Přejít na obsah

Octavia combi 1,8T (Sportwagon)

Doporučené příspěvky

Tak přidávám pár fotek mojí krásky, je to Octavia Combi 1,8T 110Kw, mám ji doma teprve chvilku (od 1.1.2016) a zatím stále jen překvapuje :-) žádná větší závada, jen základní údržba (čištění škrtící klapky, výměna filtrů, olej, fridex, přední brzdy a brzdovka). Motor je úžasnej, vyšší spotřebu a náročnější údržbu odvděčí super průběhem výkonu a jízdními vlastnostmi. Jinak je Octavia na podvozku HP Sporting, na kolech Rondell 18", turbo K-04 a spousty dalších úprav, průběžně budu přidávat další fotky :-)

post-49399-0-88776000-1453538201_thumb.jpg

post-49399-0-04798400-1453538217_thumb.jpg

post-49399-0-13220600-1453538237_thumb.jpg

post-49399-0-17627300-1453538257_thumb.jpg

post-49399-0-68348400-1453538275_thumb.jpg

post-49399-0-62707400-1453538291_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Viten, nadherna octa, v bile je nadherna a podvozek s kolama ji moc slusi:-) co pkanujes do budoucna? A kolik najeto?

Najeto doložených 220tis. Km, do budoucna zatím nic moc neplánuji, líbí se mi tak jak je ale určitě chci sehnat xenony, dodělat ESP a spíše takové dolazování k obrazu svému. :-) a až zase našetřím nějaké peníze tak RS interiér :)

Odkaz ke komentáři

Keď chceš robiť takéto prestavby ako Xeny, esp a pod veci, to by sa ti aj oplatilo zohnať nejakú nepojazdnú octu v plnej palbe čo to všetko má a len prehádzať a ostatné diely predať, vo finále ťa to víde lacnejšie ako zhánať po častiach a montovať, už len xeny ťa vídu tak na 300-400€ ak chceš mať aj ostreky a niveláciu, čo je zákonnom povinná vec. o ESP ani nehovorím :D

Odkaz ke komentáři

Keď chceš robiť takéto prestavby ako Xeny, esp a pod veci, to by sa ti aj oplatilo zohnať nejakú nepojazdnú octu v plnej palbe čo to všetko má a len prehádzať a ostatné diely predať, vo finále ťa to víde lacnejšie ako zhánať po častiach a montovať, už len xeny ťa vídu tak na 300-400€ ak chceš mať aj ostreky a niveláciu, čo je zákonnom povinná vec. o ESP ani nehovorím :D

No pořád koukám po nějakých na ND ale xenony měla málo která takže asi obětuju ty peníze, ESP už mám doma komplet jednotku ABS + snímač natočení volantu + kabeláž (sehnal jsem za 2000,- z bourané) :-) každopádně pořád koukám po nějakých s dobrou výbavou a K.O motorem nebo zrušeným TP ale zatím jsem nic nesehnal :-( takže kdyby někdo věděl cca. do 15000,- nejlépe combi a benzín tak dejte vědět :-)

Vítej ;) krásná oktávka, bílá barva, snížení a kola jí moc sluší, celkově to máš parádní ;) jinak po xenonech se mi taky zachtělo, teď realizuju přestavbu a je to trochu víc finančně náročnější, ale stojí to za to :D

Díky, nějaká práce na ní ještě je ale snad ještě chvilku poslouží :-) PS: jak je to s tou nivelací, musí se přidělávat nějaké držáky na nápravu nebo jak to je ? o.O ještě jsem jedničkovou Octavku s xenonama na heveru nikdy neměl :-/

Odkaz ke komentáři

Hej na prednú a zadnú nápravu musíš namontovať snímače náklonu, podľa toho sa ti potom reguluje výška xenónov, sú to také dve "tyčky" ktoré majú na sebe to čidlo ktoré sníma ako je ďaleko náprava od karosérie a tým sa potom naklápajú xenony + ostreky by mali byť aby si mal všetko košer ale s ostrekami nieje až tak veľa roboty, 5,5 litrová nádržka, a len ponaťahuješ hadičky a zapojíś elektriku. Teda samozrejme musíš mať na nárazníku trysky :D

Trošku sa mi nepáči že po zadnom znaku si tam nechal tie dierky nevypadá to dobre, ja som detailista :D

