Majkl_ Odesláno Leden 27, 2016 Sdílet Odesláno Leden 27, 2016 Ahoj, chtěl bych se zeptat jak poznám, jestli mám open nebo closed BOV ? Mám O1 1.8T Elegance. BOV by tam měl být od výroby. Při jízdě jde slyšet jak odfukuje, takže to bude open ? Nicméně a VAGu mi píše chybu a odkazuje to na BOV ventil - mechanická závada (píchnu to dnes na VAG a potvrdím to číslem chyby, ale tuším, že to bylo 17608 - (N249) - mech. chyba.. Budu ho tedy pravděpodobně měnit a chci se zeptat, jestli můžu dát za closed open a naopak. Do BOV by měly jít pokud se nepletu 3 hadice/čky ? Co se týče výběru, prošel jsem ostatní vlákna - půjdu tedy nejspíš do origo aby to neházelo do nouzáku. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Leden 27, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2016 Jinak cislo dilu co vypada a je na miste kde by bov mel byt je 06a145710. Zrovna jsem to opsal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Leden 28, 2016 Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 toje se to vrací přímo dá sání, kdybys měl otevřený, tak ho slyšíš více. Jinak jsou i bov, které chybu nevyhazují. Zálží co od toho čekáš. Otázka je jestli se ti podaří koupit 710N, většinou teď prodávají s jiným koncovým označením. bov je zapojen bov má celkem 2 tlusté a jednu tenkou hadičku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Leden 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 29, 2016 Takže mám closed předpokládám ? On i closed jde slyšet ? Pokud bych chtěl open, musím tedy měnit nějaké hadice/čky ? Značení 710N je značení průměru BOV ? Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Leden 29, 2016 Sdílet Odesláno Leden 29, 2016 Máš to closed, trochu jde slyšet jak foukne do sání. Pokud bys chtěl open tak záleží jaký použiješ bov. Pokud bys chtěl něco kvalitnějšího tak mi napiš do pm 06A 145 710 N tohle je original 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 3, 2016 Sdílet Odesláno Únor 3, 2016 Revizi N už novou nekoupíš, nové jsou akorát jiné revize, bohužel reakčně pomalejší. Pokud máš auto jen jako přepravní prostředek, kup originál a uděláš nejlépe. Otevřený BOV na tenhle motor necpi ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Únor 4, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 Co znamená ta revize N ? V čem se liší ty BOV ? Auto mám jednak jako dopravní prostředek, ale také si s ním rád hraju, upravuji.. :) Mám v plánu kupovat Forge Motorsport style twinport, který je seřizovatelný a může se použít jako closed. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 4, 2016 Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 To byla série sériových BOV (DV), která je brána jako jeden z nejlepších ventilů na 1.8T vůbec (co se týče tlaku a rychlosti). Udrží tlak turba i 2 bary, klasický sériovým má i problém s normálním chipem. Bohužel N už se nedá koupit, bylo nahrazeno revizí P. V sérii bylo na TT 225, občas se ale objevovalo i na jiných 1.8T. <br /> <br />A ten Forge style bych nedával. Style značí kopii, dal bych když už, tak originál Forge. Jinak celkově Tebou vybraný ventil bych nedával na 1.8T. Taky upouští vzduch ven, který pak v motoru chybí. Jednotka s ním počítá a podle toho uzpůsobuje směs, takže pak logicky jde do motoru v určitou chvíli bohatá směs a ta pro motor není dobrá. A pokud Ti jde čistě o funkčnost, lze říci, že nejlepší ventil je membránový closed. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Březen 6, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2016 Ahoj, znovu otevírám toto téma. Dneska jsem se končeně dostal do garáže v klidu a s časem, tak jsem to píchnul na diagnostiku. Číslo dílu řídícího modulu: 06A 906 032 HJ Komponent a/nebo - verze: 1.8L R4/5VT G 0002 Kódodvání softwaru: 11500 Kód opravny: WSC 00000 Dodatečná informace: VIN*** SKZ7Z0A0949967 1 Nalezeny chyby: 17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada P1200 - 35-00 - - Podotýkám, že auto se chová normálně (alespoň mi to tak příjde). Turbo tahá krásně, odfukuje zpět do sání (jde slyšet)... Zkoušel jsem nastartovat, potůrovat motor a jakmile jsem potůroval cca kolem 3,5 tis otáček tak aby se turbo