Přejít na obsah

molitanové ucpávky reproduktorů

vsh

Doporučené příspěvky

Ahoj kolegové,

mám prosím dotaz. Jedna moje octavia hraje reproduktory ve dveřích nápadně lépe basy, než druhá.

Tak jsem to vykuchal a zjistil, že ta lépe hrající má pod repráky nějaké podložky, pro mě poměrně překvapivě je to nějaká dost měkká pěna.

Viz. fotky té s pěnou a té bez pěny.

Můžete mi prosím poradit, co to je? Kde to sehnat do té druhé?

Díky, vsh

post-27824-0-66058300-1427034044_thumb.jpg

post-27824-0-02162800-1427034068_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nemáš zač ;) .

No podezřelý to je, protože si nemyslím, že se na face dával obyč. igelit. Máš ho na všech dveřích nebo jen na jedněch popř. nemáš socku (classic) výbavu? :)

Pokud je to jen na jedněch dveřích, tak byly nejspíše měněný za předface z důvodu nechody...

Odkaz ke komentáři

Mimochodem píšeš, že je to něco, jako Miralon. Miralon bych si mohl opatřit, mohl bych si tu "ozvučnici" udělat. Je na to tedy Miralon vhodný?

Kony jo, pokud to nemám uměle omlazený :-) Nicméně někdo by si s tím musel dát opravdu obrovský kus práce, s přestavbou....

Odkaz ke komentáři

No když jsem to viděl, tak to tomu Miralonu bylo podobný, takže by se obyč. Miralon asi mohl použít, jen nebudeš mít tu ozvučnici, protože ta je lisovaná za tepla a to ty doma neuděláš :) . Normálně se jako náhrada používá nějaký pevnější igelit, který se nalepí na dveře pomocí oboustranné lepící pásky, hlavně se to musí nalepit důkladně, aby ti pak nezatíkala voda přes tapec do auta ;)

Odkaz ke komentáři

Když už jsme u těch úprav. Přemýšlel jsem, co s těma dírama mezi rámečkem a plechem dveří. Jedna možnost je vyměnit rámečky a pokud bych je nechtěl měnit, tak me napadlo to zatmelit silikonem, protože ho doma mám. Dává to smysl nebo je to blbost?

Odkaz ke komentáři

Nejlepší by bylo ty plastový rámečky nahradit MDF podložkama a celé dveře utěsnit tlumícím materiálem, ale to ty dělat předpokládám nehodláš, protože to je investice kolem 2000,-. Jinak silikon bych tam nedával, to už je lepší ten rámeček jakoby zvenčí pořádně oblepit nějakou lepší páskou, jako kdyby jsi ty dveře tlumil, tak to se ty MDF podložky taky ''přilepují'' kouskama tlumícího materálu k hlavní ploše dveří, na kterých je nalepený ten tlumící matroš, tak jako je tomu třeba tady: http://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-1-montaz-prednich-reproduktoru.htm ;)

Odkaz ke komentáři

Taky doporučuju nějakou "akustickou hmotu"... sice mám O2, ale nedávno jsem se stavoval právě v prodejně ahifi.cz... maj tam dvoje dveře, oboje osazený stejným reprákem, ale jedny vytlumený a druhý ne... rozdíl jako prase..

takže s igelitem to fungovat bude, ale pokud jsi to byl schopnej rozebrat, tak si tam můžeš nalepit i nějaký lepší matroš. Prolezl jsem jeden den celý webovky a pochopil jsem, že jedna věc je zpevnit plech dveří, aby nedrnčel (matroš něco jako IPA) a druhá věc je za preprákem dát nějakou zvukovou izolaci (něco jako "molitan"). Podle těch obrázků realizací to asi za víkend v garáži zvládne skoro každej :-)

Osobně mám v plánu si o nich někdy materiál koupit a vytlumit kapotu (víko motoru), když to zvládnu, půjdu dál ;-)

IMG_2921_hdr_DxO.jpg

Odkaz ke komentáři

roow: v Ahifi jsem byl loni tuším v listopadu a taky jsem si poslechl ty dveře a musím ti dát za pravdu, že to byl opravdu rozdíl jako prase, úplně mi spadla huba úžasem :palec: :D . Já mám tlumící matroš už dlouho nachystanej, ale pořád se ne a ne donutit ty dveře polepit, ale po tom co jsem to slyšel do toho půjdu. Chtěl jsem teď přes zimu, ale v garáži na to byly vhodný teplotní podmínky, tak teď když už se otepluje, tak už to půjde, jen ještě na to najít čas... ;)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to pokusně udělal jakoby podobně, jak v té mojí druhé oktávce, kde to hraje líp, oblepil jsem rámeček, za to dal něco jako miralon a bylo to úplně na nic.

Takže jsem se rozhodl, že to uzavřu tím STP Anticorem a koupím MDF rámečky. Uzavřu jen ten střední plech pod tapecem, nebudu polepovat aji vnitřní ve dveřích. Tak uvidím výsledek.

Konny, díky za tip

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...