Pivi Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Zdravím, chtěl bych se poradit, jestli už někdo neřešil podobný problém. Po vypnutí motoru se motor silně zachvěje, vím že vibrace po vypnutí jsou normální, ale tahle vibrace se přenese hodně po celém autě. Nezdál se mi levý silentblok, vyměnil jsem ho a závada se malinko zlepšila ale stále zůstává. Je zajímavé že vibrace jsou silnější když je motor teplý, ale může to být jen můj dojem....děkuji za jakýkoliv tip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Ahoj já mám podobný problém na své octavii 1.9 tdi 81 kw ASV. Při startování studeného (občas i teplého) motoru a při vypnutí se motor silně zachvěje celé auto a má to zvuk jako když chcípne traktor :) . Když je motor studený tak to po startu vevnitř vibruje, občas se ozývají i plasty. Dokud nedojde k zahřátí motoru tak se to chvěje lehce i za jízdy ale jen v určitých otáčkách, řekl bych nejvíc na 3 a 4. rychlostní stupeň (v obci). Všude se tu píše o dvojhmotě a spojce, ale dělá to víceméně podle teploty a bez vlivu na sešlápnutí spojky. Když je venku teplo tak se to někdy nechvěje ani při startu. Mám podezření na silentblok převodovky nebo motoru. "Kost" pod motorem jsem již měnil, jsou tam letos nové přední i zadní tlumiče i s pružinama a uložením + 4x silentbloky na přední nápravě, geometrie, vloni rozvody s vodní pumpou. Najeto 245 tis. km. Nějaká rada ? PIVI: kolik tě prosím tě stál ten silentblok převodovky vlevo? popř. jaká značka? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pivi Odesláno Duben 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 30, 2015 Ahoj já mám podobný problém na své octavii 1.9 tdi 81 kw ASV. Při startování studeného (občas i teplého) motoru a při vypnutí se motor silně zachvěje celé auto a má to zvuk jako když chcípne traktor :) . Když je motor studený tak to po startu vevnitř vibruje, občas se ozývají i plasty. Dokud nedojde k zahřátí motoru tak se to chvěje lehce i za jízdy ale jen v určitých otáčkách, řekl bych nejvíc na 3 a 4. rychlostní stupeň (v obci). Všude se tu píše o dvojhmotě a spojce, ale dělá to víceméně podle teploty a bez vlivu na sešlápnutí spojky. Když je venku teplo tak se to někdy nechvěje ani při startu. Mám podezření na silentblok převodovky nebo motoru. "Kost" pod motorem jsem již měnil, jsou tam letos nové přední i zadní tlumiče i s pružinama a uložením + 4x silentbloky na přední nápravě, geometrie, vloni rozvody s vodní pumpou. Najeto 245 tis. km. Nějaká rada ? PIVI: kolik tě prosím tě stál ten silentblok převodovky vlevo? popř. jaká značka? díky kupoval jsem Febi...původní cena je 1600,- ale měl jsem slevu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Květen 1, 2015 Sdílet Odesláno Květen 1, 2015 To je nějaké drahé ne? tady je za necelých 600,- : http://www.hanza-autodily.cz/ulozeni-prevodovky-1j0199555aj/c-1896/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Květen 8, 2015 Sdílet Odesláno Květen 8, 2015 Nemáte problém s chcípací kladkou? Prodřela se mi hadička k jejímu ventilu, tak jsem jí na krátko provizorně odpojil a ucpal, aby neodcházel podtlak, a při vypínání motoru to třepalo a dělalo kravál jak Zetor, takže vyzkoušel bych, zda to není tím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Květen 13, 2015 Sdílet Odesláno Květen 13, 2015 Já mám koplet nové podtlakové hadičky a chcípací klapka je krásně čistá a chodí lehce, tak jak má...vibrace jsou i při jízdě takže to myslím s tím problém nebude. Souvisí mě to s teplotou venku - když je zima tak to třebe s autem víc a když je horko (20 st. a více) tak skoro vibrace nezaznamenávám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pazduch Odesláno Květen 14, 2015 Sdílet Odesláno Květen 14, 2015 je to setrvák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pivi Odesláno Květen 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2015 tak ty vibrace co jsem popisoval na začátku dělala naprasklá hadička u chcípací klapky moc děkuji Viktorovy X 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Prosinec 27, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2015 Setrvák vyměněn vč. spojky a dělá to stále...takže tím to nebude :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Květen 3, 2016 Sdílet Odesláno Květen 3, 2016 Divný zvuk po vypnutí motoru a otřesení vyřešeno výměnou silentbloků v motoru (vpravo i vlevo). Vibrace za jízdy přetrvávají - budu řešit letos před dovolenou - pravděpodobně poloosa nebo některý z kloubů :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stefs Odesláno Říjen 18, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2016 Zdravím, jak ste vyřešil vibrace při jízdě, mne vibruje volant s pedálem pokud př. ve 100km/h začnu lehounce přibržďovat silně vibruje volant, kotouče + desky přední mám nové, obávám se, že by to mohl být homokyneťák nebo ta poloosa ale zase co by dokazovalo vibraci na poloose blbost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
izzy9 Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 Nejspíš budeš mít křivé kotouče. Ikdyž jsi dal nové mohli se znovu zkroutit, a to díky vůlím v ložiscích. Já řešil tento problém docela dlouho a pomohla právě až výměna nové ložiska + kotouče. Od té doby 20tis. km a pohoda. Případně bych ještě zkusil nechat převážit kola ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stefs Odesláno Říjen 25, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2016 Dík za radu, kola jsou vyvážená 2x za sebou v rozmězí cca 1000km, zajímavé, že by to mohly dělat vůle na ložiskách. Jaké si dávala kotouče, Já dával ATčka, nejspíše nic moc nevydrží, a to mám po GO nápravy komplety silentbloky, měl jsem za to, že to budou dělat právě oni a tím to není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
izzy9 Odesláno Říjen 25, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2016 Já dávám jedině ATE. Například s Ferodama (pokud pominu to, že snad všechny začnou po chvili pískat) nemám vůbec dobré zkušenosti. Radši si připlatím. Silentbloky, čepy, atd.. jsem taky měnil nakonec už pomohli jen ty ložiska... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stefs Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Tak přikládám zatím tuto zkušenost.. měřil jsem přední kotouče mikrometrem a je tam minimální odchylka 000 nic, ještě jsem nedával zadní kotouče které jsou na plech i s deskama, je možné, že by se to přenášelo ze zadní nápravy na přední a vibroval tím pádem při lehkém sešlápnutí volant?? Příští týden udělám ty zadky a uvidí se, jestli to bude těma ložiskama na předku nebo ne. (ale teď co sem přezul na zimáky mne přijde že to vibruje snad i když jedu kolem 100km bez brždění.) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.