Přejít na obsah

Dvojité lupnutí do levé zatáčky

Romix95

Doporučené příspěvky

Zdravím škodováci, mám problém s přední nápravou, když vjedu do levé zatáčky, vždy 2x při zatáčení a pak zase 2x při vracení volantu do přímého směru, nejlépe je to poznat na kruhovém objezdu, tam můžu jezdit dokola třeba hodinu a znovu to nelupne, vždy zase až při srovnání rejdu, mám dojem že to začalo po výměně tlumičů ale tím si nejsem jist.

Co vše je vyměněno najdete zde:

http://www.spotreby....w-75-hp-a47412/

+obě poloosy jsou vyměněny za jiné co jsem měl doma, byly k druhé převodovce tak jsem to teď zkoušel a žádná změna.

Už jsem z toho na prášky a nevím co vyměnit, když je téměř vše nové, asi bude vada Teda na některém z nových dílů, ale nevím na jakém...

Na místě když točím volantem to neudělá, když jedu krokem a tocim tak taky ne

Odkaz ke komentáři

Dík za reakci, ložisko mě napadlo, ale hromada lidi mi říká že toto nemůže být ložiskem tak váhám... Někdo dokonce říká, že malá vůle ta být může, tak nevím...

Levé ložisko má minimální vůli, ale je tam už po 2 nové, tak jsem ho jen více dotáhl a vůle zmizela, ale lupe to stále a možná i více... Zkusím jestli se vůle zase neobjevila...

Já už měl s ložiskem problém na pravé straně, je pravda že tam mi taky hromadu lidi tvrdilo že to nemůže být ložisko a já na ně nedal a bylo to tím... podobně v něm luplo ale při couvání, tak jsem je vyměnil po druhé a zase obě, měním vše v páru... ale nalisovat tam šli normálně a ne nijak lehce, tak je mi divné že by to v tom lítalo...

Už jsem z toho na prášky, furt jen poslouchám a přemýšlím čím to může být a co měnit, když už v tom je tolik peněz a výsledek žádný...

Na STK jsem nebyl ale chtěl bych to zkusit, problém je že když jedu rovně třeba po louce nebo vyjedu díru tak to nic nedělá, dneska jsem jel schválně poslouchat na pole :D tak nevím jestli na STK něco zjistím.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

To by ale dělalo i na místě, ne? Zatím jsem jen promazal misku pružiny jestli to v ní neskáče ale nepomohlo a na místě když někdo točí volantem a dívám se tak se pružina normálně hýbe ale na místě to ani neudělá tu ránu... Ale mrknu na to ještě radši :)

Odkaz ke komentáři

Zkusím tedy v týdnu vyměnit ještě to ložisko horního uložení, dostal jsem 3 místo 2ks, tak to zkusím...

Pokud to nepomůže asi zkusím ještě do třetice vyměnit ložisko, jen už nevezmu FAG ale zkusím něco jiného.

Kdyby někoho ještě něco napadlo tak pište :)

Edit:

Byl jsem se projet s kámošem a ten mi tvrdí že to slyší z pravé strany, mě se to zdá jak kdy... Tak mě ještě napadlo, že jak jsem řešil praskání od pravého kola při couvání, tak jsem vyměnil tu pravou poloosu, a nejsem si jist jestli to náhodou nezačalo v tu dobu, nebo jindy, jelikož v tu dobu jsem se zajímal o to praskání při couvání tak jsem toto neřešil... Asi zkusím ještě i výměnu té poloosy, to je za chvilku hotový, tak za zkoušku nic nedám...

