Přejít na obsah

Nové auto. Spotřeba, turbo

Doporučené příspěvky

Zdravím, koupil jsem si octavku 1.9 tdi 81kw rv 2000.
Tankoval jsem plnou a při nájezdu 220km mám ručičku paliva mezi polovinou a 3/4. Průměrnou spotřebu mám 5.8l/100. To mi nepříjde moc ok, nevím kde hledat problém.
A pak mám ještě jeden problém, ale spíš si to jen vsugeruju. Dřív jsem měl 1.8t 110kw. Ta jezdila moc skvěle, táhla a jela, ale bohužel jsem ji neuživil. A teď mám pocit jako kdyby to turbo u te 1.9 vubec netáhlo, nebo táhlo až od vyších otáček. Když jsem auto kupoval, nechal jsem ho prohlédnout v auto štepánek a na nic nepřišli. Děkuji ta všechny rady :)

Odkaz ke komentáři

Egr je vypojenej. Ale je to muj pocit asi. Jsem zvyklej na větší zátah a výkon.
Jinak spotřeba je super, spíš mi jde o to, že ročička paliva v nadrzi je skoro na polovine a ja na tu polovinu ujel jen 250 km cca.
Přemýšlím jestli není špatný nějaký snímač nebo tak. Občas ručička povyleze trochu nahoru.

Odkaz ke komentáři

Mohl by být špatný plovák. Ale než bych se pouštěl do jeho tahání, tak bych aspoň jednu nádrž vyjel. Navíc jestli by ukazoval špatně když je nádrž skoro plná, tak se zas tak moc neděje. Horší by bylo, kdyby ukazoval ještě čtvrtku a ve skutečnosti bys měl prázdno ;)

Odkaz ke komentáři

5,8l/100km je uplne v pohode ja nechapu jak nekdo porad resi spotrebu u tohoto motoru proste v norme je od 4-6l/100km zalezi na ceste,pneu,nohach,zda jezdi clovek na neutral nebo setrvacnost,zda jezdi hrabe co krizovatka,ja osobne na 1,9 81kw asv za 115000km prumer 5,6/100km nejvic jsem mel 6,1 na nadrz a nejmin 4,9 na nadrz.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...