Přejít na obsah

Po chipu to občas cuká ve vyšších otáčkách

Guest DanielSys

Doporučené příspěvky

Guest DanielSys

Ahoj všem, jsem na Vašem fóru nový a chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám svou první škodovku vůbec a to octavii 1.8T 20V 4*4 (r.v. 2003) . Po chipu mi auto začalo cukat ve vyšších otáčkách občas vynechává tah mám to chipnutý na cca 140 kw . Svítí i tam znamení lambda sondy . Hledal jsem děravou hadici jednu jsem našel vyměnil a zlepšilo se to ale stále to dělá . Chtěl bych poradit než budu muset do servisu na diagnostiku. Děkuji za odpověd

Odkaz ke komentáři

Zkus se informovat u úpravce, když to děla až po chipu.

Jinak v jakém stavu máš svíčky, cívky, palivový filtr, co tankuješ za palivo, co váha vzduchu, zkontroloval jsi všechny hadice, máš čistou klapku, co pal. čerpadlo? Máš možnost zkusit jinou lambdu?

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři
Guest DanielSys

Zkus se informovat u úpravce, když to děla až po chipu.

Jinak v jakém stavu máš svíčky, cívky, palivový filtr, co tankuješ za palivo, co váha vzduchu, zkontroloval jsi všechny hadice, máš čistou klapku? Máš možnost zkusit jinou lambdu

Svíčky jsem dával nové a ty hadice jsem důkladně všechny procházel :) palivo furt stejné :) ta váha mě napadla a na tu klapku se taky kouknu a cívky jak poznám že jsou špatné ? :)

Odkaz ke komentáři

to cukanie ti robi pri vytoceni na kazdu rychlost ? aj na dvojke ,trojke? Zistit,co je pricinou cukania, je strasne. Ja kym som prisiel na svoju pricinu... u mna to bola nakoniec najnemyslitelnejsia vec, prvy diel vyfuku - a vlnovec v nom sa zrutil a dusilo to motor , takze vlastne turbo skrtilo hocikedy.

Ale to je az uplne posledna moznost - vyfukove vedenie.

Ak to robi na kazdej rychlosti - moze to byt palivove cerpadlo, sviecky, zly deceleracny ventil aka blow off - ktory prepusta tlak a znova zatvara a preto to cuka, raz to ide raz nejde, takisto N75 ventil, podtlakova regulacia turba, zle cidla nejake, unik vzduchu ...no je to pruser prist na to teda. A to treba najlepsie vsetko zdiagnostikovat, ist sa prejst a logovat veci, a vylucovat ich takto, nie formou vymeny za nove veci zbytocne.

ja som pri cukani napr logoval aj detonacie ci sa neobjavuju - ale missfire na valcoch ani jeden - ak by bola detonacia, mozes tam pomenit sviecky .

Takisto ako bolo spominane ,lambda sondy ci su ok, prva lambda sa stara o zmes vo valci, atd.

Je tam toho kopa, zaklad to napichnut na diagnostiku a potom dalej rozmyslat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...