Přejít na obsah

Vibrace do volantu

Luke288

Doporučené příspěvky

Pokud to dělá při rovné jízdě, můžou to být kola (pneumatiky nebo disk) a nebo zmiňovaný brzdový kotouč. Kdyby to byl homokinetický kloub, tak by se to projevovalo při zatáčení a až při vyšší rychlosti od 60 km/h a spíš by si slyšel hluk (taková klapání) než vibrace do volantu.

Zkusil bych vyměnit ty přední kotouče, pokud říkáš že jsou už starší, tak tě to stejnak brzo čeká a případně vyloučíš tuto možnost. Pokud nakoupíš u Jeldy nebo skoda-dily.cz tak je to otázka pár stovek Kč.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Panove tak sem se o tom bavil jeste s kamosem a ten rika razne ze to bude prorazenej kord na pneumatice, prej " ted sme to resili u Karla, taky se mu trepalo cely auto a v nizkejch rychlostech a slo to do volantu a proste porad bez vetsi reakce na plyn".

Tak me to dneska nedalo, nasral sem se a pac roztal snih a led i tu u nas, tak sem to prezul na letnaky. Nejdriv sundam prvni kolo prohlidka a ok, druhy .... treti, porad pohoda, pak povoluju posledni kolo a jak to tak bejva, koukam na to a na obvodu a to z venkovni strany tri praskliny, zadna bublina, zadny draty, proste guma vypada suprove, ale proste je tri praskliny po boku, a .... asi teda prorazenej kord. Takze zitra to du nechat nekde prezut na jiny zimaky a snad to bude OK. A to sem to resil tak dlouho a i odbornici to meli v rukach, a i ja sem to mel sundany uz jednou a nic.

Takze zaver, chveni auta pri malejch rychlostech = poskozeni pneumatiky bud viditelne nebo nevditelne.

Odkaz ke komentáři

prý sníh slezl i u nás :)

tady se dá opalovat chlape ;)

mě se to taky trochu třepe, ale nad 100km/h a dal jsem už v zimě letňáky na jednu jízdu, jel jsem to k večeru projet po rychlostní směrem na rájec a v pohodě :palec:

to jsem to sypal, abych se přesvědčil na 100%

Odkaz ke komentáři

Hele Misel, minulej tejden kdy sem mel cas a chut na posledy bych se na kopec tim ledem nevyhrabal ;). No dobre tak sem to mohl udelat uz v sobotu nebo v nedelu ale to nebyla ta chut :) pac sem z toho byl otravenej.

A jak si to teda poresil s tema kolama?? vyvazit?? nebo na to seres??A co sraz pane?

Ja dneska brnknu tady v brne jeslti me to prehodi a zrovna srovnaji ten narazenej elektron, jeslti reknou ze to behem dneska nedaji, tak to tady hodim do nejblizsiho servisu jen na prezuti a vyvazeni a srovnat to necham az z jara.

- tak kola prezuty 500kc slusna palba - kdo to chcel umejvat ze :lol: a to me jeste rekli ze to muze klidne delat dal ze ten disk je nakoplej dost. Ale pac me to delalo i kdyz sem tam misto tohoto mel rezervu tak to snad bude ok a necham ho srovnat az na jare. ;) drzte palce

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

:)

já jsem to vyřešil následovně: jezdím na tom dál, ale tak do 100km/h ona už nastane velice brzy doba výměny za letní (alespoň doufám ;))

potom zimní rovnou vyzuji a hodím do sběru - už je mám na autě 8 let :o

s tím srazem pohoda člověče - nejsi dneska pozvanej na oslavu narozenin Pavla Julínka? že bysme tam mohli skecnout :lol: jinak se můžeme sejít kdykoliv, máme to od sebe kus ;)

kde jsi to byl přezouvat? mě to přezuli u Lišky za 200 bez papíru

Odkaz ke komentáři

No jo ja to nechal udelat ve brne, pac sem to chcel mit za sebou, lisak me nenapadl, priste.

No a je to v prdeli, nasadil sem prezuty kola na zadek a su tam kde sem byl, takze ted uz jenom predni kola, su tak znechucenej ze to asi necham za dalsich 500 rovnou prezut a budu doufat ze to bude ok. A nebo v utery zavezu auto na ceil a necham udelat jak toto tak zrovna srovnat disk.

