Máslo 1.9 TDI Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Zdravím, chtěl bych se zeptat. Už jsem již zoufalý a opravdu nevím co dále s autem. Při koupě auta vše fungovalo jak mělo, pak ale prasklo turbo respektivě do turba spadl karbon a ten způsobil ohyb lopatek. Musel jsem udělat 2x repas. Pak to chvilku fungovalo a následně to začalo být velice líné, nejelo to tak jak má na svůj výkon a spotřeba se samozřejmě zvedla. Nastala výměna Váhy vzduchu a opět to chvilku bylo dobrý a zase to začalo být línější a línější, při kontrole váhy vzduchu při jízdě ukazovala váha normální údaje takže tou to nejspíš již nebude. V servisu mi řekli, že je třeba vyměnit i vakuovou pumpu aby to začalo táhnout tak jak má, je to opravdu nutné ? Já myslel že špatná vauková pumpa by se poznala hlavně při brždění. Turbo píská pěkně podle zvuku, ale ani na 1800ot to nemá to zrychlení jaké to na 81kw má mít. Samozřejmě se zvýšila i spotřeba. Snad jen vyměnit už komplet hadičky, nebo nenapadá Vás něco ? Budu rád za každou radu. Děkuji za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Jediné hadicky a pak reklamovat turbo... kdo dělal repas? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Máslo 1.9 TDI Odesláno Červenec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Repas byl dělaný v servisu: Turbo, klima servis Pardubice. A ta výměna komplet hadiček na kolik taková sranda může tak vyjít ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lordweb24 Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Hadicky svepomoci vyjdou max na 500,- Kc a to jsem hodne nahore. Jinak se da vejit okolo 300,- Kc. Ale zalezi na druhu a miste koupe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rassat Odesláno Srpen 5, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2015 Udelej log za jizdy ve vagu, tam pak uvidime vic. Jinak muze to byt i tema podtlakovyma hadickama 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Máslo 1.9 TDI Odesláno Srpen 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Zdravím, tak jsem nechal udělal komplet výměnu hadiček a vyčistil se i katalyzátor u výfuku od spalin ten byl zadělaný. A stále to nejede tak jak má.. tak ještě zkusím napíchnout to za jízdy a uvidí se no . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rassat Odesláno Říjen 16, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2015 Pokud citis zatah ve vyssich otackach, tak byva na vine regulace na turbu, podtlakove hadicky, vadny egr, pres ktery ti utika podtlak. V krajnim pripade muzes mit vadny n75 nebo vadnou banku na turbu ze ktere ti unika podtlak. Unik podtlaku poznas castecne i podle gumovych brzd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HITMAN Odesláno Říjen 27, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 daj nový ventil N75 a vyskúšaj, ale ja by som to skôr videl na to turbo - zlý repas...nie je repas ako repas, najlepšie je dať nové turbo - istota 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kam.luk Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Muže mi někdo poradit mám problém s motorem v Octánce 1,9 TDI 81kW ASV. Na 4 a 5 - tý rychlostní stupeň netáhne nad 2500ot/min až se destane nad 3000 ot/min tak zase zabere. Do kopce netáhne na 4-ku přes 3000 ot/min. Mezi 2500 a 3000ot/min je cítit propad výkonu. Turbo je po repasi, zkoušel jsem vyměnit váhu vzduchu a ventil N75 ale bez kladného výsledku. Egr mám zaslepený, ale i před tím byl problém stejný. Na VAGu normální hodnoty plnícího tlaku. Jsem bezradný, díky za jakékoliv informace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 můžeš udělat log kanálu 3, 10, 11 za jízdy ... na 4ku, 1500 - 4k plnej "knedlík"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kam.luk Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Zkusím a dám vědět. Jenom pro mou informaci co se dá z těch kanálů vyčíst?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 turbo, váha vzduchu ... ono třeba ten repas taky nemusí být dobrej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kam.luk Odesláno Listopad 10, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2015 Tak to dnes měli v servisu napíchnuté na VAG a zjistili závadu baňky, která ovládá turbo. Jak to vymění, tak napíšu jestli to tím bylo nebo ne. Hadičky jsem prošel a žádnou díru ani netěsnost jsem nenašel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 10, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2015 Jj, já jsem si to myslel, že by to mohla být ta baňka ... holt někteří ten repas nedělaj tak, jak by měli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Johny9 Odesláno Prosinec 3, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2015 Pokud máš pochyby, že by to mohl být podtlak, tak to se dá změřit. Při nastartovaném motoru si rozpoj hadičku u motoru a napoj měřák. Po vypnutí to musí udržet stály podtlak. Pokud by to kleslo, tak je někde díra či netěsnost a přisává to vzduch. Dá se to najít na youtube. Zdravím, chtěl bych se zeptat. Už jsem již zoufalý a opravdu nevím co dále s autem. Při koupě auta vše fungovalo jak mělo, pak ale prasklo turbo respektivě do turba spadl karbon a ten způsobil ohyb lopatek. Musel jsem udělat 2x repas. Pak to chvilku fungovalo a následně to začalo být velice líné, nejelo to tak jak má na svůj výkon a spotřeba se samozřejmě zvedla. Nastala výměna Váhy vzduchu a opět to chvilku bylo dobrý a zase to začalo být línější a línější, při kontrole váhy vzduchu při jízdě ukazovala váha normální údaje takže tou to nejspíš již nebude. V servisu mi řekli, že je třeba vyměnit i vakuovou pumpu aby to začalo táhnout tak jak má, je to opravdu nutné ? Já myslel že špatná vauková pumpa by se poznala hlavně při brždění. Turbo píská pěkně podle zvuku, ale ani na 1800ot to nemá to zrychlení jaké to na 81kw má mít. Samozřejmě se zvýšila i spotřeba. Snad jen vyměnit už komplet hadičky, nebo nenapadá Vás něco ? Budu rád za každou radu. Děkuji za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.