Přejít na obsah

Nejde ručně otevřít kufr


Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

Nefunguje mě ruční otevření kufru. Klíčkem dálkově zámek odemkne a kufr vycvakne normálně. Když je ale auto odemčené, kufr zabouchlý, tak tlačítkem u SPZ nic neudělá, můžu mačkat jak chci, silně, slabě, dlouze, prostě nic. Nesetkali jste se s tím někdo?

 

A jak demontuju ten plastový dekl zadních dveří? Nějaký návod, nebo postup kde to mám odcvaknout? Nerad bych tam něco urval

Odkaz ke komentáři

Čaute, tak problém vyřešen. Bylo to v mikrospínači. Ta gumová ochrana je mírně poškozená a nějakým způsobem se tam dostávala voda, mráz, sůl atd... Kontakty na spínači byly zoxidované, stačilo přepájet, pořádně prohřát, vysušit a namontovat zpět. Plastovej dekl na celých dveřích je jen nacvaknutý, stačí trochu víc zabrat, viz. foto.

post-45273-0-98781600-1454928342_thumb.jpg

post-45273-0-30175800-1454928380_thumb.jpg

post-45273-0-42130000-1454928443_thumb.jpg

post-45273-0-22895400-1454928476_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Právě jsem si objednal nový mikrospínač - tak v pondělí ho zkusím vyměnit. Mám Octavii 2 COMBI r.v.:2008 před FL - je pravda že tím mikrospínačem je způsobené to že mi nefunguje signalizace zapnutých světel při vypnutém motoru a také automatické rozsvícení a zhasnutí vnitřního osvětlení ?

Díky moc pánové za odpověď :)

Odkaz ke komentáři

Nepleť všechyn mikrospínače dohromady zas :) ... Jednak máš mikrospínač v tlačítku otvírání - ten slouží fakt je k otevření, a pak jsou myslím dva mikrospínače v zámku pátých dveří, které rozsvícují osvětlení kufru a kontrolku na budíkách.

 

Ten mikrospínač v tlačítku jsem měnil taky. Největší problém byl sehnat nějaký co tam vleze, pak už to byla brnkačka... Celé tlačítko stojí jako díl asi 700,-kč

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Díky za rady. Ano, opravdu hnědočervený drát přerušený v průchodce mezi dveřma a sloupkem.

Krom toho minimálně jeden další už je taky načatý.

Ve dveřích jsou svorkovnice, nevíte jestli jsou i ve sloupku resp. v kufru? Možná bych ten kousek svazku rovnou vyměnil.

Ještě jednou díky :cool:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...

Ahoj potreboval bych od nekoho pomoct...Dal jsem si nove cetralni zamikani do skody octavie nebo hodne blblo...No,Kdyz jsem vse udela prestalo mi otevirat a zavirat kufr tam je tez servo motor ale vypada to ze je to uplne mrtve...Jde jen klicem otevrit ale ne dolkovym...U ridice nebo u spolujezdce to tez prve zamikalo a ted nejde kufr vubec muzete mi poradit cim to muze byt???? Prosim specha

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 11 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...