Diagnosis Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Ahoj, na začátek bych rád napsal: nepište mi, že se to tu již řešilo např. v sekci Autohifi. Už u PC sedím druhý den a čtu různá fóra a příspěvky na toto téma. Ale jasnou odpověď jsem nenašel. Takže mám Octavii II, 2.0TDI, r.v. 2006, navi Nexus. Bat. se vybije za 2 dny. Cvakání v komfortce, klidový odběr 1.5A skokově s cvakáním v komfortce. Odběr a cvakání ustalo s odpojením navi Nexus, resp. stačí odpojit Can-Bus z navi. V různých fórech jsem četl že se toto děje po výměně rádia/navi za novější a příčina je Gateway, který musí být také vymměněn za novější. Na autě se navi neměnilo, je tam původní. Pomůže mi v mém případě výměna Gateway, případně jaký Gateway dát (stejný jako tam byl, nebo novější verzi). Gateway je 1K0 907 530 F a HW 1K0 907 951. Díky H. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka_ai1 Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Taky jsem to resil a dělala to Navi Nexus tak jsem ji vyměnil za Columbus a je po problému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diagnosis Odesláno Listopad 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Ze začátku jsem byl taky přesvědčenej, že jo to v navi, protože při odpojení Can z navi problém ustal, ale potom chce po mě kód. Tak jsem obvolal pár opraven rádíí, kde vůbec nikdo nevěděl co s tím. Odkódovat a odpojit Can taky není řešení. Nefungovala by navigace, telefon, ovl. volantu a prý by se navi za 30min sama vypla. Pak jsem si na fórech přečetl o těch samých problémech (po výměně rádia) a nevím co může probozet Can Bus jestli navi nebo Gateway. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diagnosis Odesláno Prosinec 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 Jirko_ai1, jak jsi zjistil, že ten Nexus je vadný? Jak píšeš, tak jsi ho vyměnil za Columbus a k tomu jsi musel vyměnit i Gateway. Vlastně nevíš, jestli pomohla výměna navi nebo Gateway? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fašek Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 Ja resil ten samej problem s neorigo radiem. Koupil jsem si malej vypinac za 20,- a hodil ho na stale 12+ ted vypinam timto vypinacem a je po problemu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vaha Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 Hlavně by to chtělo asi diagnostiku a zjistit jestli to nepíše nějakou závadu třeba že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 ted vypinam timto vypinacem a je po problemu :D Vítej ve 21. století :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fašek Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 Vítej ve 21. století :) Je to furt veselejsi nez kupovat za 1500,- can-bus nebo gateway a pokud nemam spinani na klic, tak je mi jedno, jestli vypnu na radiu nebo vypinacem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diagnosis Odesláno Prosinec 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2015 Vypínač jsem si nechával jako poslední řešení. Zkusil jsem to jinak: dvě relátka spínané svorkou 15, každé relé spíná jeden can do navi. Zatím to asi týden zkouším a dobrý. Důležité je - baterka se už nevybíjí. Jediné mínus je, že se navi nezapíná se zap. klíčku a nevypíná s vytažením klíčku. Musím navi zap/vyp ručně. Je to malá daň za to že mě to nestálo ani korunu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
georgeOII Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 Zdravím, mám OI fl. a columbus mi vybíjí baterku. Gateway mám nějakou starou verzi 7N0907530 (nenašel jsem ani index) a prý bych měl koupit např. 7N0907530H. Vyřeší mi to problém? Je vhodná? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 7N0 je dobrá GW pro columbus, musí se zjistit, co a proč ten odběr má, diag hlásí nějaké chyby? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
georgeOII Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 Pry jen neco s handsfree.... Nebyl jsem u toho. A GW je jen to cislo bez indexu. Bylo mi receno, ze je to jedna z prvnich v OII fl. a ze potrebuju novejsi. R.v.2010 Jo a columbus je myslim ten LEDkovej... 2013 vyroba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 každá GW montovaná od MR2008 umí columbuse a nevybíjí s nim baterku, je vidět, že tomu v daném servisu asi hodně rozumí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
georgeOII Odesláno Duben 1, 2016 Sdílet Odesláno Duben 1, 2016 Aha, a cim to tedy muze byt, ze to vybiji? Ja jsem totalni laik na tohle,jen zjistuji a overuji co mi bylo receno, at nevyplaznu litr za neco co neni treba. :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
porucha Odesláno Listopad 11, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2018 Zdravím. Mám obdobný problém. Je to OII 11/2005, nič nebolo upravované. Začalo to vybíjať baterku. Odber je 0,9A v kľude. Cvakanie v komfortke. Ktorékoľvek dvere otvorím klesne odber a zase nabehne. Prosím pomôžte mi s tým. Jediná vada na VAgu je skrat na kostru parkovací senzor vpredu vľavo stred. Tam je asi poškodený kábel lebo aj po výmene senzora stále hlási chybu. Všetky poistky som postupne odpájal a nič sa nezmenilo. Ešte aj komfortku som komplet odpojil a neklesla spotreba. Už som zúfalý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Listopad 12, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2018 Mal som podobný problem ,po dlhom premeriavani ,vyťahovani poistiek a podobných pokusoch padlo podozrenie na podvolantovu jednotku. Zamenila sa na skušku za druhu a bolo po probleme,bol v nej proste skrat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
porucha Odesláno Listopad 17, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2018 Len nechapem suvislost s podvolantovkou a cvakanim v komfortke. Odber zacne vzdy po cvaknuti v komfortke. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Postman75 Odesláno Duben 4, 2019 Sdílet Odesláno Duben 4, 2019 Ahoj, je tady někdo z okolí Ostravy, kdo by pomohl s výměnou gateway u O2 (2005)? Vybíjí mi po montáží čínského autorádia baterii. Náhradní gateway mám koupenu,ale potřeboval bych to zamontovat (což bych možná horko těžko zvládl i sám) a nakódovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
porucha Odesláno Květen 18, 2019 Sdílet Odesláno Květen 18, 2019 Ahojte. Tak som si zapozical podvolantovku a problem nadalej pretrvava. Prosim poradte co dalej. Dakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Skoda Odesláno Duben 19, 2020 Sdílet Odesláno Duben 19, 2020 (upraveno) 😉 Upraveno Listopad 23, 2022 uživatelem Skoda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
eibe Odesláno Květen 20, 2020 Sdílet Odesláno Květen 20, 2020 Dobrý den, mám škoda octavia 2 r.v. 2006 př. FL a zakoupil jsem si autorádio RCD 510 a chci se zeptat, zda je proti vybíjení baterie tento gateway: Gateway 1K0907530K Děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.