OziToretto Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 je to jedna z moznosti. Uprimne bych i respektoval, ze je koberec kratsi, ale co me desi je jejich kvalita mit po pate diru jak blazen po par tisicich km a par mesicich to povazuji za hodne smutne, hlavne s ohledem na cenu tech kobercu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Tak si každý rok koupíte nový :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Rok? Tyhle jsem neměl ani měsíc a stály 2836 Kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 tak vydělávat nějak musí, berou to jako spotřební zboží. je to prostě tak a dost nahouby. proto je dnes už skoro jedno jestli si člověk koupí něco od VW nebo od kohokoliv. to je šílená cena za koberce :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 No je fakt, že nabízí látkové asi 3 varianty a já si dle designu vybral ty nejdražší. Ale očividně kvalitou nikterak neplývají 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 my mame v praci kazdy jine, ja mam naprikladv novem aute ty nejdrazsi a jsou proslapane po 8tkm brutalne. kolgeove maji levnejsi a nejak jim to funguje hodne podobne, takze vsichni jezdi s gumakama, protoze ty celkem drzi... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 S těma gumovýma jezdím už asi 2. den a teda vzhled na bodu mrazu, samozřejmě nohy na něm vržou a hned jsou zapatlaný od čehosi, do čeho jsem někde šlápl :lool: (nemyslím tím ho... ale byl jsem v lomu a tam byl dost prašný povrch) ... zlatý látkový s dírou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
qwertasd Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 není nad každodenní vdechování prachu z koberců po nasedání.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Jo, udržet gumu čistou je paradoxně horší než koberec :D Jinak k té ceně koberců, já ještě pamatuju dobu, kdy koberce (stejně jako komplet povinnou výbavu) dával prodejce automaticky zdarma jako vstřícný gesto. Samozřejmě tomu odpovídala cena auta. Dneska jsme se dostali do situace, kdy musí být na všechno sleva, nejen značky, ale i jednotliví dealeři se předhánějí, kdo dá lepší nabídku, tak se holt musí trhnout zase někde jinde. Jak praví klasik, všichni musíme platit hypotéku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
qwertasd Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Gumovej koberec omyješ vodou,ale textil už nikdy nevyklepeš a nevysaješ jako když byl nový..nehledě na mnohonásobný výskyt bakterií v textilních kobercích 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 To sice omyješ, ale až uschne, bude "ušmudlanej". Aby byl černej jako z fabriky, musíš ho něčím stříknout. A vydrží v tom stavu jen do té doby, než na něj položíš botu ;) Bakterie neřeším, ty jsou všude. To mi připomíná argumentaci prodejců těch zázračných vysavačů za 90tis Kč, co mi vysajou všechny roztoče a jiný breberky nejen z koberců, ale i matrací, sedaček a vlastně celýho bytu. Naštěstí nejsem ani alergik ani biomatka, možná i díky tomu, že jsem vyrůstal v přirozeným prostředí plným roztočů a bakterií a nikoliv ve sterilním skleníku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
qwertasd Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 No,lidé raději vzhledově ne-nový gumový koberec než věčně (nejen)v zimním období vlhkej a nasáklej koberec.. A bakterie řeším,hlavně proto,že vozím malé děti..proto častěji čistím i ventilaci.. A pro fanatiky koberců na podlaze aut,možná je řešení v tuning kobercích..těch lesklých,co září i po opětovném mytí.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 jedna vec, je niečo čistiť a druhá vec je, že sa to často preháňa najlepšia ochrana detí pred všetkým, je ich nemať a baktérie nechajme baktériami, nešpiňme to tu majiteľovi vlákna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
qwertasd Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 takový názor panuje možná na východ od od našich hranic,ale civilizovaný národ tohle řeší jinak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 8, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 Dnes měla Červenáda premiéru s tankováním - až po 800 km tripu. B) U předchozích tankování jsem se dostal vždy k benzince častěji, nicméně z dnešního jsem skutečně nadšen a tak jsem to oslavil rovnou natankováním Shell V Power Nitro+. Teprve po delším zpětném zkoumání nafocených fotek vs. údajů ze spritomonitor.de se docela divím, že ty čísla sedí jak pr**l na hrnec. A to jak za nádrž, tak za celou dobu Červenády. Skutečně jsem s Červenádou maximálně spokojen P.S. Zatím každou cestu po dálnici se mi zobrazí, že byla zjištěna únava a mám si dát kafíčko. Asi neví, že kafe nepiju a skutečně unaven nejsem. Tak jsem tuto vymoženost přes rádio vypnul, tak uvidíme, jestli zůstane dlouhodobě vypnutá, nebo se při další jízdě automaticky zase aktivuje. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 8, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 Pěkný Řečnická otázka: k čemu diesel, když tohle umí benál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 8, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 tak za dob O1 rotačka byla lepší na spotřebu, v posledních letech se to vše vyrovnává :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 8, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 No právě, myslím to ve srovnání s moderními diesely. Tady se přímo nabízí 1.6 TDI. Pochybuju, že rozdíl ve spotřebě by byl nějak značný a zbytečně se trápit s částicovým filtrem, hlídat kvalitu paliva atd. A dynamikou to bude taky podobný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 8, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 (upraveno) co říkáte o tomhle, 400ps na 2litr benzínu... jenom jinej vejfuk a cooler... to už snad nemuže vydržet ani to dsg či haldex či rozvodovky.. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1110272712337294.1073742052.267701583261082&type=3 Upraveno Listopad 8, 2015 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 8, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2015 Brutalita, na svezení to může být fajn Asi záleží, kolik tomu člověk bude dávat. Občasný předjetí to vydrží, ale nějakou pravidelnou divočinu, těžko říct. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
