jruckauf Odesláno Srpen 5, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2014 Zdravím všechny, je tu někdo, kdo má po nastartování hladký chod? Mně to po nastartování různě mění otáčky a i trochu vibruje, po cca 20 vteřinách se vše uklidní a spadnou otáčky na volnoběh, pak už běží sametově. Po nastartování mám ale pokaždé pocit, jako kdybych natankoval nekvalitní benzín, což se mi nezdá, tankuju u kvalitních značkových pump. Pokud tankuju podruhé během dne je vše OK, horší to je, pokud nejedu např. 2 dny. Pokud někdo stojí vedle auta, tak se mu zdá, jako by to ani nebylo nový auto. Mám najeto cca 4.000 km a dělalo to už od prvních nastartování. Někde na netu jsem četl, že je to tak schválně nastaveno kvůli emisím-je to možný? Brácha má 1,2 tsi a vše je OK. Máte to stejné? Díky za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Srpen 5, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2014 sice mám staršího bráchu tohodle motoru, CAXA 90 kW a dělá to taky tak a je to běžný projev, který je dokonce i někde popsaný v dokumentaci, děje se to při studeném startu ve venkovní teplotě okolo 15-18 stupňů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Srpen 5, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2014 Ano je to kvůli emisím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dakule Odesláno Listopad 13, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 Ano je to kvůli emisím. panove chtěl bych se zaptat - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LH13 Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 panove chtěl bych se zaptat - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI děkuji Mám stejný problém.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peobox Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 dával jsem kvůli tomu na "reklamaci" svého Yetiho. dělalo mi to vždycky na jaře a na podzim. v létě a v zimě nikdy (souvisí to s okolní teplotou). diagnostika nikdy nic neukázala. vždycky to trvalo tak 40 vteřin a pak se to samo vrátilo do normálu. pěkně je to slyšet na tomhle videu: ve škodovce mi bylo sděleno, že se jedná o předehřev katalyzátoru kvůli emisím. takže je to normální. dokonce mi ukázali pokyny přímo z automobilky, kde bylo napsáno: "vysvětlete zákazníkovi, že snižovaní emisí je důležitější, než hrubý chod motoru krátce po startu" řešil jsem to tak, že jsem vždycky tu necelou minutu čekal než to přestane, protože když se rozjedete hned, tak motor strašně cuká a nemá výkon. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nuttix Odesláno Květen 11, 2016 Sdílet Odesláno Květen 11, 2016 Dobrý den, mám možnost koupit octavii, r.v. 1/2014. Má najeto 34 000 km. V 15 a 30 tisících kilometrů byla na pravidelné servisní prohlídce. Akorát když jsem byl na prohlidce, majitel nastartoval studený motor a udělal tento zvuk Prý to dělá jen když to je studené, a to měl auto v garáži - pravda, teplo tam nebylo. Je to vážná chyba, nebo bych to měl vzít? Děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dex Odesláno Květen 11, 2016 Sdílet Odesláno Květen 11, 2016 řešilo se to na konkurenčním foru, dělá to asi všem 1,4TSI a pravděpodobně i 1,8TSI. Dělá to i mě úplně od začátku a údajně to dělá olejové čerpadlo. Dle info to není závada nýbrž vlastnost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nuttix Odesláno Květen 11, 2016 Sdílet Odesláno Květen 11, 2016 Díky za odpověď. Pro mě je to dost nepříjemný zvuk, ale co nadělám...když to tak má být, ale když jsem to slyšel, tak jsem se úplně zhrozil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin Bednář Odesláno Květen 15, 2016 Sdílet Odesláno Květen 15, 2016 Neni to zavada, ale vlastnost. Zakaznici se na to ptali a Skodovka vydala TPI, kde potvrzovala, ze to je vlastnost techto motoru. To same dela i 1.2 tsi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nuttix Odesláno Květen 17, 2016 Sdílet Odesláno Květen 17, 2016 známý má golfa 1,2 tsi 77kw a tento zvuk mu to nedělá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dex Odesláno Květen 17, 2016 Sdílet Odesláno Květen 17, 2016 dela to jen kdyz je auto delsi dobu v klidu, napr. pres noc a dyl. Pri opakovanych startech to nedela.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.