Optimus Odesláno Prosinec 20, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2015 A ked dobre "slouží" a este za dobry peniaz. ^_^^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Už máme se stařenkou spolu najeto prvních 10 tisíc km a udělala mě strašnou radost :) I na "značné" km jsem vypustil stejné množství oleje, jaké jsem m nalil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 S tým olejom mám aj ja podobnú skúsenosť ..predtým čo som mal 1.6 bral ozaj minimum a aj na súčasnej to vyzerá velmi priaznivo...na to, že som počul od známeho na tento motor názor, že dosť žerú olej, je to pre mňa potešujúce ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
m_tsch Odesláno Prosinec 22, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2015 Nevím je-li to stoprocentní, ale předface se pozná i podle okna zadních ( pátých) dveří, kde by fl měl mít sklo bez lištiček po stranách. Tohle by tedy měl být předělaný předfacelift. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 22, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2015 Ano máš pravdu, předface zadní sklo má po stranách lišty, ale jak je známo, tak předface zadní skla rády praskaly, takže hodně předface octávek má již sklo vyměněné za face, ale v tomto případě tomu tak není, takže i to potvrzuje, že je to předface předělaný na face... ;) PS: tuším že face má i černé plato, kdežto na fotce je šedé z předface ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Květen 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 Po dlouhé zimní odmlce se dostalo i na stařenku. Montoval jsem si TZ a celkem jsem čuměl na to jak vypadá octávěčka po 19 letech a 480 tisících kilometrech. Ač jsem to nečekal tak na zadní výztuze i přední stěně je vyražené datum - 97, tak že by nikdy nebouráno? Až se nechce věřit... O víkendu nasadím zadní kotoučovou nápravu (vše nakoupeno, silentbloky v nápravnici vyměněný), tak pak hodím zase nějaký foto PS: Co to tam je za štítek na levém blatníku? Výrobní z linky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 12, 2016 Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 Važ si toho, v jak dobrém stavu to máš, takové auta se už dnes nevyrábějí! Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NOVON Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 Avanti: Jj,štítek z výrobní linky,mám jej tam taky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 Tak tak, takový auto už dnes nekoupíš, aby vydrželo stejný nájezd v tomhle stavu. Já se svojí jedničku jen tak nezbavím. Co jsi kupoval za tažný? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Květen 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 Šak si toho vážím a auto z domu už nepůjde (vždycky bude mět nějakého řidiče :) ). Kupoval jsem HOOK. Dával jsem zatím na všechny svoje auta (a nejen svoje) a nemám důvod proč dávat jiné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Květen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Jak sem slíbil, tak se stalo. O víkendu přehozena zadní náprava s bubny za kotoučovou. Na nápravnici vyměněny silentbloky + nové veškeré brzdové hadičky a lanovody. Byl jsem příjemně překvapen jak to šlo dobře B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Paráda, hned je to hezčí. Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Super práce! Až to sedne, tak bys měl znatelně pocítit lepší brzdný účinek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Tiež som podobnu upravu absolvoval:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Květen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Všechno vypadá líp jak bubny Vzhledem k tomu že už to chtělo vyměnit brzdovku to už teď brzdí o 100% líp Optimus: Když jsou ty brzdy přes kola vidět tak ať trochu vypadajo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Presne tak :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psycho Odesláno Květen 20, 2016 Sdílet Odesláno Květen 20, 2016 na kotuce dozadu sa uz chystam rok a vzdy sa mi do toho nieco dostane.. velmi pekna praca 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Květen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2016 na kotuce dozadu sa uz chystam rok a vzdy sa mi do toho nieco dostane.. velmi pekna praca Já sem měl doma nápravu "nachystanou" cca půl roku, ale když začal být brzdový pedál jaksi gumový ale bylo mě jasný, že při pokusu povolit odvzdušňovák na prasátkách ho urvu