Přejít na obsah

Geocaching


xshreck

Doporučené příspěvky

Mě napadlo ... hledá tu někdo kešky?

 

Btw kde... kolik má ... nějaké příhody :palec:

 

Kdo neví o co go.

 

Je to hra kde člověk schová njakou krabičku ( o různé velikosti) na různé místa ve městě, přírodě atd. Cílej je jí najít a zapsat se :) většinou jsou to cache kde je nějaký děj, zajímavé místo atd. Moc zajímavá hra :lool: hlavně když není co dělat.... člověk se přitom docela i projde a dostane na místa... kam by se v životě nedostal :lool: Chce to ale nějakou GPS... bez toho to je docela hardcore

 

btw pro zajímavost... sem jsem šplhal dovnitř po laně .)) někde mám fotku jak u toho stojí moje mladá xD

post-2774-1265819270_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

pardon... myslel jsem ze to tam je. clovek se musi zaregistrovat na geocaching.com ... tam si potom date hide g seek cache ... tam napisete nejake mesto pobliz u vas a pak se vam obevi seznam kesek v jeho okoli. u kazde kesky (teda když se na ní podíváte .) ) je nejaky listing s informacema atd, popř jak se k ní dá dostat... jak jí vyluštit. souradnice se ukazou ale jen kdyz jste registrovaní a přihlášení

Odkaz ke komentáři

Na GC používám v Nokii E66 programy Handy Geocaching případně Locify ... přesnost není proti GPS přístrojům až taková, ale o to je to zábavnější ;) Beru to jako příjemné zpestření, když někam vyrazíme s rodinkou a je volný čas, tak si najdu blízké kešky a jdeme je hledat. Jednu kešku máme u nás na chatě na skále ... kdyby nedorazili jiní náhodou kačeři, tak bych ji nenašel ... bylo to skoro na horolezecké lano ;)

Odkaz ke komentáři

tak ta 66 ma asi i lepsi gps nez to co pouzivam ja. ja jedu na nokii n95 8gb. U moji nokie totiz dost pada takze v lese vetsinou chodime na slepo. Handy geocaching je dobra vec ;) pres neho taky obcas hledam listingy a tak. Ale radsi se chystam doma...jinak k tomu obcas pouziju i navigace ... abych vedel kde jsem. a hlavne souradnice pisu do toho nokiackeho navigatoru...zadaji se souradnice a clovek ma jit za sipkou.Ale stejne... Ten telefon je aspon universalnejsi. Ma to net a vsechno. A co, kolik mate kesek:) nebo jste obcasni lovci jako ja

Odkaz ke komentáři
tak tohle me zacina zajimat, vudycky v sobotu bereme v lete cokla a jedeme mimo prahu na dlouhy prochazky tak ze bych to strihnul i s hledanim :lool:

 

jinak dobrej napad na vyblbnuti junioru :lool:

 

jj děcka se na tom prý vyblbnou :lool: ale říkám ... chce si to nachystat něco dopředu doma!

 

Jsou totiž

-Multicache - to je tedy třeba něklolik sekcí, kde získáváte informace na výpočet konečných souřadnic ( nebo souřadnic několika stage)

-Traditional - tam jsou většinou jen info něco a přímo její souřadnice ;) takové nejjednodušší

-Mysterky ... atd

jinak druhy kešek tu ;) http://www.geocaching.com/about/cache_types.aspx

 

Jinak taky pozor na obtížnosti :P) když je terén 4-5 tak to jsou amsakry. Na pětku už jsou potřeba vybavení ( žebřík ... lana :) )

 

Však uvidíte.... pár kešek najdete a uvidíte xD

 

Jinak osobně mám radši kešky v přírodě... ve městě jsou takové, no nevím. O ničem ... to je prostě jdu po městě hrábnu podepíšu a jdu :(

Odkaz ke komentáři

:-)) pěkný. my jich máme jen 33. Ale za to jsou to samé lepší .)) mám oblibu v těch těžších O:-) jako lezení na most, noční ... brodění a tak. Dobrodrůžo :lool:

Nebo nějaké, kde se pěkně projdem. Jednou jsme si k jedné dojeli 5km autemna parking..... a finálka byla o 4km dál. Kde jinde než kousek od baráku xD

Odkaz ke komentáři

@Vittorio: ... naše dcerky to moc chytlo :lool: ... když jsme u někoho na víkendové návštěvě a začnou se nudit ... vyrážíme na odlov :lool: V létě jsme vzali útokem kešky v okolí naší chaty na Křivoklástku ... při tom jsme se dozvěděl spoustu nového z kraje kam jezdím od narození :lool:

Odkaz ke komentáři
Taky se nám líbí ty těžší,nejvíc noční. Teď se chystáme koupit navigaci Garmin Oregon 450

 

Tak ta vypadá moc pěkně. Taky bych si přál nějakou pořádnou navigačku, ale asi tj pro nás zbytečný... Moc peněz a moc to nevyužiju ;) možná až budu taky vydělávat xD

Odkaz ke komentáři
@Pitriss: ... tyhle turistické navigace jsou velice přesné. Jednou jsem se svojí E66 bloudil po sklále, najednou přišli kačeři s podobnou navigací a našel to dle ní okamžitě ... no zase tak lehce nacházet kešky nemusím ;) :) ;)

 

xD to znám. Teď jsme chodili po lese a stejně jsme nenašli... pořád nás to házelo někam z cesty, hrůza. Hlavně v tom sněhu. Ve 40 číslech se chodí blbě :)

Aspoň se u toho můžu na něco aj vzteknout .))

 

Hoďte nějaké zajímavé fotky .-))

http://img.geocaching.com/cache/log/78be30...d9b3999ccb9.jpg ( http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...02-bd9b3999ccb9 )

 

tohle je zajímavé keška na luštění :P http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...cc-436ac564be4a

Odkaz ke komentáři
@Pitriss: ... tyhle turistické navigace jsou velice přesné. Jednou jsem se svojí E66 bloudil po sklále, najednou přišli kačeři s podobnou navigací a našel to dle ní okamžitě ... no zase tak lehce nacházet kešky nemusím ;) :) ;)

Už jsme bloudili několikrát ,zatím jsme hledali bez navigace tak jsem si říkal že by to chtělo něco pořádného :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...