Přejít na obsah

Pomoc - logy turba a váhy vzduchu

Doporučené příspěvky

tiez mi to nepride vylozene zle, podla toho,co tam vidim a to neviem, od akych otacok zacina uz tlak rovny pozadovanemu,ale zda sa mi ,ze mas netesnosti vo vedeni vzduchu od turba . Pomalsi nabeh tlaku, jednotka pusti turbo viac roztocit ,aby dosiahla pozadovane, hore sa to prefukne, potom to zreguluje dole ,sfukne nizsie a zas mu to trosicku trva kym ide na max tlak pozadovany... Ale to su len dohady..to treba poriadne pozistovat

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dej sem jeste tu tabulku s hodnotama, jinak muze to byt prasklinka v hadickach podtlaku, prasklina v hadicich od turba do sani, unik podtlaku pres vadny egr, zatuhla regulace turba, pokud ji mas, unikajici podtlak pres banku na turbu

66kw ma pokial viem obtokove turbo bez natacacich lopatiek, cize ak si myslel toto,to nie. Sice neviem,ci som nepocul spravne,ze novsie verzie mali variabilne turbo ? neviem,do dizlov velmi nepozeram.

urobil som ešte jeden log možno to bude lepšie :blink:

http://uloz.to/xfKunkkX/test-1-3-11-csv

Tiez som len taky amatersky diagnostik,ale regulacia turba vyzera ok, chova sa ako ma ,teda pracuje na viac percent, ked treba uregulovat vacsi tlak. Len odspodu, kedy by mal byt nastup tlaku rychlejsi,to mas pomalsie. Po prefuknuti a uregulovani uz to len udrziava cca pozadovany tlak,ale ten je stale o cosi nizsi = toto cele pripisujem ako vravim uniku tlaku vo vedeni od turba cez IC az po sanie.

Natlakoval by som sustavu,minimalne dat preskusat IC, ci uz nie je deravy ako sito.

Potom ak vedenie bude 100 percent utesnene, zas to odmerat cele.

Mozno by sa niekto mohol vyjadrit k EGR duty cycle, neviem,nepaci sa mi ,ze tam je cely cas 4,8 percent ?

Odkaz ke komentáři

mám taky 4.8 ked mám EGR OFF (pipe kit) ... když porovnavam můj tlak turba s tvojim, tak to foukatko z 66kW tlači docela malo, to bych nechtel :D ale jak říkám, nic mega závažnýho tam nebude .. když se podíváš na moje seriove 81kW turbo, tak to taky zregulovalo a pak vystoupalo znovu pod specified, kde sa to lišilo cca o 40mbar

turbinka.png

Odkaz ke komentáři

dúfam že nie :) .... rodičia majú tu istú octaviu len 81 kw a ten rozdiel je neporovnateľný ... ono ako to ide ešte do tých 100-110km/h ale potom už sa mu ide ťažko - ja som rozmýšľal že to môže byt variabilita, banka alebo hadičky - tie som už pozeral všetky vyzerali v pohode až na jednu tu som vymenil ale žiadnu zmenu som nespozoroval , asi ich vymením všetky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím, vyřešil jste závadu? Mám velmi podobný problém, mám ERG off mechanicky plechem, komplet vyměněné hadičky, vyzkoušel jsem jinou funkční N75, takže mě napadla váha vzduchu protože dává menší hodnoty, ale aby měla za vinu takové kolísání tlaku turba? Dá se v domácích podmínkách překontrolovat ta baňka turba jak píše rassat? Auto mi do nouzáku nepadá, ani nemám vypsanou žádnou chybu, motor je 66kw ALH 2003. Můj log pro porovnání díky za připomínky.

https://webshare.cz/group/6043bXiZ5F/

post-35999-0-60304500-1449691316_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

ahoj. Ja osobne som to vyriesil tak ze som poodpajal vsetky hadicky poprefukoval a zase vsetko pozapajal podla schemy takze neviem ci boli zle pozapajane hadicky alebo nieco v nich bolo

čau, tak to si měl štěstí, zkusím to taky, dneska jsem se pokusil vyzkoušet vyvolat podtlak na podtlakové regulaci turba pomocí velké injekční stříkačky jestli to bude unikat a vždycky se cca 1/5 obsahu "vytáhlého" vzduchu ze stříkačky vytratilo, jestli to tak má být nebo je to pouze minimum které si N75 doplní průběhem své činnosti nebo jestli byl tento test něčím průkazným nevím. Komentář? Díky.

Odkaz ke komentáři

JÁ JSEM MĚL PROBLÉM , ŽE MI AUTO PŘI ŘAZENÍ 3 STUPNĚ RYCHLOST 90 U 4 STUPNĚ RYCHLOST 105 A 5 STUPNĚ RYCHLOST KOLEM 120-125 PADALO DO NOUZOVÉHO PROVOZU. VYMĚNIL JSEM VÁHU VZDUCHU, VYČISTIL EGR VENTIL A JINÉ VĚCI A PAK JSEM TO DAL KAMARÁDOVI DO SERVISU A PO DVOU HODINÁCH MI VOLA, ŽE TO MÁM SPRAVENÝ A KDYŽ JSEM SE PTAL CO TOMU BYLO, TAK MI ŘEKL, ŽE BYL POVOLENÝ ŠROUB NA TURBU KTERÝ DRŽÍ TLAK VZDUCHU (ne podtlak). VYMĚNIL PODLOŽKY A TAKY PODTLAKOVOU HADIČKU, KTERÁ JDE OD TOHO A OD TÉ DOBY MÁM PO PROBLÉMU. NEVÍM JESTLI TI TATO INFORMACE POMŮŽE. SAMOZŘEJMĚ JSEM LAIK, TAKŽE SE ZEPTEJ AUTOMECHANIKA KDE TEN ŠROUB JE.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 7 let později...

Zdravím, vedel by mi niekto vyhodnotiť log turba? Jedna sa o motor 1.9 TDI, 74 kw, ATD. Log robeny na 4. prevodovom stupni od 1500 ot/min plny plyn.

https://ulozto.sk/tamhle/JJKlH5zwm9CE/name/Nahrane-7-7-2023-v-16-20-29#!ZGHjAQR2ZmZkLwN0BQqwZmOwLJHkZxIQBJ1fJyL5n0cKYzHmAt==

Ďakujem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...