Přejít na obsah

Uložení motoru


Doporučené příspěvky

Zdravim AEEckari, potřeboval bych poradit ohledně uložení motoru. Potřeboval bych jej vyměnit ale davat 4500 za daný dil ( http://www.skoda-dily.cz/eshop/1j0199262ac-prave-ulozeni-motoru-1-6mpi-55kw.html ) se mi moc nechce. Nešlo by tam dát nějakou alternativu např. Toto http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/motor-prevodovka/motorove-dily/3581-ulozeni-motoru-octavia-1997-2010-tour.html?gclid=CIm_rJTNv8sCFeIp0wodMEAPlg Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Právě že na to jsem taky přišl. Ten výřez je stejnej jak u 1.6/55kW tak u 1.4/55kW teda alespon podle obrazku to tak vypada. Prece jen je to stejnej motor :D Vážně přemýšlím o tom že bych koupil ten pro 1.4/55kW a nejak ho tam napasoval ale nejsem si jistej rozteci der na tom uchyceni k motoru.

 

1.4/55kW http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0199262bk-ulozeni-motoru-prave-de-11146.html

 

1.6/55kW http://www.skoda-dily.cz/eshop/1j0199262ac-prave-ulozeni-motoru-1-6mpi-55kw.html

 

Podle fotek jsou si hodne podobny.

 

Co ty (vy) na to?

Odkaz ke komentáři

Tak moc dobře ne protože přímo na AEE nemají teď jsem to konečně prohlížel na PC a ten od MEYLE bych tam nenacpal ani kdybych se posral. Pro AEE je do držáku výřez a není na něm ten výčnělek takže bohužel. Jediná možnost je ten co je na 1.4/55kW ten je tomu nejpodobnější ale nevím jak je na tom roztečově. Rozteč šroubů do karoserie bude stejná ale nevím jak u toho držáku.

Odkaz ke komentáři

máš pravdu nie je to na AEEčko :( ,dnes som im písal dal som VINko a odpísali mi že na môj motor nemajú držiak motora a na otázku položenú 2x že prečo to majú v ponuke priamo pre môj motor tak mi odpísali že treba nakupovať podla VINka . a Golfa s 1.4 16v som mohol premerať asi pred mesiacom , kamoš v nom menil motor tak ak sa ešte ukáže tak sa na to pozriem čau.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 let později...

Oživuji staré téma, přišla doba servisu a chtěl jsem vyměnit uložení, ale nepochodil jsem.

Málem jsem s tím švihnul, když jsem konečně dotáhl šrouby nového držáku v karoserii a ten vingl (držák evidentně na 1.6 74kw/1.8/2.0, ačkoliv číslo dle ETKY sedí) byl o 5 cm jinde než má být, plus je vykousnutí proti sobě, nikoliv do sebe.

Dle zlých jazyků se díl už nevyrábí a náhrada není.
Nenašel někdo náhradu za náhradu co není? :biggrin:

Odkaz ke komentáři

Keď už máš uloženie motora z 74 , 75kw tak porovnaj tú gumenú časť uloženia či je rovnaké keď je rovnaké tak by sa dalo vymeniť myslím si. Mal som aj ja taký problém, cez predajcu súčiastok to bolo na 55kw ale vykousnutí bolo na obrázku opačne takže nič iné mi neostávalo len vrakovisko tam som zohnal z auta čo nemalo veľa km aj zvody na výfuk všetko ako nové. Je to daň (z luxusu 😀 ) za to že sa ich málo vyrobilo a žiadna náhrada sa nevyrába len originál a ten už asi nezoženieš a keď tak za cenu 3-4och na iný motor v octavii . čaves.

Odkaz ke komentáři

Tos mě moc nepotěšil. Koumal jsem z 1.4 16v, koumal jsem z 1.8/1.9/2.0 ale ty mají vykousnutí jinak.
Jsou to hydrolůžka (tedy guma není guma, ale dutá s 'tlumící' kapalinou uvnitř, podobně jako některý Fordy), a ty jentak přehodit nejde. Napadlo mě zkusit tu kost s výřezem něčím ostrým po obvodu obkroužit a vyměnit jí, nejspíše přilepení nějakým lepidlem. Ale to je laborování, takže ne.


Nebo zkusit vyměnit celý držák, co je na motoru. Ta rozteč na bloku musí sakra být shodná třeba s 1.6 16V z Golfa, nebo tak. Pak je vcelku jednoduché sehnat držák :biggrin:

Neřekl bych že se jich vyrobilo zrovna málo, ale motor nepřežil facelift. A garantovaná desetiletá povinnost dělat díly je už minimálně tak 22 let mimo mísu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...