Přejít na obsah

Kontrolka teploty motoru

Doporučené příspěvky

Popiš to víc, jinak to vypadá jako OK, viz citace z manuálu

Teplota, množství chladicí kapaliny
Kontrolní světlo se rozsvítí na několik sekund po zapnutí zapalování.5)
Pokud kontrolní světlo nezhasne nebo se rozsvítí, popř. bliká během jízdy, je teplota
chladicí kapaliny příliš vysoká, nebo je hladina chladicí kapaliny příliš nízká.
Jako varovný signál zazní i akustická signalizace (3 pípnutí).

5) U vozidel s informačním displejem se kontrolní světlo nerozsvítí po zapnutí zapalování, ale
pouze v případě, jestliže je teplota chladicí kapaliny příliš vysoká, nebo je hladina chladicí kapaliny
příliš nízká.

Odkaz ke komentáři

Kontrolka při otočení klíčem se rozsvítí, poté většina pohasne a rozbliká se kontrolka teploty motoru. Nedělá to vždy, někdy se rozbliká se zvukovou signalizací během jízdy, Jsem si jist, že mám kapaliny dost a teplota je OK. Nádobka, jak jsem psal je nová cca týden.

Odkaz ke komentáři

Když porovnáte diagem teplotu hlášenou čidlem teploty s reálným stavem, odpovídá to realitě? Máš i maxidot s hláškou, nebo alarm jen přes kontrolku? Vypadá to, že budeš potřebovat nové čidlo teploty, ale může to být jen konektor, kabeláž, ukostření, na dálku se víc určit nedá ...

Odkaz ke komentáři

Byl jsem na diagnostice a chybu neukázalo. Odpojil jsem konektor od nádobky a přepojil ho drátkem. Kontrolka se rozsvítila znovu. Nemůže to být vadná pojistka? Ukazatel teploty na palubce ukazuje. Je s podivem, že se kontrolka rozsvítí, i když je motor studený, nebo není ani nastartovaný.

Nevím, jestli je to podstatné, ale kontrolka bliká, a třikrát zapíská.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...