Přejít na obsah

Škoda Octavia Tour 1.6 MPi 75kW

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

asi před měsícem jsem si pořídil vůz Škoda Octavia I Tour 1.6MPi 75kW BFQ a mám takový malý dotaz. Vůz jezdí jak má a zatím bez jakýkoliv problémů, akorát jsem si všiml, že když nastartuji motor, tak otáčky občas nepatrně padají (doopravdy nepatrně).

Je to takové nepatrné (občasné) škubnutí, které lze cítit občas i v sedačce. Například jedu a když zastavím na světlech, tak prvních pár vteřin v pořádku a za necelou chvilku začnou otáčky klesat a auto začne poškubávat..

nevíte co by to mohlo býti? EGR? Klapka? Auto má 63000km.

moc děkuji!

Odkaz ke komentáři

Mas tam jeste puvodni svicky? Jestli jo tak je vymena pak uvidis. 60000km je interval na vymenu svicek.

Svíčky jsem právě měnil :) ještě mě napadlo jestli to nemohlo dělat nekvalitní palivo od předchozího majitele..že by se na klapce usadil bordel..dnes jsem tam nalil čistič paliva a docela to pomohlo. Fakt nevím :/ jak říkám všechno je v pořádku, akorát jsem si všiml tohohle neduhu.

Odkaz ke komentáři

Tento motor ma vicebodovy vstrik paliva az daleko za klapkou, je pravda ze do klapky vede nejaka palivova hadice, ale nemyslim si, ze by nekvalitni palivo zaneslo klapku. Kazdopadne tu klapku muzes vytahnout a vycistit. Bych spis vymenil jeste palivovy filtr a kdyby i to nepomohlo tak bych nechal zmerit tlak v palivove soustave.

Odkaz ke komentáři

Škrtící klapka nemá s nekvalitním benzínem nic společného, protože přes klapku jde jen vzduch a olejové výpary, které právě zalepují klapku, takže vyčištěním a nastavením klapky určitě nic nepokazíš a pokud bude kolísání pokračovat, tak se pak musíš zaměřit na další věc. Jinak by nebylo od věci nechat auto napíchnout na diagnostiku, aby jsi věděl, jestli tam není vypsaná nějaká závada.

Dále mě napadá, pokud to houpání otáček je jen o 50-100ot (opravdu jen takové mírné pohupování), tak to je prý u 1.6 normální (taky mi to dělává) ;)

Odkaz ke komentáři

Škrtící klapka nemá s nekvalitním benzínem nic společného, protože přes klapku jde jen vzduch a olejové výpary, které právě zalepují klapku, takže vyčištěním a nastavením klapky určitě nic nepokazíš a pokud bude kolísání pokračovat, tak se pak musíš zaměřit na další věc. Jinak by nebylo od věci nechat auto napíchnout na diagnostiku, aby jsi věděl, jestli tam není vypsaná nějaká závada.

Dále mě napadá, pokud to houpání otáček je jen o 50-100ot (opravdu jen takové mírné pohupování), tak to je prý u 1.6 normální (taky mi to dělává) ;)

Díky za rady, určitě je využiji :)

Ano, doopravdy je to cca 50-100ot. Doopravdy to neskáče jako na houpačce :). Akorát mě to lehce znepokojilo :)..zkusím ještě vyměnit pal. filtr. Je pravda když tam dám jakýkoliv benzín od Shellu + čistič paliva, tak to přestane...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...