Odkaz ke komentáři

taky jsem byl zoufalej, několikero převažování, přehazování ze zadní na přední a naopak.. nakonec určitě vím, že je to v pneu

Jestli máš stejný problém netuším, ale možná bych to zkusil.. přecejen není nad klidnou jízdu :smich:

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

mám 1,9TDI 77kW 4x4.

Na každý rychlostí stupeň přesně v pásmu mezi 2200 až 2500 otáček mi něco vibruje nebo rezonuje v autě. Čím vyšší rychlostní stupeň, tím je to víc znát. Na šestku jsou vibrace tak silné, že cítím brnění ve volantu. Epicentrum :-) vibrací jde jakoby odspodu auta z místa za řidičovým sedadlem, ale těžko říct, odkud se to skutečně přenáší.

Setkal se s tím někdo?

Myslel jsem si, že je to od kardanu, který přece jenom něco váží a mohl by tohle dělat. Jenže otáčky kardanu se zvyšují v závislosti na rychlosti auta a ne na otáčkách motoru, takže to jsem zase vyloučil...

Odkaz ke komentáři

Taaak panove dnes po opravdu dlouhe dobe klidna jizda na zimakach. Rozreseni, dal sem disk pro sichr na opravu, pri jizde na rezerve sem se ujistil ze to tim fakt neni, a tak uz bylo na poradi jen znova prevazeni prednich kol a nebo rovnou vymena gum, rozhodl sem se pro vymenu gum, tak sem dali jiny a .... paradaaaa, on to taky hned pan v ALU servisu ve brne rikal ze sou nejaky doskakany, takze shrnuto podtrzeno i kdyz michelinky tak hol ani ty se nemusi vzdycky sjet dobre a pak je pruser na svete. Prorazenej kord sme tam nenasli ale proste prej poskakany, tak jeslti byli predtim na zadku a jestli pred vymenou ridicich tyci na zadni naprave to udelalo toto to nevim. kazdopadne uz je vse ok tak su rad.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Zdravim, řešil jsem podobný problém. Bál jsem se o setrvák. Čas jsem s tim jezdil, až jsem při cestě do práce zkejsnul u krajnice. V servisu zjistili, že je prasklý těsnění pod vstřiky a nafta se dostává do paliva a zanesl se palivový filtr. Oprava v originál servisu vyšla cca na 5k. Od té doby vibrace přestaly.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest John Deere

Ahoj, mám také stejný problém s vibracemi (dunění) v rozsahu od 2200 do 2500 otáček.

Právě pod tím už zase lezu a už fakt nevím na co se koukat. Setrvák doufám, že to není. Máme najeto 70 000

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Jsem si teď všiml zvláštního jevu, když jsem o víkendu do Prahy, tak jsem si všiml, že se mi při jakékoliv rychlosti neskutečně třepe Jumbo box a dělá i randál jak vibruje, nesetkal se někdo s něčím podobným?

Jen dodám že volant je bez vibrací, auto nikam netáhne.

Já si myslím, že na vině budou jednak staré pneu a jednak 4 letý podvozek v původním stavu, rozuměj bez geo :D

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

zdravim

Nevim porad vsechno ctu a nevim co mi to dela,mam nahozene 18tky nove pneu vyvazene a nasazene na aute auto pri 80 az 130km jakoby poskakuje tak brni a trepe se volant pak pri prekroceni 130kmúh je to ok,kdyz sednou 4 lidi do auta tak je to horsi....geometrie a podvozek ok brzdy taky ok nove kdyz dam 15 plechy tak to nedela jen 18tky kola mel jsem pujcene 19tky a taky nic...muze byt spatne vyvazene pneu a nebo uz sptane vymezovaci krouzky??Kola jsem nechaval 2x vsechny 4 rovnat....Setkal se s tim nekdo??diky za jakekoliv info

Uz me to fakt stve,rozhod sem se to sem napsat :D

Odkaz ke komentáři

jo meli by byt dobre kdyz jsem je pak v tom pneu roztocil tak nehazeli jen minimalne natom samem miste,v te firme mi rekli ze je to vyrovnane dobre ze je to nekdy vyrovnane lip jak s vyrobi tak nevim,zkusim nechat prevazit jinde kola a kupit nove vymezovaci desticky jinak nevim,jinak by mel byt fakt problem ve spatne vyrovnanych kolech :palec:

Jeste zkusim od kamarada pujcit 18tky a pokud to nebude delat tak je problem v kolech :palec:

