škodovka pak upravila utahovací moment a v rámci prohlídek by se to mělo kontrolovat a dotahovat, takže pokud je auto servisovaný jak má být není problém ... ty samootvírací pružiny jsou největší kravina co se dá udělat, ukotvení těch vzpěr není vůbec stavěné na takovou zátěž a plno lidem to za jízdy vyletělo skrz zadní sklo... o tom tady raději nepíšou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 25, 2015 Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 Já už to jednou dotahoval na citovku rukou a povolilo se to znovu (P strana), takže opravdu se někde stala chybka v návhu:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Duben 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 Ahoj belhof kleště???neznám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 Speciální kleště pro nýtovací matice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Červen 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 11, 2015 Kde se dají sehnat??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Červen 11, 2015 Sdílet Odesláno Červen 11, 2015 napriklad http://www.naradi-extol.cz/index.php?main_page=index&cPath=6_89_149 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Červen 14, 2015 Sdílet Odesláno Červen 14, 2015 O vikendu jsem to měl otevřené a sáhneš tam uplně v klidu rukou jak nic... Je tam udělanej výřez.. Teď se proklínam, že jsem si to nechal opravovat v servise :-D Takže vezmi matku s podložkou, kápni tam trošku lepidla nebo barvy, utáhni a máš hotovo Jinak ti stačí (pokud máš kombi) vycvaknout prostřední plast u stropnice, a pak jen z části vycvaknout plast C sloupku. Matka je uplně nahoře, takže to stačí. Dalo by se to sundat celý, ale to znamená povolit plast pod oknem - takže i bočnici zadní sedačky + postranní kufrovej a to už je dost práce.. Měl jsem to dole celý, tak vím o čem mluvím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JIRKA Míňa Odesláno Červen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2015 (upraveno) Díky všem za rady. Konečně jsem to opravil. Nejvíc pomohla rada Tommyka ;) Upraveno Červen 17, 2015 uživatelem JIRKA Míňa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Červen 17, 2015 Sdílet Odesláno Červen 17, 2015 To jsem rád :-) Zalepil jsi to nějak, nebo našels tam starou matku? Já když jsem to dělal, tak jsem zrovna neměl po ruce magnet, jinak bych tam určitě šmátral... Rozčiluje mě, když tam něco rachotí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr.š Odesláno Leden 14, 2017 Sdílet Odesláno Leden 14, 2017 Mel jsem stejny problem a opravdu parat blatnik jsem nemusel,chce to trochu zrucnosti a jde to. Musi se sundat plastovy vnitrni kryt ze sloupku,a pres otvory ktere tam jsou se stara matka da vytahnout,v mem pripade jsem musel kloubek odrezat protoze uz nesel ani povolit ani dotahnout proste se to porad tocilo,potom jsem do pasovinky narezal 8zavit kterou jsem do sloupku vlozil a z venku nasrouboval druhou kulicku(kloubek pro tlumic). proc pasovinku to kvuli tomu ze zevnitr sloupku neni misto na klic na pidrzeni a utahnuti matky M8 tak proto pasovina se zavitem.jeste pri odrezani vse dukladne zakryt aby se nic neposkodilo.vysledek vse funguje jak ma nic neni poskozeno da se to opravit doma za cca hodinu prace a kdyz nekde na vrakaci sezenete novy ten kloubek tak vas to bude stat 10ti korunu.chce to jen trochu trpelivosti Mel jsem stejny problem a opravdu parat blatnik jsem nemusel,chce to trochu zrucnosti a jde to. Musi se sundat plastovy vnitrni kryt ze sloupku,a pres otvory ktere tam jsou se stara matka da vytahnout,v mem pripade jsem musel kloubek odrezat protoze uz nesel ani povolit ani dotahnout proste se to porad tocilo,potom jsem do pasovinky narezal 8zavit kterou jsem do sloupku vlozil a z venku nasrouboval druhou kulicku(kloubek pro tlumic). proc pasovinku to kvuli tomu ze zevnitr sloupku neni misto na klic na pidrzeni a utahnuti matky M8 tak proto pasovina se zavitem.jeste pri odrezani vse dukladne zakryt aby se nic neposkodilo.vysledek vse funguje jak ma nic neni poskozeno da se to opravit doma za cca hodinu prace a kdyz nekde na vrakaci sezenete novy ten kloubek tak vas to bude stat 10ti korunu.chce to jen trochu trpelivosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.