Přejít na obsah

Problém s XENONY


_neo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám O1 r.v. 2003 s originál XENONY. Mám problém s tím že rozsvítím světla a někdy občas po nějaké době pravá výbojka zhasne. Někdy svítí normálně ale někdy zhasne a pak zhasíná neustále i když znovu rozsvítím.

 

Výbojky jsem už vyměnil 3x obě dvě a teď tam mám PHILIPS a stejně to pravé světlo zhasíná. Většinou zhasne při jízdě. Taky pozoruju že když rozsvítím tak to pravé světlo jakoby poblikává. Nemyslím si že to bude výbojkama protože jak jsem psal už několikrát jsem je vyměnil.

 

Nevíte někdo čím to může být? Nebo případně není zde nějaký elektro GURU z Prahy nebo z vysočiny který by se mi na to podíval a řekl co je třeba udělat ne o vyměnit a případně vyměnil ?

 

Dík .. už mě to fakt sere několikrát během jízdy vypnout a zapnout světla aby naskočilo pravé světlo.

Odkaz ke komentáři

Řídící jednotka máš na mysli tu AL jednotku zvenčí? Netuším, co přesně vše řídí, ale hádám že bude ovládat jen levelling a spínat napájení pro měnič (ballast) -černá krabička od které jdou dva kablíky do patice výbojky. Já mám halogeny :(

Pokud chceš vyloučit chybu ballastu, hádám že bude stejný pro obě světla, můžeš ho zkusit prohodit - ale první bych vyloučil vakl na kontaktech a kabelážích po cestě... Hádám, že to vysazení nemá až tak společné s jízdou (vibracemi), ale spíš se zahřátím po několika minutách provozu.

JVíce snad poradí majitelé xenonů

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska prohodil trafa a uvidím jestli bude zhasínat teď to druhé světlo. Ale obávám se že když jsem to zkoušel teď rozsvítit tak pořád bliká to původní i když jsu startéry xenonů prohozené :)

 

kdyby jste někdo věděl čím to může být tak poraďte . .dík ;)

 

K.

Odkaz ke komentáři

Tak už je to jasný .. je to ta vnější řídící jednotka co je zvenku na světle. Na radu MartinaRS jsem je prohodil a ejhle zhasíná to druhé světlo .. tak teď už vím čím to je a zbývá vyřešit jak to opravit .. nová origo stojí asi 8tis od MartinaRS to můžu mít za celkem dobrou cenu ale našel jsem i chlapíka co to v plzni opravuje .. údajně tuhle závadu dobře znají a na místě to na počkání opraví za pár kaček .. (přesněji za 400 párů kaček :D ) tak to tam zkusím dát, dává na to i rok záruku tak uvidím. A když to nevyjde tam zajedu za MartinemRS pro novou

 

Každopádně dík za rady hlavně MartinoviRS za konzultaci po telefonu a ochotu, to se už dneska moc nevidí, a budu vás informovat jak jsem dopadnul :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte, mám taky menší problém s xenony, jedna výbojka mi občas za jízdy zhasne. Na místě můžu stát klidně půl hodiny a nic, ale jakmile jedu, tak se po jízdě jdu podívat a světlo je zhaslé. Dělá to řidičova výbojka a teď na co se zaměřit? Podotýkám, že obě světla mají mírně jinou barvu, ale ne fialovou, že by bylo nějaké po smrti, ale jedno nažloutlé a jedno bílomodré, takže asi 4300 a 6000k. Chci letos dát obě stejné, tj 4300k. Ale teď mi jde o to, proč za jízdy jeden vypne a na místě ne? Na co se zaměřit? Odchází nějaký konektor?Nebo zkusit dát hned jiné výbojky a pozorovat co se bude dít? Každá rada vítána...

Odkaz ke komentáři

Mám dvě starší ještě z Passatu 3BG, což by měla být stejná patice a vím že fungovaly. Zkusím je dnes odpoledne vyměnit a budu pozorovat změny. Jestli se to znovu vypne, zkusím prohodit startery ( což předpokládám jsou ty šedé krabičky ze zadní strany světlometu? ) a podle toho by se snad dalo zjistit, v čem je zakopanej pes...

Odkaz ke komentáři

Podařilo se mi dnes obě výbojky vyměnit za již použité. V pravém ( v tom zhasínajícím ) byla výbojka kolem středu dost bíle očouzená, takže předpokládám, že je těsně před smrtí a možná proto se xenon vypínal. Budu týden sledovat, jak budou fungovat starší výbojky a poté uvidím, zda-li koupit nové.

 

Ještě takový malý dotaz, ŘJ xenonů dokáže sama vyhodnotit třeba přehřátí výbojky a xenon vypnout? Dle toho bych pak mohl 100% usoudit, zda-li mi teď budou světla normálně svítit, tak to bylo 100% výbojkou a můžu v klidu koupit nové.

 

A ještě druhý dotaz, je na foru někdo (nebo víte o někom ), kdo prodává kvalitní výbojky 4300K s paticí D2S? Zájem mám pouze o značky GE, Osram nebo Philips. Nechci žádnou čínu, ale originály s rozumnou cenou...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já tohle řešil snad rak a vyzkoušel jsem 3 různé "značky / neznačky" jako star co mají auto kelly a tak u všech mě zhasínalo jedno světlo, pořád to samé. Tak jsem našel jednoho elektrikáře v Plzni který říkal že u motorů 1.8T se jedna ta řídící jednotka (díky uložení motoru a tak různě) zahřívá víc než ta druhá a časem v ní odejde začne zlobit jedna součástka. Že mám přijed a on to opraví, že ví co a jak.

Tak jsem tam přijel kouknul na to, řekl že je to v pohodě a že to budou asi výbojky, tak jsem oponaval že mám tenhle rok už 3tí sadu výbojek a pořád to samé. Jenže on mi tam dal origimal OSRAM XENARC a od té doby to mám už přes rok a svítí to pořád krásně a nic nezhasíná. Takže to je moje zkušenost s rádoby značkama .. nebrat ..

Jinak cena byla tenkrát taky super 1200,- za obě Osramky. Kdyby jsi byl někde od Plzně tak bych se pokusil najít co to bylo za elektro. Byl to takový bazar elektra ale pán byl evidentně šikovnej elektrikář protože toho dost opravoval sám.

Odkaz ke komentáři

Dík za info, to se může hodit. Tento měsíc budu testovat ty svoje "nounejmy", co jsem tam na zkoušku fláknul a poté uvidím. Zatím to šlape, i když zatím moc nejezdím. Pokud nebude za celý měsíc problém, budu vědět, že problém byl v mírně bíle opálené výbojce a budu moct koupit nové. Ty Osramy mám samozřejmě taky v merku. Chci jen kvalitní značky, nejvíc se přikláním právě k Osramu. Philips se špatně shání a hlavně za dobrou cenu a GE je až na třetím místě. O žádné jiné značce nechci ani slyšet.

 

Jsem severomoravák, takže v tomto bude problém... Nepředpokládám, že bys mi je třeba poslal poštou?

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Nazdarek:)

Taky mi blbne levy xenon.Mam origo a vybojky jsem tam soupul Phillipse prvovyroby.Nekdy se nerozsviti ani jine zarovky,nekdy vsechno..Mam podezreni na tu ridici jednotku zvenci,ale abych mel jistotu,chtel bych je zkusit prohodit,jestli bude zlobit i druhe svetlo.Myslite,ze to muzu zkusit,nebo ma kazde svetlo/myslim p a l/jinou?

diky za info

J.K.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...