Přejít na obsah

vysoká spotřeba, malý výkon a špatný volnoběh


Doporučené příspěvky

Zdravím! Potřeboval bych radu, mám problém s mojí 1.8t AUQ, kolísají otáčky na volnoběh, má vysokou spotřebu (trasu kterou jsem jezdil za 8/100km teď jezdím za 12/100km) , a auto nemá ten zátah jaký mělo dřív. Všechno začalo tím když popraskaly hadice odvětrání, ty se vyměnily a zároveň se měnila i váha vzduchu (Bosch).. Nějaká rada po čem se podívat, nebo co by mohlo být příčinou? Dělá se po výměně váhy nějaké základní nastavení nebo tak něco? Dělal jsem test akčních členů a ventily N112, N249 i N75 mi cvakaly... Díky za jakoukoliv radu!!

Odkaz ke komentáři

Zkontroluj celé sání, případně koukni, jestli nemáš prasklé svody. Popřípadě, jestli máš někoho v okolí s funkční váhou, zkusil bych si ji půjčit, aby se dala na 100% vyřadit vadná váha vzduchu, nejednou již byla nová váha špatná. V jakém stavu máš třeba palivový filtr? Nebo nemůžeš mít poskočené rozvody?

Odkaz ke komentáři

Nepleteš si to se škrtící klapkou? Tu bych teda kdyžtak pro jistotu vyčistil a pak bych udělal to její základní nastavení. K tomu čerpadlu mi to moc nejde. Prvně bych zkontroloval těsnost těch hadic, včetně odvětrání, které jsi měnil, a pak bych zkusil tu váhu. Primárně bych se zaměřil na ty věci, se kterými se nějak manipulovalo v rámci opravy. Odkud jsi?

Odkaz ke komentáři

Podle toho, co jsi psal, tak máš doma VAG, že? V tom případě můžeš udělat log z jízdy a zjistíš tak, jaké hodnoty ta váha dává. V ŘJ motoru to jsou "Měřené hodnoty", Skupina "2" a je to to poslední pole. Zkusil bych udělat log třeba na dvojku nebo trojku s plným plynem až do červeného pole.

 

Jinak kde jsi kupoval tu váhu? Čeká mě taky.

 

Aha, tak to nic, já jsem od Kralup.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Pokud máš seriový motor, tak by měla dávat nejvyšší hodnotu kolem 144 g/s. Mně dává v 6200 ot/min jen 80 g/s, ale kolem 5800 ot/min kolem 110 g/s. Někde jsem četl, že je dobré to udělat až do omezovače, já to dělal dle logu jen do těch 6200, ale u mě už z toho je patrné, že dává málo.

 

V tom VAGu dáš potom dole vpravo v těch "Měřených hodnotách" se skupinou "2" ten "Log". Až budeš mít zahřátý motor (olej ne jen vodu), tak to dalším tlačítkem spustíš (myslím, že tam je "Start") a po skončení měření to ukončíš a zavřeš. Log se Ti uloží do složky s logy v adresáři, kde máš nainstalovaný VAG. Pokud nemáš program pro kontrolu logů, tak to stačí otevřít v poznámkovém bloku a budeš tam mít spoustu čísel. Hodnoty, které Tě zajímají, jsou viz obrázek.

 

 

post-31880-0-93750900-1455090372_thumb.jpg

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...