Přejít na obsah

Špatné sjíždění kol

Konny

Doporučené příspěvky

Ahoj,

dnes jsem měnil kola na zimní a zjistil jsem, že obě přední a pravé zadní kolo mám sjeté z vnitřní strany. U předních kol v těch sjetých místech není ani vidět vzorek (je prostě hladko) a u toho zadního kola je ještě vzorek trochu vidět. Zadní levé kolo je OK, tak by mě teď zajímalo čím to může být, ať si nedok*rvím i ty zimní kola. :(

Kdyby to byly jen přední kola, tak bych řekl, že je špatná geometrie (auto jinak po puštění volantu jede rovně), ale zaráží mě to jedno zadní kolo? Jinak geometrie se dělala asi před 2 roky a po seřízení byla i zadní náprava v pořádku.

Mohly by toto způsobit už špatné tlumiče? Auto jinak pruží dobře (dobře vykresluje nerovnosti a kola ani neodskakují), ale během posledních let se mi zdá, že je auto níž (hlavně předek) než tomu bylo dříve, tak co, mám nechat udělat geometrii nebo se spíš zaměřit na tlumiče?

Díky za rady

Odkaz ke komentáři

Měl jsem Bridgestone Turanza ER300 195/65 R15 a teď zimní mám Nokia WR D3 (ty mají odjeto 2 sezony, tak jsou v pohodě), ale ty letní mě vyděsily, protože loni byly ještě OK...

Jak ale vidím, asi to opravdu bude těma pneumatikama (únava stářím) a to by bylo nejlepší, protože to nestojí žádné peníze na víc, jen teda musím koupit nové gumy, které bych kupoval tak či tak :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak vás opět zdravím,

mám pokračování ohledně toho sjíždění. Zajel jsem na geometrii a tam se zjistilo, že jsou oba čepy řízení KO. Dnes proběhla výměna oněch čepů + geometrie, takže předek je OK, ale zadní kola lehce jedou do prava viz. protokol z geometrie. Kamarád co mi to dělal, říkal, že je to ještě v normě, ale chtěl bych slyšet názor vás zkušenějších, zda to má cenu řešit...? :o

post-107-0-82721200-1448645759_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...