Přejít na obsah

Vybojky philips X-treme vision D3S - octavia RS

Doporučené příspěvky

Zdravim kluci, za par okamziku budu mit doma Octavii III RS. Chtel bych puvodni xenonove vybojky vymenit za xenon philips X-treme vision. Chci hlavne, aby to poradne svitilo a barva svetla byla kolem 5000K,puvodni jsou az moc zlute, coz philips XV ma 4800K. A ted dve otazky...

1. Ma je nekdo a stoji to opravdu za to? Jak s mnozstvim svetla, tak s barvou svetla v cockach?

2. Zvladnu tu vymenu doma? A jak na to? Nejprve si poslechnu rady odborniku, nez zacnu sam badat, jak na to :-).

Diky moc kluci, sice ty 2 vybojky vyjdou na neco pres 5tis, ale cena xenonu a celeho auta vysla na mnohem mnohem vic, takze jestli sviti vic a hezci barvou, tak za to ty prachy dam, at to stoji za to, ne :-).

Puvodne jsem premyslel o nejakych vybojkach, ktere maji 6000K, ktere v cockach vypadaji naprosto dokonale, ale u takovych vybojek se uz horsi svetelnost a ja bych chtel neco, co sviti jeste vic jak original vybojky a vypada dobre, coz ty philipsy budou tak mezi tim. Navic "znackove" vybojky D3S se snad s barvou svetla vic jak tech 4800K nedelaji a nejake sunty nechci.

Diky moc za odpovedi

Odkaz ke komentáři

No ja o tom zacal uvazovat hlavne kvuli te barve svetel a pak narazil na ty X-treme vision, ktere maji udajne vyssi svitivost a jelikoz svetla neni nikdy dost, tak mi to prislo jako super reseni :-). Nejidealneji jsem hledal vybojky s barvou 5000-5500K, ale kdyz to bude i vice svitit, tak 4800K taky prijatelne. V tovarnim provedeni jsou tam vybojky tusim 4100K nebo nejak tak a ja byl proste vzdy spise na to belejsi ci modrejsi svetlo, libi a vyhovuje mi to víc. A kdyz jsem vysolil za auto takove penize, tak mu to chci doprat ;-). Puvodni vybojky by si vzal kamarad za kamaradskou cenu, tak proto.

A fakt musi naraznik dolu a svetla ven?

A proto me take zajimalo, jestli s nema ma nekdo zkusenosti a je tam opravdu viditelny rozdil v barve svetel i v te intenzite.

Odkaz ke komentáři

A jake vybojky do RSa vubec koncern dava? Predpokladam, ze se nejedna o jine vybojky, nez klasika octavka, tudiz nejake osramy nb philipsy s barvou 4100K, ne? Mne prave prijde, ze jsou ty svetla moc do zluta.

Navic jsem procital cele forum a hodne lidi si tady ztezuje, ze bixenony u IIIkove octavy sviti blbe. Coz teda nevim, urcite to sviti lepe jak halogeny, ale tvrdi jich to fakt hodne, proto jsem si rikal, ze ani vic svetla neuskodi. Samozrejme jsou to nazory a kazdy si musi vybrat, co mu vic vyhovuje. Fakt ty x-treme vision nikdo nezkousel?

Odkaz ke komentáři

Zdravim pani

Osobne so rovnako riesil podobnu vec , aj RSso ma standart 4300K ,pokial to pocas roka nezmenili

Asi pred rokom som vo svetlach menil origo xenon zarovky za

Philips X-Treme vision

Kod vyrobcu 42403 XV S1

EAN 8727900364668

Farba svetla 4800K

?

Jednoznace rozdiel a doporucenie aj ked zhruba 100€ /ks

Este doplnam

Naraznik som dole nedaval , vymenil som ich priamo vo svetlach na aute , ale vazna pakaren?

Odkaz ke komentáři

Jo a jeste dotaz, po rozhodovani a poradenstvi jsem vybojky X-treme vision koupil v obchode kupzarovky.cz, dle heureky overeny a spolehlivy obchod. Koupil jsem je v baleni S1, tudiz ta krabicka s tím plastem, kde je vybojka videt. Baleni obsahuje certifikat pravosti, ktery jsem overil u philipsu a je to ok. Jedine, co me zarazilo, ze vybojka ma na sobe napsano Philips XenStart.

Vsechny rady o pravosti jinak sedi( zlabek na bance, sklo, kontakty atd) a je na ni napsano i cislo D3S 42403 XV 5A29.

Ale n3melo by tam byt napsano X-treme vision a nemela by mit vybojka na sobe stejny QR kod, jako na krabicce? Nebo je to takhle v poradku? Ted me porad vrta hlavou, jestli jsou to ony bo je nekdo vymenil v baleni.

Dikec

A poslední vec, sundal jsem z vybojky tu plechovou ochranu a zadny QR kod pod ni neni, je to mozne? Jinak opravdu vse sedi, tzn namodrale presne sklo banky, ruzna cisla vybojek, vybrouseny zlabek na bance. Jedine, co je divne, ze na vybojkach a balenich je jiny QR kod a pod plechovou ochranou neni zadny napis, ani QR kod.

post-44337-0-28378500-1439501658_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Takze kluci, vybojky na RSo vymeneny, sviti to lip a pekne bile, ale nejak extremni rozdil v tom zase neni. Takze s vybojkama spokojenost, jen nevim, jestli ten ne az velky rozdil, stoji za ry penize.

A ted druha vec, sviti to fakt pekne, ale zda se mi, ze to sviti moc dolu, jelikoz jsem sundaval naraznik a vyndaval svetla ven. Sice jsem si obkreslil ty sroubky, abych dal svetla stejne, ale je mi jasny, ze tam hraje roli kazdy mm. A ted otazka, kde si je nechat seridit, bude to urcite rychlovka, ale chtel bych to mit tak, jak to ma presne byt. A kolik to tak asi stoji :-).

Jinak dalsi postreh, po vyndani svetla a prostudovani, jak vybojku vymenit jsem prisel na to, ze je to uplne jednoduchy, ze sraci vybojku otocit a vytahnou, takze to 100% musi jit v pohode i na aute a ja se jen nasral, ze jsem odsroubovaval 30 sroubu a sundaval naraznik a rozsteloval jsem ty svetla. Priste uz to bude rychlovka, nevim, proc se vsude uvadi, ze musi naraznik dolu, bud to koncern zacal delat lip, nb to nechapu.

Ale hlavne, kam a za kolik se serizenim.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...