Přejít na obsah

Změna kol do TP

Guest Jana1993

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

chtěla bych si na svoji Škodu Octávii dát větší kola. Jedná se o 16" originální kola Škoda z RS. V TP mám však zapsány jen R14 a alternativně R15. Co všechno potřebuji pro zápis těch 16? Prý je k tomu potřeba typový list, ale ten nemám. A je třeba nechat zapsat i jiné pneumatiky? Když teď mám ta 16 palcová kola s pneu 205/55 a v TP zapsáno 175/80 R14, 195/65 R15 a 205/60 R15? Mohl by mi prosím někdo poradit, co teď s tím? :)
Děkuji moc všem za případné užitečné rady. :)

S pozdravem
Jana

Odkaz ke komentáři

Jelikož Škodovka vydala před lety dodatek, kde jsou schválená 16'' kola pro OI, které mají v TP jen 14'' a 15'', tak na tomto základě stačí zajít jen na DI a nahlásit, že chceš nechat dopsat 16'' kola na OI, který později schválila Škodovka pro všechny OI ;) . Oni se podívají do záznamů, zda je to pravda, zaplatíš 50,- Kč a půjdeš domů se zapsanými 16'' koly. Loni jsem to absolvoval, tak vím jak to chodí. Na větší kola už musíš mít samozřejmě typový list, ale na 16'' nemusíš... ;)

Já mám to prohlášení od Škodovky z roku 2011, takže není aktuální (každý rok je aktuální), ale pro představu to stačí, popř. se tím můžeš ohánět na úřadě, kdyby nevěděli o co jde ;)

TZH 17520116095.pdf

Tak pulsik byl rychlejší... :D

Odkaz ke komentáři

R16 a pneu 205/55 Ti zapíšou bez problémů - je to schválené škodovkou. Vytiskni soubor v příloze a jdi s tím na úřad - je to A30.

Aha, super, tak moc děkuji. :)

Jelikož Škodovka vydala před lety dodatek, kde jsou schválená 16'' kola pro OI, které mají v TP jen 14'' a 15'', tak na tomto základě stačí zajít jen na DI a nahlásit, že chceš nechat dopsat 16'' kola na OI, který později schválila Škodovka pro všechny OI ;) . Oni se podívají do záznamů, zda je to pravda, zaplatíš 50,- Kč a půjdeš domů se zapsanými 16'' koly. Loni jsem to absolvoval, tak vím jak to chodí. Na větší kola už musíš mít samozřejmě typový list, ale na 16'' nemusíš... ;)

Já mám to prohlášení od Škodovky z roku 2011, takže není aktuální (každý rok je aktuální), ale pro představu to stačí, popř. se tím můžeš ohánět na úřadě, kdyby nevěděli o co jde ;)

attachicon.gifTZH 17520116095.pdf

Tak pulsik byl rychlejší... :D

Nevadí, každopádně také moc děkuji za radu. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...