Přejít na obsah

Cvrlikani motoru hlavne za studena

Doporučené příspěvky

Zdravim, chci se zeptat, zda je normalni, ze motor pri nizsich otackach (1500 - 2000) zejmena za studena cvrlika. Treba na trojku 50 po meste, 1800 otacek a cvrlika jak stara stodvacitka. Po poradnem zahrati se to zlepsi. Volal jsem do servisu a pry je to u techto motoru normalni. Mohou mi pujcit Golfa 1.6 abych jim veril. Pry to snad nedelaji jen francouzi, i u Forda to pry je. Mam prijet, kdyby to skubalo, netahlo, nebo kdyby to byl kovovy zvuk.

Meli pravdu, nebo mne jen chteli odpalkovat? Dela to nekomu take?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dik, tenhle zvuk to neni. A rozvody jsou menene ve 116000 km. Blbe se ten zvuk popusuje. Proste jako u starych 120tek tam neco zarachta. Na netu jsem nasel tenhle odkaz na Golfa. Tam pisi, ze to delaji vstriky, coz by mne asi kleplo. Ale jemu to dela spis po zahrati, mne hlavne za studena.

Zkousel jsem to i nahrat, ale je to tak slabe, ze to telefon nebere, je z toho celkem normalni jizda.

https://youtu.be/ClrX--unQSw

Tak nevim, zda jeste nezkusit jiny servis, nastesti mame na Kladne znackove dva.

Odkaz ke komentáři

Pri akych otackach ti to robi? Ten chalan tam odkazuje na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=d4top-W9eaI ...a to je poriadna prasarna a chory rozum podtacat motor na 1000ot :blink:

S commonrailom by sa malo jazdit skoro ako s benzinom, drzat to okolo 2000-2500 ot. a vytacat pekne az za 3500ot.

Na videu nieco pocujem, ale len pri preradeni a v nizsich otackach. Bolo by lepsie vidiet aj otackomer, lebo sa mi nezda, ze by to robilo aj pri 1800ot.

Mne sa tiez obcas stane, ze sa pozabudnem, hlavne ked nastartujem auto v minusovych teplotach a pozabudnem na otacky a skor preradim. Vtedy trosku zaklepe az mi zadrkocu zuby 😄

Edit: teraz som docital cely ten topic na VW a moj zaver je ten, ze ludia skratka nevedia s CR jazdit, stale si myslia, ze je to rotacka. Melu tam o otackach 1200, 1400 a podobne. Kriste, ved ten motor sa takymto jazdenim zabije :rolleyes:

Vyskusaj vybehnut do autorizaku a daj si nahrat najnovsi SW na ECU. Mam pocit, ze v99XX riesi kultivovanost vstrekov, davkovanie paliva atp. Ak bude novy SW, tak by som skusil zdiagnostikovat odchylku vstrekovaneho mnozstva paliva vsetkych vstrekov !!! na studeno !!!, ci nie su nahodou chytene.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...