Přejít na obsah

Vymena gufer na převodovce

Guest Mara19

Doporučené příspěvky

Zdravim omlouvám se jestli zde toto téma je ale nikde jsem ho v této sekci nenašel začal mi torchu prosakovat olej pravděpodobně od převodovky domnívám se že je na vině gufero nedávno jsme měl dole vnitřní kloub s poloosou jelikož odešel a myslel jsem si že pod ním jak tomu u starých model bývalo najdu rovnou to gufero ale bohužel asi je to pravděpodobně pod věcí které se tuším říká unašeč je problém ho vyndat?? a gufero vymenit sam doma?? popř. jsem četl nějaké články ale nevim zda to bylo na tento typ prevodovky že je pak problem tam tento unašeč hlavně vrtátit a špatně to jde bez specialáního stahováku. Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři

....sundáš kolo,jeden kolový šroub zašroubuješ do náboje,malý aretační šroubek z kotouče vyšroubuješ a do vetracího otvoru kotouče strčíš šroubovák aby se opřel o brzdič, vlezeš pod auto, odšroubuješ poloosu [šest šroubů M8 na osmičku tisicihran],odehneš a necháš viset na venkovním kloubu,odšroubuješ šroub uchycení unašeče [šestka imbus],pružina ti bude unašeč tlačit ven a vytáhneš unašeč,nějakým vhodným vehementem vyšprtneš gufero [vycapká něco oleje] vezmeš nové a přes vhodný vehement [např ořech z goly odpovídajícího průměru] naklepneš a stejným stylem složíš....

Odkaz ke komentáři

díky za rychlou odpověď zkus mi prosim upřesnit vehement na sundaní unašeče? nechapu na co bude potřeba když ho bude tlačit pružina ven? a popřípadě dá se na složení něco lidově řečeno posrat? Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

...na sundání unašeče není nic potřeba,jak se bude povolovat ten imbus,tak ta pružina ho bude tlačit ven a jak ho povolíš uplně tak unašeč normálně vytáhneš a při zpětné montáži zasuneš do drážek a zatlačíš proti pružině dovnitř [abys heftl závit] a zašroubuješ šroub...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

na vše tu máme návody :palec:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=23639

de to i bez vyndání poloosy je to kapku opruz neb tam není moc místa -povolit spodní čep,čep řízení,povolit poloosu u převodovky a celou těhlici i s poloosou si na tlumiči odtáhneš a zajistíš tak aby sis u převodovky udělal místo na výměnu gufera

dělam to na zemi před garáží jen je třeba mít patřičný nářadí :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...