Odkaz ke komentáři

hele, já mám o bouchání z nápravy docela dlouhej příběh právě ... už ani nevím, jak to všechno bylo ... no na začátku všeho jsem vyměnil brzdy za větší, takže těhlice jiny, třmeny jiny, držáky .. tak nějak to pak začalo bouchat, vyměnil jsem komplet podvozek (péra, uložení, tlumiče, dorazy, prachovky) za sportovní a nepomohlo, potom všechny 4 čepy, jak na ramenech, tak na řízení (tyčích) a taky bez úspěchu ... dal jsem nové ramena + puky z TT a nic ... uložení stabilizátoru + kosti, nic ... hlavně jsem si celou dobu myslel, že to jde z LEVÉ STRANY ... takže mi pak v servisu řekli, že je vůle ložiska, takže nové náboje + ložiska a nic ... ale vůle tam prej pořád byla, takže se vyměnila těhlice za novou origo, 4500 Kč ... a furt nic ... pak už to ten mechanik vzdal, protože už mi dával ložiska zadarmo přitom měnění pořád :D ... tipoval to pak ještě, že možná něco v hřebenu řízení ...

neřešil jsem to, po půl roce mi začlo téct servo, tak jsem si řekl, jo, poslední věc, co musím vyměnit, tak snad to přestane i klepat ... a NIC ... za tu dobu jsem s tím šel nakonec na stk a chtěl jsem se podívat sám pod auto ... koukám na levou stranu, nic se ani nehne, koukám vpravo a vůle ložiska, asi tak ... milimetrová, ale byla tam ... ložisko 2x měněny, novej náboj, takže tam byla jen ta těhlice ... sehnal jsem opět starší, ale z prověřeného zdroje tentokrát, ložisko FAG opět ... vyměnilo se a světe div se, bylo po bouchání .. celou dobu to šlo z PRAVÉ STRANY, ale přenášelo se to tak, že jsem to cítil vlevo... takže problém nebyl v ložisku ani náboji, nýbrž v těhlici

jo, a ještě jsem měnil i poloosu, ale taky nic :D

Odkaz ke komentáři

No tak alespoň vím že v tom nejsem sám :D... moc dík za popis, řízení mě taky napadá ale nejde mi to do volantu tak jsem zatím doufal, že to tím není...

Já jen nevím, čím začít, když to slyším jak kdy, jestli udělat pravou nebo levou, ale vůli v ložisku i s novým nábojem a ložiskem mám na levé straně, tak to asi vidím tak, že začnu vlevo a pak když tak koupím i pravou, kdyby to náhodou nepomohlo...

Ještě mě napadlo, co tam ložisko nalisovat bez namazání na sucho, nemohlo by tam držet líp ? případně ho ještě něčím potřít, třeba křídou jako čepy když se protáčejí při dotahování šroubů... ? třeba by tam to ložisko sedělo a nehýbylo se tak... jelikož jsem do toho teď dost nasypal tak byhc těhlice nejraději odložil a udělal je po novém roce, rovnou byhc koupil těhlice na větší brzdy + tedy další kotouče

Jinak další dnešní zjištění je, že když jedu se spolujezdcem dělá to více a rány jsou větší..

Odkaz ke komentáři

No já mám 256 a druhá strana bude 280 :D.. leda zkusit obě :D, nevíš náhodou, jestli mají brzdy 256/280 stejný třmen jako 288 ? našel jsem si těhlice a držáky třmenu na 288 ale evím jestli mi tam bude pasovat třmen... těhlice co tam mám si samozřejmě nekoupím, když už tak rovnou přejdu na větší brzdy, nejlépe 288*25 ale kdyby nepasoval třmen tak bude stačit 280*22

Odkaz ke komentáři

Nemají, ten 288/312 třmen je mnohem větší. A pokud ti můžu poradit, tak se na 280x22 vyprdni, jsou s nimi akorát problémy a kroutí se ... pokud bys je přesto chtěl, můžu ti poslat komplet těhlice, náboje, třmeny na 280x22 za litr peněz, mám to doma ... asi i záleží, jak s tím člověk jezdí, na té 1.6tce by se kroutit nemusely

Odkaz ke komentáři

Mě se kroutili i 256x22 viz servisní historie spotřeby.cz, proto tam mám tolik výměn kotoučů :D a některý tam ani nemám měnil jsem je 5x teď už je zatím klid... A to máš ty tvé tehlice nebo jiný? :) asi bych to vzal klidně ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...