Odkaz ke komentáři

Hej na prednú a zadnú nápravu musíš namontovať snímače náklonu, podľa toho sa ti potom reguluje výška xenónov, sú to také dve "tyčky" ktoré majú na sebe to čidlo ktoré sníma ako je ďaleko náprava od karosérie a tým sa potom naklápajú xenony + ostreky by mali byť aby si mal všetko košer ale s ostrekami nieje až tak veľa roboty, 5,5 litrová nádržka, a len ponaťahuješ hadičky a zapojíś elektriku. Teda samozrejme musíš mať na nárazníku trysky :D

Trošku sa mi nepáči že po zadnom znaku si tam nechal tie dierky nevypadá to dobre, ja som detailista :D

jo jo, o tom vím, ostřikovače to původně mělo takže nádobka 5,5L i motorek tam je, já jsem to auto takhle koupil, odznáčky chci dát zpět :-) i zadní stěrač, nemám moc rád takovýhle "tuning" :-D snažím se to dát co nejvíce do originálu :-) akorát kola a podvozek asi zůstane prostě decentně (hlavně aby to bylo použitelný) :-)

Odkaz ke komentáři

moc pěkná a už jsem taky přemýšlel o lakování zadní lišty nárazníku (u kombíka nevídaný).

Díky všem, jsemrád že se líbí, budu se snažit jí dát vše co bude potřebovat, momentálně objednaná rozvodová sada BOSCH, ten zadní nárazník se mi taky takhle líbí :) jinak kola prodaná a na léto půjdou nějaké 17" :) tyhle byly sice pěkné ale auto s nimi téměř nepoužitelné na našich silnicích.

Odkaz ke komentáři

ohledně zadního nárazníku ještě - škoda,že je to udělaný jako i zároveň nakládací hrana,protože takhle je to pecka nalakovaný.

já zimu jezdim na 16" (menší nemůžu kvůli větším brzdám) a léto jsem měl 17" (budu kupovat 18") a na 18" jsem už jezdil a vpoho...

Já toho do auta většinou moc nenakládám takže mě to nějak nevadí, kombi jsem chtěl hlavně proto že se mi prostě líbí více než Liftback :-D

Jinak mě ty 18" vepředu škrtaly o podběhy a hlavně musím koupit nové kola s typovým listem (v TP mám jen 15" :wacko:) momentálně přemýšlím o těchto: http://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/konfigurator/skoda/skoda-octavia-i-1996-2002/typ-1u-kombi-facelift/17/#?color=ffffff&brand=oz&type=oz-superturismo-wrc&id=45351&page=7

co vy na to? :blink:

Odkaz ke komentáři

na octu sou ideální 18, že škrtají o podběhy nevadí, je to jen plast a snese hodně ;)

neškrtaly mi jen o plastové podběhy ale vydřeli mi na plech i antikorozní ochranu na pár místech, celkově mi na to auto prostě připadali zbytečně veliký. Jelikož jsem z Krkonoš tak silnice taky žádná sláva takže 17" pro mě jsou ideální :-)

Odkaz ke komentáři

tak pravdu povediac, ked to mas znizene ,sportovy podvozok, sa ti ani necudujem.. ja mam len nizsie pruziny a R16 teraz a placem na tych cestach a uz som ani nieco chytil spodkom,zatial neviem co,ani to radsej este nedavam na dvihak :lol:

Ale tiez idem do R17. uvidime, tiez som pocul,ze to je tak idealny pomer komfort/vykon. Snad sa nemylime ^_^ .

Ale ze by mi to drelo az plech ,tak to by som nestrpel. Ked to je pekne,ale aj nech plne funkcne.

Odkaz ke komentáři

Asi jsi měl ty 18ky blby ET/široký, protože 8J et 35 si vydřelo trochu podběhu a teď už jsem tak rok neškrtl :)

Byly to 8Jx18H2 ET35 ale to je jedno, neříkám že by to nějak vadilo, bylo to spíše tím že byla moc snížená. Stejně chci tenhle rok zkusit 17" :-) ty máš ty 18" zapsaný v TP? o.O

Odkaz ke komentáři

tak záleží co si tam měl za gumu, většinou všichni cpou 225/40 R18 nebo 225/45 a na těch balonech při snížení to bude škrtat vždycky, ideální na snížené auto dát 215/35 R18

To bude asi ten důvod, byly tam 225/45 R18 :-) no nevadí, kluk si je koupil na Golfa IV takže bude mít asi stejnej problém :-D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...