Přejít na obsah

BOV - open nebo closed ?

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak poznám, jestli mám open nebo closed BOV ? Mám O1 1.8T Elegance. BOV by tam měl být od výroby. Při jízdě jde slyšet jak odfukuje, takže to bude open ? Nicméně a VAGu mi píše chybu a odkazuje to na BOV ventil - mechanická závada (píchnu to dnes na VAG a potvrdím to číslem chyby, ale tuším, že to bylo 17608 - (N249) - mech. chyba..

Budu ho tedy pravděpodobně měnit a chci se zeptat, jestli můžu dát za closed open a naopak. Do BOV by měly jít pokud se nepletu 3 hadice/čky ?

Co se týče výběru, prošel jsem ostatní vlákna - půjdu tedy nejspíš do origo aby to neházelo do nouzáku.

Děkuji

Odkaz ke komentáři

toje se to vrací přímo dá sání, kdybys měl otevřený, tak ho slyšíš více. Jinak jsou i bov, které chybu nevyhazují. Zálží co od toho čekáš. Otázka je jestli se ti podaří koupit 710N, většinou teď prodávají s jiným koncovým označením. bov je zapojen bov má celkem 2 tlusté a jednu tenkou hadičku.

Odkaz ke komentáři

To byla série sériových BOV (DV), která je brána jako jeden z nejlepších ventilů na 1.8T vůbec (co se týče tlaku a rychlosti). Udrží tlak turba i 2 bary, klasický sériovým má i problém s normálním chipem. Bohužel N už se nedá koupit, bylo nahrazeno revizí P. V sérii bylo na TT 225, občas se ale objevovalo i na jiných 1.8T.

<br />

<br />A ten Forge style bych nedával. Style značí kopii, dal bych když už, tak originál Forge. Jinak celkově Tebou vybraný ventil bych nedával na 1.8T. Taky upouští vzduch ven, který pak v motoru chybí. Jednotka s ním počítá a podle toho uzpůsobuje směs, takže pak logicky jde do motoru v určitou chvíli bohatá směs a ta pro motor není dobrá. A pokud Ti jde čistě o funkčnost, lze říci, že nejlepší ventil je membránový closed.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj,

znovu otevírám toto téma.

Dneska jsem se končeně dostal do garáže v klidu a s časem, tak jsem to píchnul na diagnostiku.

Číslo dílu řídícího modulu: 06A 906 032 HJ 
  Komponent a/nebo - verze: 1.8L R4/5VT     G   0002
        Kódodvání softwaru: 11500
               Kód opravny: WSC 00000
       Dodatečná informace: VIN***     SKZ7Z0A0949967
1 Nalezeny chyby:
17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada
        P1200 - 35-00 -  -

Podotýkám, že auto se chová normálně (alespoň mi to tak příjde). Turbo tahá krásně, odfukuje zpět do sání (jde slyšet)...

Zkoušel jsem nastartovat, potůrovat motor a jakmile jsem potůroval cca kolem 3,5 tis otáček tak aby se turbo natlakovalo, vyskočila tato chyba.

Po čem jít ? Hadice, které ? N249 nebo N75 ? Jaký je mezitím rozdíl.

Zkoušel jsem test akčních členů - u N75 mi to cvakalo, u N249 ne. Je to v pořádku ?

Děkuju :)

Odkaz ke komentáři

Takže při testu akčních členů má cvakat jak N75 tak i N249 ? N75 mi cvaká, N249 nikoliv. Jak se tedy projevuje chyba N249 ? Protože já to nijak nepocituji, možná to je spíš tím, že když jsem auto koupil, už házelo tuto chybu (po koupi diagnostiky a její napíchnutí tam už chyba byla).

Takže pravděpodobně to nebude hadička ale ten N249, když necvaká ? Jakiu funkci součástka N249 má ?

Jinak pod N75 a N249 najdu na netu jednu a tu samou součástku - magnetický ventil, jsem z toho totálně zmatený. Mohl by mi někdo vysvětlit, kde jsou umístěny a jakou mají funkci ? Někde jsem viděl nějaký bypass, zrušení N249, ale asi to tam z nějakého důvodu z výroby dali tak bych to nerad rušil.

Děkuji

Odkaz ke komentáři

No sám jsem to nezkoušel, ale cvakat by měl, co jsem četl atd. Tuhle chybu ale může vyhazovat i vadný DV/BOV. Jak ti funguje?

Tak N75 je něco jako regulátor tlaku turba a najdeš ho na sací hadici. Je to tohle: http://www.partsplaceinc.com/uploads/images/products/large/22151f.jpg

N249 zjednodušeně řečeno ovládá otevírání DV/BOV. Najdeš ho na liště pod sacími parohy. Vypadá takto: https://c1552172.ssl.cf0.rackcdn.com/25624_x800.jpg

Na odstranění N249 najdeš kladné i negativní názory.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Děkuju za info.

Pokud mi N249 necvaká tak bude nejspíš problem tady?

DV/BOV, mám BOV, tudíž DV nebudu mít ?

Jinak jak říkám, nepociťuji, že by auto jelo špatně. Případně, jak ještě odzkoušet BOV ? Četl jsem, že stačí vymontovat a sát, a musí udržet podtlak, jenže z kterého konce sát ? Ucpat ostatní otvory při sání ?

Děkuju

Odkaz ke komentáři

Předpokládám, že ano. Ovšem někde jsem četl, že mechanická závada spíš značí špatný ventil, ale osobní zkušenost s tím nemám. Během týdne se snad dostanu k autu, že bych zkusil otestovat N249, abych věděl, jestli opravdu cvaká nebo ne.

DV je diverter valve a BOV je blow of valve, jedná se o ventil plnící stejnou funkci. BOV odfoukne vzduch ven, DV ho vrací do sání. Ty tam máš ten seriový černý? http://c1552172.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/92686_x800.jpg

Pokud ano tak ho otestuješ tak, že zatlačíš na tu membránu ze strany, co vede do sací hadice a pak ucpeš vývod, kam vede podtlak. Pokud ventil šlape správně, tak podtlak udrží a ta membrána se neuvolní, dokud neuvolníš vývod podtlaku. Pokud je špatný, tak membrána se vrátí i přes ucpaný vývod podtlaku.

Co jsem kdysi četl, tak špatnou N249 dokáže částečně zastoupit právě DV/BOV.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Po delší době konečně budu mít čas na své auto a jako první budu řešit tento problém. Chtěl bych Vás poprosit, mohl by někdo svou octu píchnout na diagnostiku, vyzkoušet akční členy a říct jestli Vám N249 cvaká nebo necvaká ?

Hodně by mi to pomohlo.

Děkuji moc

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...