a že jsou potřeba vyměnit steřelé hadičky, tak mě to donutilo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2016 Po dlooouhé době jsem se konečně dostal k tomu, něco sem přidat. Konečně se dostalo na "větší údržbu" a po spokojených 20 tisících kilometrech je čas stařenku na chvíli odstavit. Takže co je naplánováno: - výměna rozvodů vč. vodní pumpy, řemene příslušenství s napínací kladkou (i když dle štítků a záznamů a vizuální kontrole byl ještě čas, jistota je jistota) - přetěsnění motoru: nová gufera na kliku (obě), na vačku, pod vývěvu a všude tam, kde bude potřeba - nové hydroštely - vyčištění sání a EGR ventilu (+ jeho zaslepení) - výměna tlakové trubky na olej k turbu (na staré je již koroze, tak pro jistotu) - výměna kompletních podtlakových hadiček, přepadů na naftu a naftových hadic u palivového filtru - kontrola spojky a přetěsnění převodovky - výměna náplní (motorový olej, převodový olej, servoolej, chladicí kapalina) - výměna vlnovce výfuku - oprava zámku LP dveří - výměna mikrospínače pro stropní lampičku - nové plasty pod motor No a pokud okolnosti dovolí, chtěl bych ještě nalakovat 5té dveře, nalakovat a vyměnit zadní nárazník a když už budeme v tom lakování, tak konečně i křídlo :) Postupně sem budu přidávat nějaké fotky, ať je t trochu živo. Bohužel o nějaké jsem přišel při výměně telefonu, takže zatím je jich jen pár. Momentálně je vyměněno: - hydroštely - gufero na vačce a na klice pod rozvodama - rozvody vč. vodní pumpy A když už se tak pěkně rozebírá, tak se taky pěkně čistí ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Červenec 25, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2016 Pěkná údržba...to bude holka šlapat ještě dlouho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2016 Pěkná údržba...to bude holka šlapat ještě dlouho. To taky doufám ;) 10 let musí ještě vydržet :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červenec 28, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 Při takové důkladné péči to nebude problém! Palec nahoru! Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 Cca týden jsem nechal vyluhovat sání v benzínu, vyplavil jsem ze sání všechen "rozpuštěný" a uvolněný bordel a po vylití nádoby z benzínem mě zbyla pěkná hromádka hnusu... Sání putovalo do nového benzínu a o víkendu jej důkladněji (co tvar sání dovolí) pročistím kartáčkem, co se používá při umývání skleněných (možno i jiných) lahví (taková malá hajzlová štětka). Jak čistíte sání od sazí vy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psycho Odesláno Červenec 29, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2016 tak to je parada.. nemas foto toho sakrajtu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luk.ass Odesláno Červenec 29, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2016 nejlepší to nechat udělat ultrazvukem,ale to je zase nákladnější než samo domo...jinak parádní čistka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eddie29 Odesláno Červenec 29, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2016 Supermafrasol, stacilo pres noc naredeno 1:5 myslim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2016 Fotku toho sajrajtu ještě nemám, ale udělám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 30, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2016 (upraveno) Tady slíbené foto toho sajrajtu ;) Všechny podtlakové hadičky byly na koncích prasklé, přepadové hadičky minutu před rozpadením, divím se, že auto ještě celkem obstojně jelo... Trubka od turba vypadala v autě hůř než po vyjmutí, ale tak když už byla nová doma... Upraveno Červenec 30, 2016 uživatelem Avanti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červenec 30, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2016 Tak to už opravdu potřebovalo údržbu jako sůl ! Parádní práce! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Srpen 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2016 Takže pokračování... Převodovka šla ven. Bohužel záchyt reakce nešel povolit, takže nápravnice ven. Spojka OK, ložisko už tak moc ne. Takže výměna gufera pod setrvákem, přetěsnění převodovky no a když je náprava venku, tak v ní vyměním silentbloky. Bohužel jsem objevil další nedostatky... Tak hold koupím blatník :D :D Držák baterie už nebylo k čemu přišroubovat (matky už v nosníku nebyli), takže sem nanýtoval nové 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.