Přejít na obsah

Octavia TDi black combi

Doporučené příspěvky

Díky moc chlapi, sorry, pár dná jsem tady prakticky nebyl - nestíhačka...

Ale Octa je od pátku na letních, obuto GoodYear Optigrip 205/55 R16 a zatím spokojenost... Auto je špinavý, takže zatím fotka není a asi ještě chvíli nebude, musí se to po zimě vyleštit a navoskovat a buď nemám čas a nebo je hnusně... ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Využití to má dvojité, buď jako předmytí nebo pravidelné, každotýdenní mytí.

První je dobré pokud máš šíleně špinavé auto a nechceš mít ty mikroškrábance. Pěna špínu odmočí (na rozdíl od vody která jenom teče dolů) a tlakem wapky to po pár minutách opláchneš. Ale stejně na tom zůstane takový šedý povlak, který to pak chce vzít houbou.

A druhé, pravidelné mytí je pohoda, zabere pár minut. Bez kontaktu ruky s vodou to pošplícháš sněhem, tlakem to smyješ a máš hotovo, auto čisté :( Samozřejmě to není úplně samospasitelné, ale funguje to a baví mě to, auto skoro pořád čisté.

Odkaz ke komentáři
Využití to má dvojité, buď jako předmytí nebo pravidelné, každotýdenní mytí.

První je dobré pokud máš šíleně špinavé auto a nechceš mít ty mikroškrábance. Pěna špínu odmočí (na rozdíl od vody která jenom teče dolů) a tlakem wapky to po pár minutách opláchneš. Ale stejně na tom zůstane takový šedý povlak, který to pak chce vzít houbou.

A druhé, pravidelné mytí je pohoda, zabere pár minut. Bez kontaktu ruky s vodou to pošplícháš sněhem, tlakem to smyješ a máš hotovo, auto čisté :( Samozřejmě to není úplně samospasitelné, ale funguje to a baví mě to, auto skoro pořád čisté.

Díky za vysvětlení, moc se mi tato věcička líbí a když to tak usnadní mytí, tak do toho asi půjdu :D

Odkaz ke komentáři

jj, na ebay to nevyjde tak draho jako u detailingových serverech v CZ... ale chce to ještě správný šampón. Zatím používám od Nilfisku, který jsem si koupil s wapkou, ale chci koupit ValetPro. Měl by váce sněžit, nestékat...

Já na detailing a leštění nejsem, ale mám rád čisté auto...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

Akce předminulého týdne těsně před dovolenou :blink:

Úterý: dojíždím domů z práce a něco hučí při rejdu. Chybí olej v nádobce na servo. Po dolití zase trochu ubývá.

Středa: stále hučí, lehce ubývá. Hodím na zvedák, cvaknu objímku na řízení a vyvalí se na mě všechen chybějící olej z nádobky. Volám Sebovi, naštěstí má skladem a dokonce origo VW.

Čtvrtek: Sebo odesílá

Pátek: ČP doručuje ohromnou krabici. K večeru jdu do garáže, zvedám, demontuju první věci.

Sobota: demontuju, kleju, zalamuju šroubek od stabilizátoru. Nápravnice venku, nové řízení na místě, odvrtán zalomený šroubek, nový závit a šup s tím zpět do auta. Chybí mi matka na kulák která se mi nepovedla zachovat, prohrabuju dílnu, nacházím kdesi cosi, kdovíco s bůhvíčím ale to co potřebuju nemám.

Neděle: matičku má kamarád, utahuju kulák, konečná kontrola utažení šroubů, nová servokopalina origo Škoda a odvzdušnění. Auto je na kolech, volant jde výrazně lehčeji. Dovaření jedné konzolky u katíku u kámoše a pak už jenom cvičná projížďka cca 60km - naštěstí dopadla dobře.

Pondělí: ráno geometrie a hajdy do práce.

Večer na pár hodin uléhám, vstávám ve 2 a ve 3 hodiny vyřážím směr Chorvatsko... Ufff, takových nervů před dovčou. Když vidím kolem 15. hodiny v Senj moře, tak se konečně uklidňuji.

Ale dovolená dopadla skvěle, užasný relax na 8 dní, řízení šlapalo 2,5 tis km bez zaváhání, tak snad bude zase na chvíli klid... I když, občas se mi možná ozývají poloosy a tyčka od stablíku je skoro KO... :D

post-2422-1310035710_thumb.jpg post-2422-1310035715_thumb.jpg post-2422-1310035721_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Trochu to tady oživím. Měl jsem trochu času, tak jsem trochu popracoval na autě.

Dodělání ostřikovací trysky z O2 do předface brzdového světla. Prosakovala mi voda motorkem, tak jsem to ani neopravoval a hodil jsem to do světla, jak to je popsáno v návodech.

post-2422-1312752167_thumb.jpg

Dodělány hagusy. Dlouho jsem uvažoval, jestli to tam dát nebo ne, nakonec ano. A hned druhý den mi nějaká chmatácká kurva ukradla kolo, takže na nich nemám co vozit. No, ale vypadá to lépe, auto je takové dospělejší :palec:.

post-2422-1312752243_thumb.jpg

Mám předface, tedy nedostanu vystřelováky bez kompletního překopání komfortního systému. Měl jsem MAXICAR 686, ale jak to tak bývá, rozlomil se a používal jsem to jako přívěšek na zamykání. Tak jsem koupil obal origo VW, vybrosil všechno možné, vypolodložil, upravil a hurá, konečně mám pořádný klíček.

post-2422-1312752307_thumb.jpg

A jako poslední, mám doma už asi půl roku zadní kotoučovku. Tak jsem to rozdělal, třmeny jsem natřel šedým Hemeritem, nechal preventivně líznout kotouče, osadil nové desky, dneska složil a snad do týdne bude na autě.

post-2422-1312752392_thumb.jpg post-2422-1312752456_thumb.jpg post-2422-1312752509_thumb.jpg

Jinak samozřejmá výměna oleje, jako vždy, Magnatec diesel 10w40

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...