Přejít na obsah

výměna budíků a další otázky


Guest clickman

Doporučené příspěvky

Guest clickman

Ahoj všem,

nedávno jsem se tady registroval a vhledem k tomu že se chystám ke koupi první jeté Octavie tak brouzdám po vašem fóru. Je mi 23 a bude to mé druhé auto a bohužel mi rozpočet dovoluje investovat maximálně kolem 80 000 - 90 000,-. Zatim jsem na netu na nic co by mě nějak zaujalo nenarazil. Chtěl bych se vás jako odborníků poptat na pár věcí.. Nevim do jakého jiného topicu to dát, tak píšu sem..

 

Koukám se po Octavii v dieselu, asi tedy 1.9 66kw. Kombík by byl fajn ale vím že to už asi finance nedovolí. Takže klidně i krátkou. Hlavně budu do budoucna potřebovat tažné zařízení. Takže moje první otázka na kohokoliv kdo bude ochoten poradit:

1)Na kolik by zhruba vyšla koupě a montáž koule na Octavii I?

 

Co se týče vybavy tak nejsem moc vybíravý, dokážu v klidu žít bez vyhřívaných sedaček a klima ale je jedna věc, kterou bych si v tom autě moc přál a to jsou černé budíky, které jsou v octávách myslím od r.v. 98, 99 a výš.

2) Lze jednoduše vyměnit a někde sehnat novější budíky a dosadit je místo těch ošklivých šedých? Popřípadě na kolik tato operace vyjde a jak jsou ty novější budíky dostupné?

 

Koukám tedy po různých bazarach, většinou přes seznam auto i AAA atp. Občas zajdu někam přímo (Plzeň) ale zatím sem na nic nenarazil co by mě příliš uchvátilo. Kde hledáte auta vy? Po rozmýšlení jsem již zavrhnul možnost ject pro auto do zahraničí. Jaké máte tedy zkušenosti s některými bazary a koupí škodovek? Jsem si vědom že s cenou do 100.000 si moc vybírat nemůžu, ale třeba mi nějaká dobrá rada a duše pomůže..

 

Tak předem díky za jakoukoliv odpověď a mějte se

 

(PS- pokud odpověd na nekterou otázku již tady na fóru je tak se předem omlouvám)

Odkaz ke komentáři

OCT kolem 100tis je dost...jen nesmíš kupuvat přes bazar ale od někoho kdo to do bazaru chce dát...protože pokud ji bazar dává za 100 tak ji vykoupí tak za 60.... chce to shánět a ptát se...je jich dost.

Budíky přehodit není vůbec problém... a tažné záleží jak seženeš..pokud nové tak 5-7 ale pokud seženeš od někoho starší tak to výje o hoodně míň.

Odkaz ke komentáři

Jak píše Milhausek a Petr81 přesně tak vždyt to uplně jednoduché neni do třeba 98 dát facelift budíky......atd.....

 

ono to je spíš potom celá přestavba na 3generaci než to dělat na půl a mít tam nefunkční věci.......

 

to pak je věcí....komfort jednotka , 4x mozek dveří,zámkovka,airbagovka,budíky.....a vše to zprovoznit.....(samozřejmě že tu někdo napíše že stačí budíky a IMMO tyčky ale to je na půl na nic) :-)))))))

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

ad výměna: jde vše a je to jednoduché pokud se ví jak na to, jde jen o to jaké nároky má zákazník, ale i když bude mít ´97 tak to jde udělat plnohodnotně na maxidot

 

ad demontáž budíků: stačí vyplé zapalování

Upraveno uživatelem Vaša
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...