Přejít na obsah

Octavia TDi black combi

Doporučené příspěvky

Würt je super a bez debat mění poškozený nářadí (taky si ho zaplatíš) ale tahle sada stačí já s ní dělal ještě v ČB a spokojenost jen ty torx nástavce nejsou tak kvalitní jako Würt a při hodně velký síle ruply, ale co bych za to dal mít jí v nynější práci je to všechno pohromadě a víš hned co chybí takhle když to mam v šuplikách občas něco zustane v autě a odjede mi to

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Lehátko i gola super, prověřeno a spokojenost... :D

Řeším co s olejem... auto je jeté původním majitelem na 10W40, já ten rok a půl také dávám také 10W40 a měním po deseti tisících, ale raději bych dával 5W40 a měnil po 15t. Co je pro auto lepší?

Jinak novinky: vyměněn motorový olej+filtr, palivový a pylový filtr... Ještě mi zbývá dát nový převodový olej. Namontován nový snímač ABS a teče nafta ventilem palivového filtru, tak snad ho zítra seženu :palec:

post-2422-1270501221_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak tak, hlavní je to rádio. Hraje lépe, svítí zeleně což je důležité:) :palec:

Změn je ale víc: Alpine 9880 + hluboký kastlík pod rádiem z faceliftu + přestříkaný stříbrný rámeček držáku telefonu na černo + koberečky :)

RAZTY: Jak to máš udělané s podsvícením? Když dám kontrast na minimum (noc) tak nevidím nic za přímého slunce a když přidám přes den, tak to večer ruší.

Odkaz ke komentáři
Tak tak, hlavní je to rádio. Hraje lépe, svítí zeleně což je důležité:smich::palec:

Změn je ale víc: Alpine 9880 + hluboký kastlík pod rádiem z faceliftu + přestříkaný stříbrný rámeček držáku telefonu na černo + koberečky :D

RAZTY: Jak to máš udělané s podsvícením? Když dám kontrast na minimum (noc) tak nevidím nic za přímého slunce a když přidám přes den, tak to večer ruší.

TO PODSVÍCENÍ NA RÁDIU MÁM NASTAVENÉ NA MINIMUM A NEVÍM JESTLI O TOM VÍŠ ŽE SE DÁ PODSVÍCENÍ MĚNIT......BUĎ ZELENÉ NEBO ČERVENÉ :smich:

Odkaz ke komentáři

Jo tak o dvou podsvícení vím. Je to prima funkce, ale jsem rád, že mám teď sladěné podsvícení celého interiéru do zelené barvy ;) Modro/červenou od VW nemám moc rád, oranžová se mi nelíbí. Opravdu jedině zelená a teď mě bere bílá. To je pecka :palec:

Koberečky za 300? Hmm to by se mi taky líbilo :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Nové silentbloky motoru a převodovky. Super věc, výměna opravdu pomohla, autí se chová zase téměř jako nové... Je zvlášní, že si člověk neuvědomí, že něco není v pořádku. Odchází to postupně a uvědomil jsem si to až když jsem jezdil jinou Octou... :smich:

A také "nový" kompresor (fotka není) a trubko/hadice klimatizace... Příští týden jedu na naplnění, tak to snad bude zase OK...

post-2422-1280007103_thumb.jpg

post-2422-1280007121_thumb.jpg

post-2422-1280007335_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Uprava konektoru USB sa mi tiež páči, len neviem či je aj konektor s káblom v zadnej časti autorádia, lebo ťahať kábel z prednej časti by malo pre mňa asi nepekné

teraz mám redikciu miniUSb na klasiku a ešte aj usb kľúč, občas do toho pri radení drcnem a to sa mi nepáči, chcelo by to redukciu s 90 stupnovým ohnutím , no tú nemôžem nikde zohnať, a tak uvažujem o tomto nápade !

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím,

Dlouho jsem sem nic nedal, ale není čas na nic, natož na psaní článků.

Karoserie:

Nechal jsem zavařit otvory po ostřikovačích na předním nárazníku a otvor pro zámek na liště SPZ (lišta z faceliftu) + nové levé zrcátko (staré mi urazil borec z protisměru). Nárazník mi v laku vydržel týden, při otáčení u zákazníka jsem přehlédl v trávě kámen a je vymalováno, můžu lakovat znovu. Holt, za nepozornost se platí.

Facelift lišta + gumová podložka Tour. Ačkoliv tahle inovace vypadá velice přívětivě, podložka mě docela zklamala, protože není snadné ji tam napasovat a při utahování mi pořád zajížděla pod lištu, vyřešil jsem to až vteřinovým lepidlem. Pokud někdo máte postup montáže, sem s ním.

post-2422-1285172950_thumb.jpg

post-2422-1285173002_thumb.jpg

post-2422-1285173043_thumb.jpg

post-2422-1285173092_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Technika:

Při kontrole spojovacích tyček jsem na půl roku starých čepech našel prasklé manžety a tím pádem i KO čep, tedy náhrada v podobě originálních dílů: tyčky + čepy Škoda auto a znovu geometrie.

Když už jsem byl v té práci, tak příprava na zimu: NGK žhavičky a zástěrky (orig. Škoda příslušenství)

+ hák na tašku, zatím jenom jeden, ale pořídím i druhý…

+ nový brzdový spínač

Při řešení dlouhých teplých startů jsem objevil KO plusový kabel od baterky ke startéru. Při povolování mi upadl i šroub na totálně shnilém startéru. Řešení? Originál Škoda, 11zubové Valeo a na zakázku vyrobený plusový přívodní kabel. Výsledek? Fantazie, start skoro není slyšet a asi 3x vyšší otáčky:-)

BTW: za těch 30cm kabelu který spojuje baterii se startérem chce Škodovka v originále přes 2 tisíce :palec:

post-2422-1285173278_thumb.jpg

post-2422-1285173309_thumb.jpg

post-2422-1285173360_thumb.jpg

post-2422-1285173490_thumb.jpg

post-2422-1285174002_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...