natlakovalo, vyskočila tato chyba. Po čem jít ? Hadice, které ? N249 nebo N75 ? Jaký je mezitím rozdíl. Zkoušel jsem test akčních členů - u N75 mi to cvakalo, u N249 ne. Je to v pořádku ? Děkuju :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 6, 2016 Sdílet Odesláno Březen 6, 2016 Pokud necvaká, tak je chyba v něm. A co se týče kontroly hadic, tak to Ti nikdo neřekne jakou, může to být jakákoli v systému sání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Březen 6, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2016 Takže při testu akčních členů má cvakat jak N75 tak i N249 ? N75 mi cvaká, N249 nikoliv. Jak se tedy projevuje chyba N249 ? Protože já to nijak nepocituji, možná to je spíš tím, že když jsem auto koupil, už házelo tuto chybu (po koupi diagnostiky a její napíchnutí tam už chyba byla). Takže pravděpodobně to nebude hadička ale ten N249, když necvaká ? Jakiu funkci součástka N249 má ? Jinak pod N75 a N249 najdu na netu jednu a tu samou součástku - magnetický ventil, jsem z toho totálně zmatený. Mohl by mi někdo vysvětlit, kde jsou umístěny a jakou mají funkci ? Někde jsem viděl nějaký bypass, zrušení N249, ale asi to tam z nějakého důvodu z výroby dali tak bych to nerad rušil. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 6, 2016 Sdílet Odesláno Březen 6, 2016 (upraveno) No sám jsem to nezkoušel, ale cvakat by měl, co jsem četl atd. Tuhle chybu ale může vyhazovat i vadný DV/BOV. Jak ti funguje? Tak N75 je něco jako regulátor tlaku turba a najdeš ho na sací hadici. Je to tohle: http://www.partsplaceinc.com/uploads/images/products/large/22151f.jpg N249 zjednodušeně řečeno ovládá otevírání DV/BOV. Najdeš ho na liště pod sacími parohy. Vypadá takto: https://c1552172.ssl.cf0.rackcdn.com/25624_x800.jpg Na odstranění N249 najdeš kladné i negativní názory. Upraveno Březen 6, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Březen 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2016 Děkuju za info. Pokud mi N249 necvaká tak bude nejspíš problem tady? DV/BOV, mám BOV, tudíž DV nebudu mít ? Jinak jak říkám, nepociťuji, že by auto jelo špatně. Případně, jak ještě odzkoušet BOV ? Četl jsem, že stačí vymontovat a sát, a musí udržet podtlak, jenže z kterého konce sát ? Ucpat ostatní otvory při sání ? Děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 7, 2016 Sdílet Odesláno Březen 7, 2016 (upraveno) Předpokládám, že ano. Ovšem někde jsem četl, že mechanická závada spíš značí špatný ventil, ale osobní zkušenost s tím nemám. Během týdne se snad dostanu k autu, že bych zkusil otestovat N249, abych věděl, jestli opravdu cvaká nebo ne. DV je diverter valve a BOV je blow of valve, jedná se o ventil plnící stejnou funkci. BOV odfoukne vzduch ven, DV ho vrací do sání. Ty tam máš ten seriový černý? http://c1552172.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/92686_x800.jpg Pokud ano tak ho otestuješ tak, že zatlačíš na tu membránu ze strany, co vede do sací hadice a pak ucpeš vývod, kam vede podtlak. Pokud ventil šlape správně, tak podtlak udrží a ta membrána se neuvolní, dokud neuvolníš vývod podtlaku. Pokud je špatný, tak membrána se vrátí i přes ucpaný vývod podtlaku. Co jsem kdysi četl, tak špatnou N249 dokáže částečně zastoupit právě DV/BOV. Upraveno Březen 7, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 11, 2016 Po delší době konečně budu mít čas na své auto a jako první budu řešit tento problém. Chtěl bych Vás poprosit, mohl by někdo svou octu píchnout na diagnostiku, vyzkoušet akční členy a říct jestli Vám N249 cvaká nebo necvaká ? Hodně by mi to pomohlo. Děkuji moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 Prosím, ozývám se ještě s tím testem akčních členů, cvaká Vám ta N249 ? Děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 15, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 Já jsem to minule zkoušel a nějak jsem nebyl schopný to zprovoznit, vyhodilo mi to nějaké chyby. Až se k tomu dostanu, můžu to zkusit znovu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 18, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2016 Super, díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.