houmik_02 Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Fajn auto ja jsem se pred rokem rozhodl vzit na operak na zimu Seat Toledo s 1.2 tsi 77 kW. Na Motor si nemuzu stezovat, svoji praci zvlada dobre. Spotreba 40 % mesto, 60 % dalnice je nejakych 6.2L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Pěkný Řečnická otázka: k čemu diesel, když tohle umí benál Jooo, bohužel diesely už to mají spočítané.. Dneska už je totiž jedno, jestli si koupiš TDI s nájezdem max. 250tkm nebo benzín se 180tkm... A spotřeba je +/- stejná.. Dneska kdybych kupoval auto, tak jedině TSI! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lugo Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Taky z toho mám poslední dobou pocit, že diesel vs. benál je dneska na stejno. Vždyť PHM cena stejná, spotřeba +- taky stejná, pořizovací cena je pořád vyšší bohužel u nafty a cena za servis? Všude turbo, všude IC, jen samo má nafta ještě ten někdy problematický DPF...takže myslím 1.2 TSI 77kw byla skutečně dobrá volba Co teda ale víc čučím, je spotřeba na PP a spotřeba skutečná dopočítána systémem plná-plná...že by přestali dělat PP co kecají?! Snad ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Jooo, bohužel diesely už to mají spočítané.. Dneska už je totiž jedno, jestli si koupiš TDI s nájezdem max. 250tkm nebo benzín se 180tkm... A spotřeba je +/- stejná.. Dneska kdybych kupoval auto, tak jedině TSI! tak to ja teda v tomhle z hlediska vydrze/spolehlivosti motoru jasno vubec nemam, o spotrebe se hadat nebudu, to je opravdu +- rekneme jedno, ale tech vlaken o problemech TSI motoru je tu snad malo, nebo i na UK forech? Nebo to jste jeste nebyli u Jury v servise? ;) Zdravej clovek je jen spatne vysetrenej, stejne tak TSI bez problemu je jen spatne diagnostikovany ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 9, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Na druhou stranu, na forum píšou jen ti, co problém mají nebo se ho snaží nějak řešit. Na silnici denně potkávám tolik aut, co mají vzadu na kufru napsáno TSI v různých barevných kombinacích, že... je fakt, že to auto je třeba firemní a tak nic neřeší atd. Ale co by si měl člověk koupit za auto pro osobní účely, když nic mimo TDI a TSI v nabídce není? Vím, že problém měly první TSI motory, nicméně ta další vlna by měla mít minimálně nějaký úspěch? A to nemluvím o tom, že přišla/pomalu přichází další vlna TSI - tříválcové. Jak moc se liší stavba motoru TSI od turbo benziňáků jiných značek? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 (upraveno) raymone: TDI co sou u Oktavie 2 sou snad v pořádku? při nějakym nájezdu 150 000km - 300 000km musíš vyměnit vačku, hydraulický zvedátka nebo kdo nechá zajít dál spojku i klikovku třeba.... takže opravdu u těhlech moderních motoru si většinou opravdu nevybereš. ono píšeš že plno TSI se podělalo, to je pravda ale ono i plno TDI.... ani nemluvím o tom jak se 4 válcové nafty chovají, vibruje to, chrochtá to. rozsah otáček to takový ovšem taky nemá... déle se to zahřívá provozní teplotu oleje atd... Upraveno Listopad 9, 2015 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 @mareczek, ja ti verim, ale ze zkusenosti v mem oblibenem servise je porad nejaky TSI na zvedaku a proto zatim koukam po 2.0 125kW CEGA motorech, ale dost OT, at to tu neplenim. O chodu, kultivovanosti a rozsahu motoru mas samozrejme pravdu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Listopad 9, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 A takovej blbej dotaz. Nejsou v tom servise auta po záruce, tudíž ty první várky TSI? Má tam něco z 2014 / 2015 nebo od kdy jsou ty "novější" várky? Když to otočím, kolega si kupoval novostavbu, aby měl klid a vše v pohodě. No a už 3/4 roku jen reklamuje a přetahuje se s developerem. Pak taky vím o kamarádovi, kterej 3x reklamoval mobil. Prostě holt se někdy vyskytne zmetek z výroby, ale pořád pevně věřím v to, že jde o některé kousky, ne o všechny. No a kdyby bylo nejhůř, vždycky to jde prodat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
houmik_02 Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 Proto jsem se rozhodl jit do auta na operak :) 2 roky, 50.000 km a pryc s tim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Listopad 9, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2015 tak to ja teda v tomhle z hlediska vydrze/spolehlivosti motoru jasno vubec nemam, o spotrebe se hadat nebudu, to je opravdu +- rekneme jedno, ale tech vlaken o problemech TSI motoru je tu snad malo, nebo i na UK forech? Nebo to jste jeste nebyli u Jury v servise? ;) Zdravej clovek je jen spatne vysetrenej, stejne tak TSI bez problemu je jen spatne diagnostikovany ^_^ No jo, VW má problém se vším, na co za posledních 10 let sáhl :D TSI se sypalo jak na běžícím pásu, to je pravda. Ať to bylo 1.2, 1.4 nebo 1.8, všude byl nějaký větší či menší průser. Ale tak snad se to za těch pár let už aspoň trošku naučili a ty poslední verze na tom nebudou tak tragicky (a ty starší už to mají většinou vyřešený, nebo alespoň existuje řešení). Jura už se to naučil, takže teď ti udělá generálku na počkání :P Jako upřímně, pokud bych dneska řešil auto a šlo mi primárně o spolehlivost, vyprdl bych se na koncern a šel třeba do nějakýho Japonce. Pokud chci za každou cenu koncern, tak asi z důvodu dostupnosti dílů (CC), snadnýho servisování (diagnostiku má každej druhej na fóru) B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.