Přejít na obsah

OII vs Superb I

Guest houmik

Doporučené příspěvky

Včera vyfásla přítulka služební SII 3.6 s DSG, tak jsem se večer byl povozit. No motoricky super, jede to moc hezky, i zvuk není špatnej, ale podvozek je opravdu OII, je to neskutečnej kostitřas proti SI a přejezdy nerovností jsou něco nepředstavitelnýho na auto takový velikosti a určení. ;)

Odkaz ke komentáři
neni to pro me, vymenu za OI jsem zavrhl ;) taky si neumim predstavit, ze bych ted jezdil jinym autem :lool:

Houmiku, za mě max 230, pobídni majitele, ať se podívá na tipcars...

Taky mi krvácelo srdce, když jsem měnil OI za OII.... ale dvojka je tišší, pohodlnější, víc místa vzadu dětičkám, v kufru, táhne už od nižších otáček, má příjemné modernější funkce, nic nerachtá, všachno zatím funguje :lool:....jen ta loketka je krátká :lool:

Odkaz ke komentáři

Alibaba: ja vcera koukal prave na ruzny ceny a pohybuje se to okolo 250tisic a to vetsinou bazary, takze od soukromnika a za "lepsi" cenu by to bylo tak tech 230tisic, naprosto souhlasim :lool:

Odkaz ke komentáři
mi neřikej, že je loketka krátká...posunul sis ji?

Mno, já byl zvyklej z jedničky mít loketku až k zápěstí... :lool: , na druhou stranu, manuál jsem ještě nepřečetl a s autem se teprve seznamuju - takže dík za inspiraci !

p.s.

jo a prakticky okamžitě topí (oproti OI), což jsem nepochopil, jak se to soudruhům z koncernu povedlo.....Taky se daj hned odmlžit skla, při vzpomínce na "OI ledvinky" jsem šťasten ! Takže k tématu, já bych volil OII. Superb (ač panský) mi nikdy nepřirostl k srdci :lool:

Odkaz ke komentáři

No ne egzistuje ojete auto ktere je bezchibne, urcite se neco najde clovece, to snad neni mozne ze na svete egzistuje nejakej clovek jako ja ktery se tak dobre stara o sve auticko :lool:

No to je v prepoctu cca 10.000 euro a to je za rok 2005/2006 trosicku moc ne zda se vam? Nevym ty ceny novych jsou v Cesku masakr ale tady novou ambiente poridis za 16.000 euro a eleganci za 17.800 takze 10.000 je podle toho mozna trosku ale jenom trosku silna cena ale pokud veris v stav km a to ze je v takovem stavu jak jsi napsal tak to nemusi byt spatna cena! Ale samozrejmne se pokus to stahnout dolu, jako clovek uricte jedna solidne a nechce te podvest ale prece jsou to Tvoje prachy a Ty s nima delaej jak myslis ze je to pro Tebe nejlepsi! Proste neuraz ho ale take ne jed na tu cenu co on rekne! Najdi si neco mezi tim, takovych 230-240tkc podle toho co pises je OK.

Odkaz ke komentáři

jako o stavu auta se nema cenu bavit, ten je spickovy a za tim si stojim, majitele zname osobne uz nekolik let a je to proste puntickar. U minulyho auto mu nekdo objel lak klicem a on to nechal lakovat v origo servisu Skoda, aby to bylo s papirem a radne zapsany :lool: on je presvedceny, ze ma to auto cenu tak 270tisic, takze jako pratelum nam nabidl 250tisic. Ja si ale myslim, ze to auto ma tak cenu tech 250tisic, takze jako pratelum by mohl slevit. Ale verim tomu, ze by to lidi za 260tisic koupili, je to fakt super stav :lool: kdyz by na to kouknul nekdo, kdo tem cenam tolik nerozumi atd

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

No jo to urcite, hele tak ja bych nabidnul tak 240.000kc, ze pry vic se to neda, a pkud takova rec bude vodit k rozcilovani nebo k NEkoupi auta tak v ty na konec mu tech 250t dejte. Takovej stav jak rikas ze je v bazaru jen tezko najdes, hlavne ze o aute vsehno vis. My jsme nasou octu sjednavaly skoro 1 hodinu a rizolt was 300 euro dole. A to byla pekelna prace, auto mnelo par chibicek ale tak nevaznych ze by proste v tu dobu lepsi koupe nemochla byt nigde v Cerne Hore. Takze urcite se bude tezko ta cena davat dolu, ale pokuste se, nigdo vas kuly tomu ne zabije. Gdyz tak koukam to je skoro zanovni auticko a ta cena pri aktualnim kurzu koruny vuci euro (ted jsem to videl v TV) tak to vijde na cca 9600 euro, no to uz je pecka. Ja bych do toho sel.

Odkaz ke komentáři

No nevym, pro mne jsou to zbitecnosti, gdyz clovek ma vihrev tak musi davat baha aby se negde kolenem neoprel o sedak, pac muze dojit do preruseni teh dratku a mas po vihreve. Parkovaky vzadu nejsou spatna vec ale mne by problem pri koupi nedelaly, daji se za slusne penize dodelat. Takze to neres, mozna prave kvuly tomu zkus dat cenu dole ale at to nebude rozhodujici vec pro pripadnou koupi.

Nevym jak to v cesku funguje ten trh ojetima autama ale treba na balkanu cena ne jde dole kvuly vybave, auto musy mit AirBag-y (neni dulezite kolik ale musi tam nejakej mit), musi mit climatizaci (neni rozhodujici jestly je automat nebo ne) a musi mit ABS (a ostatni elektronicke pomucky nejsou treba), take musi mit el.okna (pocet neni dulezity) a ostatni blbosti jako je destak, parkingpip, radio, zavse, delene sedacky, a ostatni proste cenu moc neovlni, jako samozrejmne ze je auto drazsi gdyz to vse ma ale u "siroveho" auta kvuly tomu nedas dole a tecka. A neco my rika ze je to v cesku take to same.

Odkaz ke komentáři

nevim no, ale kdyz kupujes auto, tak uz aby ses posunul smerem nahoru... jit o krok zpatky mi prijde zbytecny prave, tam by me musela presvedcit cena a to se zatim nedeje :lool:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

bez toho výhřevu si to nedokážu představit...prvni co po startu udělám je že to zapnu naplno...a tak první 2-3km než začne auto topit to mám zaplé..pak to vypínám...je to krása jak to hřeje na záda...bez bundy mě vůbec není zima..nedokážu si představit že bych řídil v tlusté zimní bundě....

houmi..vyhřev se dá dodělat ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...