flope63 Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Jaky olej dava Skodovka do motoru 2.0 TDI 110kw.At jsem cetl kde se da ,znacku jakou pouziva jsem nikde nenasel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Pokud se nic nezměnilo v rámcových smlouvách, měl by to být Castrol 5W30 příslušné specifikace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lajosek2 Odesláno Listopad 3, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2015 Zdarec lidi. Nevíte někdo náhodou jak je to s mot. olejem, když si nechám změnit interval výměn z prodlouženého na pevný? Musí se tam stále lít ten samý olej ( long life ) nebo může jiný? Jezdím do autorizovaného servisu v České Lípě, nechal jsem si tuto změnu intervalů udělat, ale servis mi tvrdí, že tam musí dávat ten samý olej, co před změnou. Je to pravda? Nebo si jenom na mě mastí kapsu? Litr Shellu mi účtují 599,- bez DPH... Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik1971 Odesláno Listopad 3, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2015 Skodovka nerozlisuje variabilny a pevny servisny interval a leje tam vzdy ten isty olej,z fabriky horeuvedeny Castrol,v servisoch casto uvedeny a predrazeny Shell. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Listopad 3, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2015 Pokud se jedná o dieselový motor, lze pro výměnu použít jen olej specifikace VW 507 00 jak pro proměnlivý, tak i pevný interval výměny. U zážehového motoru se pro pevný interval používá olej VW 502 00, pro proměnlivý VW 504 00. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
flope63 Odesláno Listopad 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 dekuji za rychlou odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rostama Odesláno Prosinec 20, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2015 ja v servise nevzal nikdy ani litr oleje je strasne predrazeny.Koupim si vzdy svuj vyjde me i Shell VW50700 do 200 za litr a ten jim dam na vymenu nidky s tim problem nebyl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ehm Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Ahojte, aku mate spotrebu oleja? Ja mam najazdene cca 56000km a prvykrat mi zasvietila kontrolka "Nizky stav oleja". Doteraz som olej nekontroloval, ale vidim ze musim zacat. Dolial som asi 0,3l. zatial (to by malo do vymeny pri 60tkm vydrzat). Inac mal som celkom dilemu, aky olej doliat. V navode k autu a aj na stitku o vymene oleja v motore je uvedena len specifikacia VW507.00, ale nie je tam udaj o viskozite oleja. Az na fakture zo servisu z prvej vymeny oleja som nasiel, ze tam naliali 5W-30. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Durimoll Odesláno Srpen 22, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2017 Zdravím tady! Měníte olej svépomocí, nebo si jej necháváte měnit? Zajímá mě, zda je při výměně nutné sundat kryt pod motorem...? Chtěl bych si olej vyměnit sám v garáži a nemám jamu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Durimoll Odesláno Srpen 28, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2017 Odpovím si sám! Kryt je nutno sundat! A to nejen kvůli výpustnému šroubu, ale i kvůli olejovému filtru. Měl jsem z YT nastudováno, no nikde tam zatím nebyla výměna na typu motoru, který mám v autě já. Tak filtr oleje není shora, ale zespodu. Tím pádem bych předpokládal, že budou-li v servisech měnit olej, musí zvednout auto kvůli výměně filtru a přitom vypustí starý olej. Potom nechápu, proč mi v X servisech řekli, že olej odsávají a nevypouští! Prý je to jedno... Já nejsem toho názoru, proto jsem olej měnil sám. Zůstává otázka, zda v těch X servisech ten filtr vůbec vymění.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.