Odkaz ke komentáři

taky je otázka jaký máš ET na těch kolech s kterýma se to projevuje. Já měl u těch 8x18 ET35 a dělalo mi to taky. Vyvážený jsem to měl nekolikrát, i geo byla ok, i gumy jsem přehodil zepředu dozadu a pořád to dělalo. Pak mi v jednom pneu servise řekli že to může být moc malým ET. Od tý doby co mám 19" s ET 48 je klid... :)

Odkaz ke komentáři

aha,to me nenapadlo ale proc by to delalo jen ETecko nechapu??Mam Et 35 jak rikas a kolo je 18x8,5 palcu siroke nove gumy 2 krat rovnane ale porad to vibruje,proc si myslis ze by to melo byt tim ET??Ale diky za info aspon vim neco vic,kamos ma ET 40 taky 18tky a na tech kdyz je nazuji na me auto tak to nedela :wallbash:

No jo pockej ale na svatbu jsem mel pujceny 19tkly od kamose a taky meli ET 35 a nedelalo mi to :o

Odkaz ke komentáři

Tak dnes problem vyresen!!! Jupiiii

Vcera prehodil jsem kola za jine 18tky a nic pohoda,takze na aute chyba nebyla,koupil jsem nove stredici krouzky a zlepsilo se to tak o 30% :) a dnes zajel do noveho pneuservisu,prevazili mi to a bylo to spatne vyvazene,prevazila vsechny kola,zajel jsem to projet a klidek a tabecek,uplne super ani tuk s volantem a zadne vibrace do podvozku,problem vyresen!!!

Zaver:Pokud bude nekomu fakt od i nizssich rychlostech viobrovat volant nebo jakby auto poskakovat a kdyz sedne vice lidi do auta tak to dela vice.....Nechte prevazit kola,neveril jsem tomu ale je to tak....Nechapu jak nekdo muze vyvazit kola ukaze mu to NULU a jinde je to spatne :lol::palec:

Takze jsem konecne stastny a uzivam si klidnou jizdu :palec:

Diky vsem co mi pomahali a radili :palec:

Odkaz ke komentáři

Já s tim měl loni taky šílený problém. Byl jsem ve dvou pneuservisech a nebyli schopni vyvážit ty 19". Tak jsem nakonec našel jeden speciální, kde měli mašinu asi za 100litrů, která i zrentgenuje pneu a určí, která guma je víc šišatá a která mín. Perfektní upnutí pomocí děr na šrouby a paráda. Problém u levných vyvažovaček je, že on upne kolo a jak se to roztočí a dotáčí tak se kolo lehce posune a už narve závaží někam jinam. Další věc je ta, že se vyvažovačka se musí seřizovat. Dost pneuservisů má taky nastaveno, že 0-10g je automaticky 0 aby se s tim nemuseli srát, ono na 15" balonu těch 10g poznat nejde, ale u velkého kola a uzkoprofilu je to hned znát.

Odkaz ke komentáři

Tak chlapci,auto uz nevibruje bylo to spatne vyvazene,vyvazovali mi to na ono zminovane vyvazovacce co upne i ty srouby a urci tu pneu,vibrace do volantu zmizeli ale kdyz si nekdo sedna dozadu vic a vic lidi tak auto porad jakoby poskakuje,nemuzou byt vadne tlumice nebo pruziny??Kdyz dam 15tku zimni tak to nedela a kdyz tu 18tky tak to dela ale na 19tnactkach taky nedela,nejake divne asi ty kola budou spatne :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím pánové.

Potřebuji poradit. Celou zimu jsem jezdil na 15 plecháčích, před měsícem komplet nové přední brzdy (zadní dělány vloni)...vše v pořádku. Včera jsem obul 16 ALU (vyvážené) a auto jede v pořádku bez táhnutí na stranu, bez vibrací do volantu, bez hučení. Když překročím 120km/h tak auto začne hučet a lehce jdou citít vibrace do volantu....při snížení rychlosti zase OK. Připadá mi to jakoby bylo uvolněné některé kolo, ale po kontrole jjsou dotažené. Vloni mně to dělalo taky při vyšších rychlostech. Vpředu mám pneu cca 60% a vzadu continental 2 na "dojetí" do léta....pak před dovolenou přezuju nové.

Máte nějakou radu čím by to mohlo být? děkuji ....se... mě to:)

Jo a všiml jsem si, že více to hučí když jedu do zatáčky - stačí mírné....že by ložisko?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...